Guiden till Stockholms bästa barnfrisörer

Stockholm kryllar av duktiga frisörer, men hur ser det egentligen ut med salonger som även riktar sig till barn? Vi har sonderat utbudet och letat fram extra barnvänliga alternativ när det är dags för kidsen att klippa sig. Nedan hittar du mysiga, avkopplande och kreativa frisörsalonger som erbjuder barnklippningar – ibland även i kombination med pyssel och film. Eller vad sägs om att ta med minstingen till en riktig barbershop? Här hittar du Stockholms bästa barnfrisörer.

Patricia.Z Hair & Beauty

Östermalmsgatan 78, Östermalm

Mysigt för alla åldrar

På den här personliga Östermalmssalongen är alla välkomna, stora som små. Här finns till och med en lekfull barnhörna med böcker och TV. Koppla av med en cappuccino i salongens massagestol medan kidsen blir klippta och ompysslade.

Maison 63

Nybrogatan 63, Östermalm

Grundades redan 1931

Ta med barnen till den här välkomnande frisörsalongen i klassisk art deco-stil och passa på att varva ned på samma gång. Själva salongen grundades för över 80 år sedan och drivs idag av två erfarna frisörer som har rötterna i Ryssland och jobbar helt ekologiskt.

  • Pris: Barnklippning 0-7 år ca 320 kr, 8-12 år ca 420 kr

Ecohair Stockholm

Södra Agnegatan 28, Kungsholmen

Eko-alternativet

En både mysig och ekologisk frisörsalong på Kungsholmen som även klipper barn. Glöm allt vad hälso- och miljöfarliga kemikalier heter; här är det naturprodukter som gäller. Salongen pryds av orientaliska kuddar där man kan sjunka ner med ekologiskt te eller kaffe.

Salong Hairteam

Hantverkargatan 8, Kungsholmen

Naturligt utan kemikalier

Den här salongen på Kungsholmen riktar sig till alla åldrar och jobbar dessutom med naturliga produkter utan kemikalier. Priset för barnklippning gäller de allra minsta, upp till 6 år.

Happy Scissors

Sjöviksvägen 11, Hägersten-Liljeholmen

Omtyckt barnfrisör

Vid Liljeholmskajen huserar den här kreativa salongen som även är en riktigt populär barnfrisör. Hit hittar många småttingar för att få ny frisyr utan stress. Under tiden kan det bli både barnprogram, kakor och skoj.

The Venue

Lugnets Allé 47, Hammarby sjöstad

Proffsigt i Sjöstan

The Venues ljusa salong i Hammarby sjöstad har ett erfaret team som även fixar frisyren på de minsta i familjen. Här har man utsikt över Sickla kanal, och barnen brukar få både saft och kaka.

Royal Barbershop

Döbelnsgatan 51, Vasastan

Barnvänlig barberare

Att klippa sig på en barbershop låter kanske avlägset för en minsting, men det behöver det inte vara. Väldekorerade Royal Barbershop i Vasastan drivs av en Amerikaskolad barberare som varvar rakningar med klipp för alla åldrar. Det går till och med att välja mellan Junior Barber och Master Barber.