Guiden till Stockholms bästa sportbarer

Matchen får inte missas, men olyckligt nog har du inte lyckats skaffa plåtar till den fullbokade arenan, eller går matchen kanske på "TV4:s nya jävla betalskitkanal" som ingen har. Eller lockar det bara inte lika mycket att sitta hemma som att insupa supporteratmosfären på en skön bar. Du kan vara lugn - Stockholm besitter flertalet bra sportbarer som kan se till att din kväll blir helig trots allt, varesig du är i city, Östermalm, Södermalm eller de flesta andra delar av stan. Nedan tipsar vi dig om var du kan hitta de bästa sportbarerna i Stockholm.

Alla våra barguider:
- Barer: Stockholms bästa barer
- Pubar: Guiden till Stockholms bästa pubar
- Vinbarer: Guiden till Stockholms bästa vinbarer
- Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer
- Hotellbarer: Här hittar du Stockholms bästa hotellbarer
- Champagnebarer: Stockholms bubblande champagnebarer
- Afterwork: AW! Stockholms bästa afterwork
- Ölbarer: Guiden till Stockholms bästa ölbarer
- Budgetbarer: Guiden till budgetbarer i Stockholm
- Sena barer: Här hittar du Stockholms senaste barhäng

O'Learys: Välbesökt kedja med Nantucket-känsla
Här flödar passionen för sport. I Tolv finns en jumbotron lika stor som den i Ericsson Globe som visar sport i extra stort format, men givetvis går det lika bra att ta sig en burgare och öl medan man följer matchen på någon av de "vanliga" TV-skärmarna. Starka Boston-vibbar kommer på köpet.
Antal skärmar: Varierar
Skärmstorlek: Varierar
Mer information: O'Learys Event Center Tolv Stockholm, Arenavägen 69, Söderort
Mer information: O'Learys Event Center Norrtull, Sveavägen 143, Vasastan


O'Learys Tolv & Norrtull

The Crib: Stora skärmar och bra pubmat
The Crib är en av redaktionens favoriter. Dels tack vare de generösa öppettiderna och dels för att skärmarna är stora med bra sikt. Men kanske framförallt för att det här är en av de bästa sportbarerna när det kommer till maten. Menyn är omfattande med flera goda kötträtter. Dessutom är priserna överkomliga. Fatöl (40 cl) 29 kr hela kvällen.
Antal skärmar: 18 st
Skärmstorlek: Ca 60"
Mer information: The Crib by Retro, Sveavägen 55, City


The Crib

Retro Odenplan: Blandad publik och happy hour
Även om baren är fylld av sportfantaster letar sig öl- eler matsugna hit bara för att umgås i bra stämning. Här är skärmarna stora, och man behöver inte trängas för bra synvidd. Här hittar man också Happy hour-priser fram till kl 19. Missa inte de 8 olika burgare på menyn.
Antal skärmar: 10 st
Skärmstorlek: Ca 60"
Mer information: Retro Odenplan, Sveavägen 120, Vasastan

 
Retro Odenplan

Retro Kungsholmen: Stilsäker sportbar med nostalgivibbar
Med snygg retrostil och nostalgiska amerikanavibbar är Retro mer än enbart sportbar. Här behöver du knappast oroa dig för att missa något på lokalens storbildsskärmar där det mesta i sportväg visas, även i HD. Men du kan också komma för en äkta amerikansk diner-middag lagad på bra råvaror eller en AW med kollegorna. Här finns något för alla, vilket också är ambitionen.
Antal skärmar: Ca 30 st
Skärmstorlek: Ca 50"
Mer information: Retro Kungsholmen, St Eriksgatan 22, Kungsholmen


Retro Kungsholmen

Retro Hornstull: Stylad sportbar med kvalitetsmat
Lika nostalgidoftande som sina syskon är sportbaren Retro som ligger på Hornsgatan nära Hornstull. Lokalen flirtar friskt med 70- och 80-talet och har givetvis även stora flatscreens, men fokus ligger samtidigt också på menyn i form av kvalitetskött och fina råvaror. Med andra ord kan matchen lätt kombineras med en öl och ett gott mål mat i lite schysstare pubmiljö.
Antal skärmar: Ca 10 st
Skärmstorlek: Ca 50"
Mer information: Retro Hornstull, Hornsgatan 136, Södermalm


Retro Hornstull

The Flying Horse: Över 100 öl- och whiskeysorter
Murriga lokaler, livad stämning och klassisk pub-meny karaktäriserar en sann pub-pärla. The Flying Horse bockar av allt på den listan, och får även en klar plats i registret bra sportbarer. Se matchen på en av storbildsskärmarna bland en publik som består av alltifrån sportintresserade och stammisar till öl- och whiskeyveteraner. (Här finns 16 olika fatöl, över 100 sorters flasköl och fler än 100 single malt whiskeysorter.)
Antal skärmar: 12 st
Skärmstorlek: Ca 42"
Mer information: The Flying Horse, Odengatan 44, Vasastan


The Flying Horse

Enzo's: Högklassig italiensk mat och sport
Enzo's är en rustik pizzeria och sportbar på napolitanskt vis där du kan se all ligafotboll från Italien och läsa det senaste numret av "Gazzettan" (La Gazzetta dello Sport, världskänd fotbollstidning från Italien). En härlig lokal med fin inredning och skön atmosfär. Menyn består av enklare rätter som ost- och charktallirk, buffalomozzarella och inkokt kronärtskocka, några väl utvalda pizzor av högkvalitativa råvaror, samt ett par klassiska italienska desserter.
Antal skärmar: Ca 10 st
Skärmstorlek: Ca 50"
Mer information: Enzo's Hornstull, Långholmsgatan 17-21, Södermalm
Mer information: Enzo's Tolv, Arenavägen 69, Globen

Tudor Arms: Stockholms äldsta brittiska pub
Att få utnämningen världens bästa pub utanför Storbrittannien, (2010 av Daily Telegraph och British Airways) säger en del om Tudor Arms klass och kvalitet. Se på matchen i en anspråkslös atmosfär som för en kväll förflyttar ditt sinne till London. Här visas främst Premier League, och full fart garanteras när engelska landslaget spelar.
Antal skärmar: Ca 4 st
Skärmstorlek: Varierar
Mer information: Tudor Arms, Grevgatan 31, Östermalm

The Dubliner: De största sportevenemangen i avslappnad miljö
Det som mest utmärker The Dubliner på Holländargatan är framförallt den irländska genuiniteten och den lättsamma atmosfären. Pub-stämningen blir extra varm när såväl kompisgäng som sportintresserade samlas för att skåla i Guiness och med spänning följa matchen.
Antal skärmar: 5 st, samt 1 storbild
Skärmstorlek: Ca 32" + storbild
Mer information: The Dubliner, Holländargatan 1, City

Andra guider du kanske är intresserad av:
-
Guiden till Stockholms bästa pubar
- Den stora cocktailguiden
- Guiden till Stockholms bästa vinbarer
- Stockholms bästa hamburgare
- Stockholms bästa köttrestauranger
- Aktiviteter i Stockholm

Om guiden till Stockholms bästa sportbarer
Guiden till Stockholms bästa sportbarer uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra sportbar i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den sportbar du nu väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta