Guiden till Stockholms bästa loppisar

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Du vet vad man brukar säga; den enas skräp är någon annans skatt. Loppisar är inte bara en rolig sysselsättning, det är dessutom ett klimatsmart och annorlunda sätt att fynda eller sälja sina grejer på. Så rensa ur förråden, garderoberna eller skåpen där hemma och dra in lite extra pengar på samma gång. För den som i stället är på jakt efter spännande och unika prylar, är loppmarknader det perfekta stället att strosa runt på. I den här guiden har vi samlat Stockholms bästa loppisar som du kan beta av under våren, sommaren och en bra bit in på hösten.

HĂ„gelbyparken

Hågelby Gård, Botkyrka

Södra Stockholms största bakluckeloppis

Hågelby Loppis klassas som södra Stockholms största bakluckeloppis. I Hågelbyparkens hagar i Tumba samlas flera hundra olika loppissäljare och tusentals shoppingsugna besökare under sköna sommardagar. Här kan du fynda bland spännande, unika, roliga och praktiska prylar.

  • När: Ma-oktober
  • Tid: Lör kl 11-15, ons kl 17-20, utvalda sön kl 11-15

Hornstulls Marknad

Hornstulls strand, Hornstull/Södermalm

FrÄn april till september

På Hornstulls Marknad kan du från tidiga april till sena september göra klassiska loppisfynd. Längs strandpromenaden hittar du smycken, vintagemode, antikviteter, konst och massor av andra prylar. Här finns också alltid flera food trucks, som serverar en salig blandning av streetfood. Marknaden håller öppet på lördagar och söndagar – oavsett väder.

Loppis Karlaplan

Karlaplan, Östermalm

Myllrande marknad i rondellen

Mitt på Karlaplan hittar du denna välbesökta loppis som håller öppet på lördagar, i två perioder under sommaren. Här kan vem som helst sälja de saker man inte längre behöver, men också sådant som man tillverkat själv. Att shoppa på loppis är miljösmart, samtidigt som det är väldigt roligt att strosa runt här och spana på spännande prylar.

  • När: 2 maj-13 juni och 1 augusti-3 oktober
  • Tid: Lördagar kl 11-15

Solvalla Loppis

Travbaneplan 20, Bromma

Slog vÀrldsrekord 2016

Solvalla Loppis är en drive-in-loppis i västra Stockholm mellan Bromma och Sundbyberg som varje år lockar mängder av besökare. Här kan du strosa runt och njuta av stämningen, shoppa prylar eller sälja själv. Loppisen slog världsrekord i antal säljande bilar 2016, då det gick att fynda från hela 1 024 olika bakluckor inne på Solvalla travbana.

Loppis Kungsholmstorg

Kungsholmstorg, Kungsholmen

Blandad kompott

Till loppisen på Kungsholmstorg är alla välkomna. Här kan du sälja sådant du inte längre själv behöver, eller varför inte sådant som du har tillverkat själv? Du som besöker loppisen kommer att hitta en myllrande plats med en blandad kompott till utbud. Loppisen håller till på Kungsholmen, nära både Norr Mälarstrands promenadstråk och Rådhuset, Stadshuset och city.

  • När: 3-31 maj samt 30 aug-27 sep
  • Tid: Söndagar kl 11-15