Guiden till Stockholms bästa glamping

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Om du är en sådan som vill att dina naturupplevelser kommer utrustade med sköna sängar, lyxiga linnen, vedeldade kaminer och frukost serverad till din dörr, så kan glamping vara något för dig. Glamping, i andra ord "glamorös camping", är ett relativt nytt koncept i Sverige. De senaste åren har flera ställen runt om i Stockholm hakat på trenden genom att erbjuda lyxigt boende i rymliga canvastält, omgivet av vacker natur. Vare sig du föredrar sjöutsikt i den sörmländska naturen eller ett havsnära läge i skärgården ledar vi dig till de bästa ställena där man kan sova i naturen utan att behöva brottas med tältpinnar eller sega smörgåsar. Detta är guiden till Stockholms bästa glamping.

 

Fejan

Gasverkskajen 5

Vid havsbandet

Fyra canvastält (nummer 4 är lite större, perfekt för familjer) utrustade med vedeldad spis med egen sjötomt och utsikt över ytterskärgården. En frukostkorg levereras till ditt tält på morgonen och under högsäsong njuter ni av en måltid lagad av en kock över öppen eld.

Svartsö Logi

Svartsö, Skärgården/Värmdö

Somna till havets ljud

Ta färjan till Svartsö från centrala Stockholm, bara två timmars båtresa från Nybrokajen. Efter en fyrarätters-middag på Svartsö Krog kan man bädda ner sig i ett av tre canvastält intill strandkanten. Tälten har plats för upp till fyra personer och alla är personligt inredda med rediga sängar, mysiga mattor, ljus, lyktor och värmande element.

Sund Nergården

SE-619 94 Vagnhärad

Idyll vid Sillen

Förutom sju snyggt inredda hotellrum så kan man under sommarmånaderna även boka två glamping-tält på denna charmiga "hideaway" strax utanför Trosa. Tälten har varsin terrass med utsikt över sjön Sillen, en hängmatta och utedusch. En tvårättarsmiddag med lokalproducerade råvaror samt frukostbuffé ingår i priset.

Island Lodge

Bergholmen, Skärgården

√Ė-lyx i v√§rldklass

I sju speciellt designade tält på en privat ö utanför Vaxholm får du en exklusiv skärgårdsupplevelse perfekt för små grupper och företagsevenemang. Gourmetmat serveras i ett avskilt matsalstält och du har möjlighet att utnyttja den vedeldade badtunnan, eller varför inte besöka bastuflotten? Här anordnas även aktiviteter som eldvandring, sälsafari och havskajakturer.

 

Sjöbergs Retreat

Möja, Skärgården/Värmdö

Glamping deluxe

På ön Möja ute i skärgården kan du bo i ett lyxigt canvastält nära vattnet, utrustat med dubbelsäng, enkelsäng, elektricitet, braskamin, utekök, dusch och mycket mer. Tältet ligger avsides på en privat tomt och i priset ingår bland annat hemlagad frukost och cyklar att utforska ön på. Perfekt för den som vill bli ett med naturen och samtidigt få en glammig upplevelse.

Gyllene Brunnen

Frösthults-Brunnby 14, Enköping

Lantlig lyx

Gyllene Brunnen, som ligger i Enköping en timme utanför Stockholm, erbjuder både bröllopslokal och lyxiga glamping-tält ute på landet. Gården har fem tält utplacerade på ängen, med två bäddar i varje tält. Här får man en mysig naturupplevelse med komfort.