Guiden till Stockholms bästa cykelverkstäder och cykelbutiker

Dags att köpa en cykel i Stockholm? I en miljömedveten och hälsosam stad som denna är cykeln ett givet transportmedel – oavsett om du cykelpendlar, motionscyklar eller är lite mer av en sportcyklist. Och varför trängas i tunnelbanan eller sura över bilköer när du kan ta hojen? Här ger vi tips på var du hittar en bra cykelverkstad eller cykelaffär i Stockholm när det är dags att reparera, få cykelservice eller helt enkelt köpa en fin, begagnad eller ny cykel.

Bikemechanics Cykelverkstad

Passionerad cykelverkstad

"Ovanligt bra service till ovanligt vettiga priser", det är mottot hos denna serviceinriktade cykelverkstad som brinner för att göra cykeln till det självklara transportmedlet. Alla modeller och årgångar tas emot för reparation, och dessutom rustar de upp gamla hojar och säljer till förmån för välgörenhet.

Gamla Stans Cykel

Äldst i stan

Kliv in bland klassiska cykelmodeller och prydlig originalinredning från 30-talet. Detta är stans äldsta cykelbutik, grundad 1917. Bortsett från Sveriges största utbud av Brooks-sadlar erbjuder de både gamla och nya cyklar med fokus på Skeppshult, Pashley och den hopfällbara Brompton-cykeln. Personalen bistår med hjälpsam service och även cykeluthyrning.

 • Typ: Cykelbutik, cykelverkstad, cykeluthyrning
 • Adress:

Bianchi Café & Cycles

Lilla Italien

Ett italienskt paradis för både kaffeälskare och cykelfantaster. Här kombineras nämligen café med konceptbutik och verkstad för italienska cykelmärket Bianchi. Idag finns Café & Cycles på flera ställen i Sverige, samt i bland annat Tokyo och givetvis i centrala Milano, där Bianchi föddes på 1800-talet.

iRecycle

Begagnade cyklar i toppskick

Detta hållbara koncept har blivit en riktig framgångssaga. Här finns hundratals begagnade cyklar som är upprustade till stabilt och lättrullat skick, och de som ännu inte är färdigställda kan man själv välja utförande på. Det går även att köpa ett urval via hemsidan, men se till att vara snabb - det är rykande åtgång online.

 • Typ: Cykelbutik, cykelverkstad
 • Adress:

BIKEID

Snyggast i stan?

Ett måste för den som går igång på både funktion och design. Svenska BIKEID:s cykelmodeller skräddarsyr man direkt på hemsidan genom att klicka fram färger och tillval, men det går så klart även att handla och uppdatera biken i den fysiska butiken på Östermalm.

 • Typ: Cykelaffär
 • Adress:
  • BIKEID, Sibyllegatan 43, Östermalm

Vasastans Cykelservice

Birkastan-veteran

I Birkastan huserar denna erfarna och fullbelamrade lilla verkstad med många år på nacken. En riktig lokalfavorit som både reparerar och säljer cyklar till schyssta priser.

EttEttSex Bike Shop

Specialiserat

Om du är inne på BMX, fixed gear, single speed och touring-cyklar så ska du garanterat inte missa den här lilla affären på Östgötagatan. Ett riktigt passionerat ställe som även tillhandahåller tillbehör och accessoarer samt delar till "vanliga" cyklar. Snyggt och initierat.

Jarla Cykel & Sport

Allt inom cykelsport

Det här stället har funnits sedan 1944 och täcker in allt inom cykelsport. I utbudet finns cyklar för alla åldrar, såväl standardcyklar som mountainbikes, cyclocross, elcyklar och andra modeller, samt tillbehör och komponenter. Verkstan är populär och kan vara bra att kontakta innan för tips och råd.

 • Typ: Cykelbutik, cykelverkstad
 • Adress:

Cykelverket

Modernt och familjärt

Cykelverket finns både på Kungsholmen och Södermalm, vilket innebär att de även har breddat utbudet med något för hela familjen. Butiken på Kungsholmen är den första i ordningen och ligger i en lokal där det har bedrivits cykelaffärer i 100 år. Reparationer erbjuds givetvis också.

Cykelverket Kungsholmen
Cykelverket Zinkensdamm

Cykelkällan

Anno 1980

En halv trappa ner på Upplandsgatan ligger denna butik och verkstad som har funnits sedan 1980. Är du intresserad av att köpa en cykel så kan du få hjälp med att hitta rätt bland en mängd begagnade modeller som kostar runt ett par tusenlappar, men du hittar också nya skönheter.

 • Typ: Cykelbutik, cykelverkstad
 • Adress:

Extratips: Cykelcafé Le Mond

Café för cykelfrälsta

Vill du insupa cykelnördig atmosfär samtidigt som du äter en god frukost, lunch eller helgbrunch, då ska du styra styret mot Folkungagatan på Söder. På cykelcaféet Le Mond kan du träffa likasinnade och köpa mindre cykeltillbehör.

 • Typ: Cykelcafé, litet butiksutbud
 • Adress: