Guiden till Stockholms bästa whiskybarer

Är du sugen på en whiskyrunda i Stockholm tillsammans med kompisgänget eller kollegorna, men har inte riktigt koll på vilka barer som är bäst att vända sig till? Lugn. I Stockholm finns det flera bra whiskybarer som är väl värda ett besök för den som uppskattar den bärnstensfärgade drycken – oavsett om du föredrar den rökiga eller lena varianten. Här guidar vi dig till våra bästa tips på whiskybarer som du kan besöka i Stockholm.

Alla våra barguider:

Man in the Moon

Över 110 single malt-sorter

Om du vill besöka en avslappnad whiskybar, som erbjuder ett brett sortiment av olika sorter, kommer det här stället inte att göra dig besviken. I den mysigt inredda lokalen, med detaljer som ger en den rätta känslan, kan du prova över 110 olika single malt-sorter för att hitta fram till just din favorit. För sällskapet som vill sitta separat finns det mysiga biblioteket som rymmer 10 personer.

The Churchill Arms

Genuin engelsk pub

I hörnet Tulegatan/Rehnsgatan i Vasastan hittar du denna engelska pub som erbjuder ett gediget sortiment av single malt-whisky från hela världen. Skotsk, irländsk, amerikansk eller fransk? Rökig eller len? Valet är ditt. Ta med vännerna och njut av pubens härliga och genuina atmosfär.

Ardbeg Embassy

Avnjut bÀsta whiskyn

På Ardbeg Embassy är passionen för dryck enorm – år 2015 utsågs stället till Sveriges bästa whiskykrog. Det unika restaurangkonceptet har förankring i skotsk maltwhisky och svenska mikrobrygder på fat. Sondera bland 24 svenska mikrobrygder på fat, samt omkring 300 olika single malts. Du kan till och med ha ditt eget privata whiskyskåp här.

The Flying Horse

Perfekt för AW

På The Flying Horse är whiskeysortimentet breddat till bristningsgränsen. Här kan du testa dig genom över 120 olika single malt-whiskys med vännerna, eller varför inte ta med kollegorna på en trevlig afterwork? Här sitter nyfrälsta och inbitna whiskyfantaster sida vid sida. Avnjut din dryck i den avslappnade pubmiljön med brittisk touch.

The Bull and Bear Inn

Whisky pÄ Stureplan

Stureplan är kanske inte det område man i första hand förknippar med whiskybarer, men The Bull and Bear Inn är sannerligen ett undantag. Här kan besökaren välja whisky från ett urval som består av över 230 olika sorter. Det om något kan framkalla beslutsångest, men den kunniga personalen hjälper till att guida dig rätt efter ditt tycke och smak.

Akkurat

Egen whiskyklubb

På Akkurat hittar du ett brett utbud av alla möjliga sorters whisky och här kan du socialisera med andra som uppskattar whisky lika mycket som du. Du kan till och med bli medlem i ställets egen whiskyklubb, vilket ger dig rabatt på whiskyprovningar och andra arrangemang som anordnas året runt. Temat är förstås alltid whisky.