Guiden till Stockholms bästa nudlar

Att sörpla nudlar har blivit rykande hett i Stockholm, och den asiatiska snabbmatstrenden är dessutom riktigt hälsosam oavsett om du är köttälskare eller vegan. Här florerar värmande nudelsoppa såsom japansk ramen och vietnamesisk pho, men också nyttiga nudelskålar och nudelsallader i farten. Nedan letar vi rätt på Stockholms bästa nudelrestauranger och guidar dig bland autentiska små hål i väggen, moderna nudelbarer och medvetna koncept där svenska råvaror möter matkultur från öst.

Kolla även
- Asiatiska restauranger: Stockholms bästa asiatiska restauranger
- Dumplings: Här hittar du bra dumplings i Stockholm
- Hälsohak: Stockholms bästa ekologiska och hälsomedvetna matställen

Raamen: Hajpad nudellunch
Den omtalade kockduon från Adam/Albin står även bakom nudelbaren Raamen inne i Teatern i Skanstull. Konceptet bjuder på en svensk version av en japansk "noodle bar" med hälsosamma nudelsoppor gjorda på fina råvaror. Här gäller enkelt, nyttigt och gott. Ät på plats eller hämta med som take away.
Pris: Nudlar ca 105-125 kr
Mer information: Raamen, Götgatan 132, Södermalm

Ramen Ki-Mama: Traditionell budgetfavorit
Den här anspråkslösa lilla ramenrestaurangen har vunnit Gulddraken i budgetkategorin, och de värmande nudelsopporna är lika populära som snälla mot plånboken. Följ den glada lilla skylten och sleva i dig någon av de rykande rätterna med hemkokt buljong som serveras i djupa keramikskålar.
Pris: Nudlar ca 115-180 kr
Mer information: Ramen Ki-Mama
, Birger Jarlsgatan 93, Vasastan

Ai Ramen: Tar Japan till Erstagatan
Södertillskottet Ai Ramen slog upp dörrarna hösten 2015 och är först i stan med att servera egentillverkade japanska nudlar. Bortsett från ett par nudelsoppor erbjuds smårätter och drycker såsom sake, öl och vin. Ett nytänkande nudelalternativ signerat en duo från Häktet.
Pris: Ramen ca 125 kr
Mer information: Ai Ramen, erstagatan 22, Södermalm

Jim Lim: En smak av Sydostasien
Finkrogen Farangs snabbmatsfilial i K25 transporterar smaklökarna till de rykande små gatustånden i Sydostasien. Bland annat serveras nudelsallad samt malaysiska risnudelsoppor med curry som toppas med färsk koriander och salladslök - dessutom till ett bra pris.
Prisexempel: Nudelsoppa ca 95 kr
Mer information: Jim Lim, Kungsgatan 25, City


Jim Lim

Totemo Ramen: Rykande hett
Totemo Ramen har endast öppet för lunch, och då gäller det att passa på. Den lilla nudelbaren kryllar av gäster som intar sin mat sida vid sida mitt framför kockarna. Menyn är liten och bjuder på egentillverkade, traditionella nudlar med kött, fågel och vegetariskt alternativ, samt valfria tillbehör.
Pris: ca 125-135 kr
Mer information: Totemo Ramen, Sankt Eriksgatan 70, Vasastan

Noodle Mama: "Happy healthy eating"
Ett hälsosamt snabbmatsalternativ med inspiration från Tokyo och den japanska matkulturen. Här kan man mixa ihop nyttiga skålar med sobanudlar och risnudlar, fulla av vitaminer och fibrer. Ambitionen är att få bukt på dåliga matvanor orsakade av stress.
Pris: Nudelskålar ca 79-120 kr
Mer information: Noodle Mama, Kungsholmsgatan 22, Kungsholmen
Mer information: Noodle Mama, Götgatan 78, Södermalm

Minh Mat: Hett från Hanoi
Vietnamesiska Minh Mat blev snabbt en fullsatt snackis. Menyn genomsyras av ekologi och streetfood-inslag från Hanoi, och givetvis hittar du bland annat vietnamesiska nudlar bland rätterna. Välj mellan risnudlar, glasnudlar och äggnudlar i olika former.
Pris: Nudelrätter ca 170-220 kr
Mer information: Minh Mat, Odengatan 94, Vasastan

Steam: Fräsch minikedja
Glöm halvfabrikat - på Steam lagas allt från grunden på schyssta råvaror. Här får du bland annat dumplings tillsammans med nudelsoppa, men även mer fristående nudelrätter såsom japansk nudelsoppa med fläsk, lax med udonnudlar eller sojagryta med sötpotatisnudlar.
Prisexempel: Japansk nudelsoppa ca 103 kr
Mer information: Steam, Krukmakargatan 19, Södermalm
Mer information: Steam, S:t Eriksgatan 118, Vasastan
Mer information: Steam, Tegnergatan 4, Vasastan

Nem Nem Quán: Poppis pho
Enligt vissa är detta en av stans absolut bästa vietnamesiska restauranger. Nem Nem Quán ligger strax bortom Götgatan och lockar med bland annat vällagad pho, vietnamesisk nudelsoppa smaksatt med koriander och andra typiska ingredienser. Välj mellan kyckling, biff och tofu.
Pris: Okänt
Mer information: Nem Nem Quán, Åsögatan 90, Södermalm

Wagamama: Modern nudelkedja
Brittiska kedjan Wagamama är känd för prisvärd och fräsch asiatisk mat som serveras till lunch och middag. Här kan du till exempel välja mellan ett gäng olika japanska ramen eller nudlar i currysoppa. Beställningen skickas direkt till köket via en radiosignal.
Prisexempel: Ramen ca 132-189 kr
Mer information: Wagamama, Klarabergsviadukten 65, City

Pho & Bun: När du längtar till Vietnam
Här slinker du in för autentisk mat från Vietnam, inte minst nudelbaserad. Namnet står för nationalrätten risnudelsoppa (pho) och risnudlar (bun), och nudelfantasten har mycket att välja på; allt från pho med oxfilé till klassiska risnudelrätter med wok.
Prisexempel: Nudelsoppa ca 169-179 kr
Mer information: Pho & Bun, Tegnérgatan 19, Vasastan
Mer information: Phở & Bún, Kornhamnstorg 51, Gamla Stan


Phở & Bún Gamla Stan

EAT: Färska nudlar mitt i Mood
Med kinesiska mästerkockar i köket har EAT inte minst gjort sig kända för sina dumplings, men här kan du även treata smaklökarna med färska nudlar. Vad sägs om stekt anka till, eller "Chinese meatballs"? Mitt i Mood-gallerian.
Pris: Nudlar ca 155-165 kr
Mer information: EAT Restaurant, Jakobsbergsgatan 15, Östermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Sushi: Guiden till Stockholms bästa sushi
- Snabbmat: Guiden till Stockholms bästa snabbmat
- Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger
- Vegetariskt: Vegetariska restauranger i Stockholm

Om guiden till Stockholms bästa nudlar
Guiden till restauranger med goda nudlar i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något riktigt bra nudelställe i Stockholm som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta