Guiden till Stockholms bästa juicebarer

Läskande, törstsläckande och mättande, fyllda med vitaminer, antioxidanter och nyttiga ingredienser. Idag är juicebaren lika självklar som kaffebaren, definitivt trendigare och kan ofta ersätta den klassiska fikan eller måltiden. I och med de senaste årens hälsotrender och allt som det medför har juicebarerna poppat upp en efter en till mångas glädje. I mängder av färger med alla tänkbara smaker och kombinationer kan du idag få dig en färskpressad juice eller smoothie nästan var du än befinner dig, men vilken skall du välja? Vi guidar till Stockholms bästa juicebarer.

Joe & The Juice

Juicebarens svar på Starbucks

De är svåra att missa. Danska cafékedjan Joe & The Juice har vuxit i raketfart de senaste åren och finns idag i varje stadsdel i Stockholm. På menyn hittar du färskpressade juicer, varma mackor, vitamin shots, smoothie bowls och kaffe som alla görs på beställning. Här är stämningen något ungdomlig, med hög musik, modern interiör och många studerande gäster.

Joe & The Juice Odenplan
Joe & The Juice Norrlandsgatan
Joe & The Juice Hamngatan
Joe & The Juice Nybrogatan

Juiceverket

"Cocktailbar" för juicer

Här har man tagit ut svängarna med intressanta smakkombinationer och roliga ingredienser - polkabeta, chili, oregano och cayenne är några exempel. Juiceverket vill kombinera gott och nyttigt i glasen likt en god cocktail och göra juicen till ett självklart alternativ för alla tillfällen. På menyn hittar du även smörgåsar, sallader, gröt och kaffe. Här satsar man mer på take away med några få sittplatser i en urban, lugn miljö.

Blueberry

Pionjär i juicedjungeln

Som en pionjär bland Stockholms hälsocaféer visade Blueberry vägen för både kunder och senare konkurrenter redan 2006. Här lever drömmen om en ”må-bra-fabrik” med ett holistiskt perspektiv där ekologiska och miljövänliga råvaror lägger grunden till allt de gör. Här litar stamgästerna på att bli serverade ren och hälsosam mat, ofta i form av juice och smoothie med namn som många av oss känner igen; Eat your greens, Go nuts eller Very berry.

Blueberry Centralen
Blueberry Fältöversten
Blueberry Glashuset
Blueberry Grev Turegatan
Blueberry Kungsgatan
Blueberry Lidingö Centrum
Blueberry NK
Blueberry Smålandsgatan

Kallpressen

Färdigpressat och klart

Här går kallpressen varm och är A och O i allt som skapas. Juicerna som görs på Kallpressen tillverkas med naturnära och färska medel av ekologiska råvaror. Allt tappas på flaska, redo att köpas med on-the-go. Kallpressen presseri och butik är ett perfekt pit-stop för den som vill ha garanterad kallpressad juice på väg till jobbet, en törstsläckare på lunchen eller för att avsluta dagen med.

Naked Juicebar

Smoothies och soppor

Krämiga smoothies, färska juicer och naturliga snacks. Här finns mängder av ingredienser, råvaror och näringsämnen som du kan välja mellan för att skapa din perfekta blandning. De har även en mängd nyttiga soppor på menyn, skapade på samma sätt som deras smoothies, alternativt wraps och sallader om man vill komplettera med något matigare.

Naked Juicebar Sickla
Naked Juicebar Mall of Scandinavia
Naked Juicebar Sky City
Naked Juicebar Sturegallerian

Jungle Juice Bar

Finskt familjeföretag

Även Finlands svar på juicebar har intagit Stockholm för att ta upp kampen om bästa juice, närmare bestämt i Gallerian och Kista Galleria. Jungle Juice Bar är ett familjeägt företag som startades hemma i köket. Idag finns de över hela Finland och i Stockholm. Menyn varierar från pressade juicer till matigare smoothies med fokus på välgörande näringsämnen.

Jungle Juice Bar Gallerian
Jungle Juice Bar Mall of Scandinavia

Squeezed Up

Juice on the go

Här finns färdigpressade juicer tappade på flaska om man önskar något snabbt och enkelt, eller en meny med smoothies, sallader och wraps - allt tillagat på plats efter önskemål. Urvalet av smoothies är litet men brett, med allt från grönt till bärigt och nötigt. Squeezed Up är en juicebar för den på språng där man vill att det går snabbt, men de tillhandahåller även ett par sittplatser i form av barplatser.

Squeezed Up Spårvagnshallarna
Squeezed Up Hornstull
Squeezed Up Stureplan
Squeezed Up Åhléns City
Squeezed Up Sportpalatset