Guiden till Stockholms bästa golvbutiker

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Ett golv kan binda ihop ett helt hem och ge det en speciell känsla och karaktär. För dig som ska lägga nytt golv har Stockholm mycket att erbjuda, oavsett om du är sugen på ett vackert trägolv, en klassisk fiskbensparkett, tidlös natursten, en mjuk heltäckningsmatta eller något annat som gör sig bra i ditt hem. Här guidar vi till Stockholms bästa golvbutiker och tipsar om något för varje smak och stil.

Linoleumkompaniet

Rådmansgatan 27, Östermalm/Vasastan

Stockholms äldsta golvföretag

Oavsett om du är ute efter trä, laminat, textil, vinyl, linoleum eller gummi till golvet så kommer du att hitta det på Linoleumkompaniet på Rådmansgatan. Företaget grundades 1938 och stoltserar med att vara Stockholms äldsta golvföretag. I deras showroom kan du botanisera bland ett brett sortiment och få råd av Linoleumkompaniets golvexperter.

Parkettbutiken

Luxgatan 12, Lilla/Stora Essingen

Något för alla

På Lilla Essingen hittar du Parkettbutiken, vars breda sortiment innehåller allt från just parkettgolv till heltäckningsmattor och keramik. Bortsett från en mängd olika golv till hyggliga priser erbjuder de även installation och gratis konsultation. Utställningslokalen har ordinarie öppettider, men det går även att boka en tid utanför dessa.

Stiltje

Brahegatan 32, Östermalm

Vackert från hela världen

Drömmer du om ett hem som skulle kunna vara taget ur ett inredningsreportage, då lär du inte bli besviken. Stiltje samlar naturmaterial från hela världen – såväl stengolv som handplockat trägolv av fransk ek. I deras showroom på Östermalm kan du få inspiration och spana in vackra golv av kalksten, marmor, handmålat tegel, cement, keramik och mycket mer.

Stenmagasinet

Fogdevägen 3, Täby

Natur- och betongsten

Stenmagasinet i Täby har, precis som det låter, massvis av natur- och betongsten till både inne- och utemiljöer. Du som ska lägga nytt golv – och gärna vill att det ska se lite exklusivt ut – kan välja mellan granit, marmor, kalksten och skiffer i olika utföranden. Alternativen är många och passar de flesta smaker.

Stockholm Kvadratmeter

Ynglingagatan 4, Vasastan

Renodlad golvbutik

Trägolv, heltäckningsmattor, klinker, vinylgolv... I stort sett alla typer av golv går att finna på Stockholm Kvadratmeter vid Norrtull. Detta är en renodlad golvbutik som fokuserar på att erbjuda kvalitetsgolv till alla typer av miljöer, både privata och offentliga.

Södermalms Sten

Vindkraftsvägen 7

Stenspecialist

Lite längre ut från stan, i Tyresö, ligger Södermalms Sten som är både showroom och fabrik. Stället har funnits sedan 1989 och specialiserar sig på natursten till både inne- och utemiljöer. Här kan du få hjälp med att välja ut rätt typ av natursten, såsom granit, marmor eller kalksten, samt självklart få tips och råd kring skötsel med mer.