Guiden till Stockholms bästa tatueringsstudios

Tatueringar är idag en självklarhet snarare än en ett undantag på Stockholms gator. Bläck kan skådas på var och varannan stockholmare och tatueringssalonger dyker upp i var och vartannat hörn. Tatueringens moderna stämpel har inte bara lockat helt nya kundkretsar, som bankmannen, hipstern och Södermorsan - den har även attraherat en helt ny generation av tatuerare till yrket. Idag har många tatuerare en utbildning i konst eller grafisk design vilket öppnar upp för helt nya möjligheter och trender. Här guidar vi till några av Stockholms bästa tatueringsstudios där du kan räkna med att få tatueringen du alltid drömt om.

Se även:

Stockholmink Tattoo Studio

Kvalitativt och innovativt

StockholmInk har snabbt växt från en hobby till en proffsig studio med fyra tatuerare samt mängder av kunder och internationella gästartister. Utmärkande är att man jobbar brett och försöker tillgodose alla möjliga önskemål och stilar, alltid med ledorden kvalitet och innovation.

Salong Betong

Kändistätt

Salong Betong blev snabbt studion dit skådisar och musikartister gick för att gadda sig, och salongen nominerades två gånger av tidningen King som en av modesveriges mäktigaste aktörer efter samarbeten de gjort med olika designers. Hit ska du bege dig om du letar efter en tatuering i svart och grått då de nischat sig i just den genren.

Catapult Tattoo

Har tatuerat Slash

Här tatuerade sig rockikonen Slash under sitt senaste Stockholmsbesök, och både Fabbe och Emilia var med i TV6:s satsning "Master Ink" som sändes under 2012. Hos Catapult Tattoo kan du få en tatuering i alla stilar, men studion experimenterar mycket i vattenfärgsmotiv och gör snygga porträtt.

King Carlos Tattoo

Designen som fått pryda vodkaflaska

Nära Sankt Eriksbron hittar du studion som roddas av Calle och Synnöve Corson tillsammans med tatuerarna Maria, Jonny, Malin och Leigh. Rolig kuriosa är att Malins old school-design blivit vald till att pryda vodkamärket Good Ol Sailor's karakteristiska petflaska. Studion är privat och tar endast emot bokningar via email.

Imperial Tattoo

Rutinerat gäng mitt i Birkastan

På Birkagatan hittar du Imperial Tattoo som öppnade 2011. Är du ute efter ett speciellt motiv specialiserar de sig inom stilarna old school, japanskt och black and grey; stilar som de ger sin egen personliga touch. Räkna med ett rutinerat och erfaret gäng tatuerare.

BläckByrån

Bläck-alternativ utanför tullarna

För dig som inte måsta hålla dig innanför tullarna är Bläckbyrån i Gröndal ett bra alternativ. Här kan du få en tatuering i de flesta stilar och tatueringen ritas alltid upp från scratch utifrån dina egna önskemål. Bläckbyrån ligger en kort promenad från Liljeholmens tunnelbanestation.

  • Adress:
    • BläckByrån, Gröndalsvägen 23, Gröndal/Hägersten-Liljeholmen

East Street Tattoo

Gästas av konstnärer från hela världen

East Street Tattoo är en custom-studio som under åren haft några av Sveriges bästa tatuerare i sina lokaler. Studion har för vana att bjuda in konstnärer från hela världen på gästspel, vilket gör att du har chansen att få en gaddning från en utländsk förmåga utan att behöva åka någonstans.

Kollektivet Hvitan

Skicklig Södersalong

På Södersalongen Kollektivet Hvitan jobbar tatueraren Olle Alm som tidigare var verksam på East Street Tattoo i Skanstull. Olle jobbar med många stilar, men fokus ligger främst på traditionella typer av tatueringar.

Art Arrow Tattoo Stockholm

Proffs på realism och frihand

Sasa Tkalcevic, som driver studion på Sigtunagatan, är en erfaren tatuerare som framförallt är expert inom realism och frihand. Vid sidan om att tatuera har han även en stor passion för att måla, vilket tavlorna som pryder väggarna är ett bevis på.