Guiden till Stockholms bästa chokladbutiker

Choklad ger oss endorfiner som främjar vårt välmående, det innehåller ett koffeinliknande ämne som ger energi och sägs även öka livslängden. Förutom detta så är choklad något vi konsumerar världen över; vi äter det i sin enkelhet, använder i dryck och bakverk eller till och med som en ingrediens i mat. Choklad funkar dessutom alltid lika bra som present. Här har vi samlat de bästa chokladbutikerna i Stockholm när du känner ett sug - eller ska gå bort.

Andra guider du kanske är intresserad av:

Ejes Choklad

Kunglig Hovleverantör

Ejes grundades 1923 och är en av Stockholms äldsta choklad- och konfektleverantörer. Idag är de Kunglig Hovleverantör. I butiken på Gärdet hittar du ett välfyllt sortiment av olika praliner, tillverkade vägg i vägg av förstklassig choklad med hög kakaohalt. Smakerna är både traditionella och moderna.

Chokladfabriken

Chokladfabrik i alla stadsdelar

Kakor, praliner, tårtor, bakverk, dryck, tryfflar och mycket mer produceras och serveras på Chokladfabriken, som huserar på tre adresser i Stockholm. Allt skapas för hand i flaggskeppsbutiken på Renstiernas Gata, där fabriken ligger. Hit kan du komma för att unna dig något gott, köpa en present, gå en chokladkurs eller testa chokladprovning.

Chokladfabriken City
Chokladfabriken Gamla Stan
Chokladfabriken Södermalm
Chokladfabriken Vasastan

Pralinhuset

Choklad för allergiker

På Pralinhuset hittar du både egentillverkad och importerad choklad. Här finns en mängd olika varianter av högkvalitativ ekologisk choklad, även för laktosintoleranta, nötallergiker eller de som vill avstå från mjölk- och sockerprodukter. Utbudet innehåller allt från vit till mörk choklad samt spännande och innovativa smakkombinationer.

Pralinhuset Drottninggatan
Pralinhuset Gallerian
Pralinhuset Östermalmstorg

OmnOmnOmn Chocolaterie

Lokal chokladproducent

Hos Omnomnomn i Hammarby sjöstad skapas all choklad för hand av ekologiska och certifierade råvorar. Sortimentet består av konfektyr, praliner och munsbitar med olika smaker. Beställ praliner efter egna önskemål, gå en pralinkurs eller besök deras chokladprovning. Här finns även att café med ett mindre utbud av bakverk och dryck.