Guiden till Stockholms bästa nudlar

Att sörpla nudlar har blivit rykande hett i Stockholm, och den asiatiska snabbmatstrenden är dessutom riktigt hälsosam oavsett om du är köttälskare eller vegan. Här florerar värmande nudelsoppa såsom japansk ramen och vietnamesisk pho, men också nyttiga nudelskålar och nudelsallader i farten. Nedan letar vi rätt på Stockholms bästa nudelrestauranger och guidar dig bland autentiska små hål i väggen, moderna nudelbarer och medvetna koncept där svenska råvaror möter matkultur från öst.

Raamen

Hajpad nudellunch

Den omtalade kockduon från Adam/Albin står även bakom nudelbaren Raamen inne i Teatern i Skanstull. Konceptet bjuder på en svensk version av en japansk "noodle bar" med hälsosamma nudelsoppor gjorda på fina råvaror. Här gäller enkelt, nyttigt och gott. Ät på plats eller hämta med som take away.

 • Pris: Nudlar ca 105-125 kr
 • Adress:
  • Raamen, Götgatan 132, Skanstull/Södermalm

Ramen Ki-Mama

Traditionell budgetfavorit

Den här anspråkslösa lilla ramenrestaurangen har vunnit Gulddraken i budgetkategorin, och de värmande nudelsopporna är lika populära som snälla mot plånboken. Följ den glada lilla skylten och sleva i dig någon av de rykande rätterna med hemkokt buljong som serveras i djupa keramikskålar.

 • Pris: Nudlar ca 115-180 kr
 • Adress:

Ai Ramen

Tar Japan till Erstagatan

Södertillskottet Ai Ramen slog upp dörrarna hösten 2015 och är först i stan med att servera egentillverkade japanska nudlar. Bortsett från ett par nudelsoppor erbjuds smårätter och drycker såsom sake, öl och vin. Ett nytänkande nudelalternativ signerat en duo från Häktet.

Totemo Ramen

Rykande hett

Totemo Ramen har endast öppet för lunch, och då gäller det att passa på. Den lilla nudelbaren kryllar av gäster som intar sin mat sida vid sida mitt framför kockarna. Menyn är liten och bjuder på egentillverkade, traditionella nudlar med kött, fågel och vegetariskt alternativ, samt valfria tillbehör.

 • Pris: ca 125-135 kr
 • Adress:

Noodle Mama

"Happy healthy eating"

Ett hälsosamt snabbmatsalternativ med inspiration från Tokyo och den japanska matkulturen. Här kan man mixa ihop nyttiga skålar med sobanudlar och risnudlar, fulla av vitaminer och fibrer. Ambitionen är att få bukt på dåliga matvanor orsakade av stress.

Noodle Mama Kungsholmsgatan
Noodle Mama Götgatan
Noodle Mama

Phở & Bún

När du längtar till Vietnam

Här slinker du in för autentisk mat från Vietnam, inte minst nudelbaserad. Namnet står för nationalrätten risnudelsoppa (pho) och risnudlar (bun), och nudelfantasten har mycket att välja på; allt från pho med oxfilé till klassiska risnudelrätter med wok.

Minh Mat

Hett från Hanoi

Vietnamesiska Minh Mat blev snabbt en fullsatt snackis. Menyn genomsyras av ekologi och streetfood-inslag från Hanoi, och givetvis hittar du bland annat vietnamesiska nudlar bland rätterna. Välj mellan risnudlar, glasnudlar och äggnudlar i olika former.

 • Pris: Nudelrätter ca 170-220 kr
 • Adress:

Steam Krukmakargatan, Steam S:t Eriksgatan & Steam Tegnergatan

Fräsch minikedja

Glöm halvfabrikat - på Steam lagas allt från grunden på schyssta råvaror. Här får du bland annat dumplings tillsammans med nudelsoppa, men även mer fristående nudelrätter såsom japansk nudelsoppa med fläsk, lax med udonnudlar eller sojagryta med sötpotatisnudlar.

Steam Krukmakargatan
Steam S:t Eriksgatan
Steam Tegnergatan

Nem Nem Quán

Poppis pho

Enligt vissa är detta en av stans absolut bästa vietnamesiska restauranger. Nem Nem Quán ligger strax bortom Götgatan och lockar med bland annat vällagad pho, vietnamesisk nudelsoppa smaksatt med koriander och andra typiska ingredienser. Välj mellan kyckling, biff och tofu.

Wagamama

Modern nudelkedja

Brittiska kedjan Wagamama är känd för prisvärd och fräsch asiatisk mat som serveras till lunch och middag. Här kan du till exempel välja mellan ett gäng olika japanska ramen eller nudlar i currysoppa. Beställningen skickas direkt till köket via en radiosignal.

 • Prisexempel: Ramen ca 132-189 kr
 • Adress:
  • Wagamama, Klarabergsviadukten 65 , Norrmalm/City

Ramen Manga

Som i en serietidning

På Ramen Manga äter du både klassisk och lite mer nytänkande lunchramen bland mangateckningar och avskalade träbord. Grundarna har jobbat både i Sverige och utomlands, men rötterna finns i Singapore.

 • Pris: ca 130 kr (endast lunch!)
 • Adress: