Guiden till Stockholms bästa mattbutiker

Lurviga, orientaliska eller vävda? Till hallen, sovrummet eller matsalen? Inredning är ett konstant pågående projekt för de flesta av oss, och mattor utgör en viktig komponent. Hur stor ska mattan vara, vilken form passar rummet och vilken färg ser bäst ut med ljuset? Det är en djungel att ge sig in i, och ofta kan vi behöva tips och råd från en expert. Första steget är att veta var man ska leta, och för att göra det lite enklare har vi listat några riktigt bra butiker för dig som letar mattor i Stockholm.

Kasthall

En svensk pionjär

Sedan slutet på 1800-talet har Kasthall designat och tillverkat handtuftade mattor i sin fabrik i Kinna. Förutom att vara en av våra största tillverkare av mattor i hemmet så har Kasthall under lång tid även producerat specialbeställda mattor till några av världens största märken, som till exempel Chanel, Dior och Acne Studios. Här finns oändligt många former, färger och utseenden att välja mellan. Alla mattor är unika och omsorgsfullt tillverkade på beställning.

  • Adress:
    • Kasthall, Ingmar Bergmans gata 4, Östermalm

Nessims

Välsorterat och kunnigt

Här finns en stort utbud av mattor i mängder av variationer. Handvävda, handknutna från Kina, moderna, orientaliska, dekorerade eller mönstrade är några exempel på vad du alltid kan hitta hos Nessims, beläget mitt i Stockholm intill Norrmalmstorg. Här finns stor kunskap och en mattskola där du kan lära dig om alla matt-typer samt få råd om skötsel och styling.

  • Adress:
    • Nessims, Hamngatan 11, Norrmalm/City

Odenmattor

Lokal matthandlare med service

Handtuftade mattor, röllakan, ryamattor, orientaliska mattor och heltäckningsmattor. På Odenmattor hittar du klassiska och traditionella mattor anpassade för ditt golv. Här finns även tvätt-, läggning- och lagningsservice.

IKEA

Säkert kort

IKEA tillhandahåller ett enormt utbud, allt från den minsta skruven till det platsbyggda köket. Kanske tänker du inte på IKEA som en självklar mattillverkare, men här finns det mesta man kan önska. Mattavdelningen håller en balans mellan klassiskt, trendigt och lekfullt med traditionell design, moderna mönster och enklare utseenden. Bland annat erbjuds ett stort utbud av handknutna mattor i ull.

IKEA Barkaby
IKEA Kungens Kurva

Matt-Tema

Bred mattkedja

Ska du börja på ett blankt blad och välja och vraka utan några begränsningar? På kedjan Matt-Tema sträcker sig lagret längre än du förmodligen orkar, så ingen risk för det. Här finns alla färger och former för alla rum och stilar. Föredrar du att leta på nätet går det att beställa till deras butiker för upphämtning.

Matt-Tema Kungens Kurva
Matt-Tema Solna
Kubo Sängar & Mattor

Mattkompaniet

Showroom med onlinelager

Mattkompaniet huserar med sitt showroom på Storgatan i Stockholm, med lager online. Spana in utbudet först eller besök showroomet för personlig service, råd och prover. Mattorna är moderna eller orientaliska, med produktion från Afghanistan, Indien, Iran och Turkiet. De erbjuder även hjälp med helhetslösningar, lagning och tvätt.

STHLM Mattor

Stort utbud med full service

Här finns ett av Stockholms största utbud av mattor, såväl som tips, mattläggning, reparation och tvättning. Sthlm Mattor har stor variation på unika mattor tillverkade med olika metoder. Handknutna, tuftade eller maskinvävda i mängder av former, färger eller storlekar för alla stilar.

  • Adress: