Guiden till Stockholms bästa chef's tables

Guiden till Stockholms bästa chef's tables

Är ni ett gäng som är sugna på en annorlunda utekväll med fokus på att både äta mat och se när den tillagas så är chef's table ett spännande alternativ. Flera restauranger i Stockholm har hakat på den internationella trenden med att ha ett bord mitt i eller i nära anslutning till köket. Vid bordet får ditt sällskap njuta av avskildhet från andra gäster och samtidigt känna pulsen – och dofterna – från köket. Vi guidar dig till stans bästa chef's tables.

Innehållsförteckning
  1. Stockholms bästa chef's tables
    1. Essence – Unika smakkombinationer
    2. Allegrine – Som i Paris
    3. Nabo – Skandinavisk stil
    4. At Six – På lyxigt hotell
    5. AG – Mys i skafferiet på Kungsholmens pärla
    6. Skeppsbron 10 – Innovativt i tolv serveringar
    7. Unn – Japan möter Norden
    8. Skepparholmen Nacka – Njutning och matlagningstips
    9. Nytorget 6 – Överraskningar på Nytorget
    10. Frantzén – Hela restaurangen är ett chef's table
    11. Cirkus – Lekfulla kreationer
    12. Lilla Ego – Värt att köa
    13. K-märkt – Privat alternativ

Stockholms bästa chef's tables

Essence – Chef's table
Essence
Essence – Chef's table
Essence
Essence – Chef's table
Essence
Essence – Chef's table
Essence
Essence – Chef's table
Essence
Essence – Chef's table
Essence
Essence – Chef's table
Essence
Essence – Chef's table
Essence

Essence

Unika smakkombinationer

Med Stefan Taylor i spetsen serverar kockarna på Essence en exklusiv avsmakningsmeny vid det stora counter dining-bordet, som också utgör hjärtat i hela verksamheten. De åtta satta rätterna innefattar både överraskande moment, som uppdateras så ofta som varje dag, och ett par signaturrätter som förfinats under flera år. Gästerna serveras direkt av kockarna själva, och har från sina platser full uppsikt över det öppna köket.

  • Max antal personer: 16
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine
Allegrine – Chef's table
Allegrine

Allegrine

Som i Paris

På franska Allegrine kan du och ditt sällskap boka köksbordet i anslutning till det öppna köket. En fast, specialkomponerad meny serveras till hela sällskapet, med inspiration från ägaren Danyel Couets franska farmors familjemiddagar i Paris.

  • Max antal personer: 12

Nabo

Skandinavisk stil

Populär kvarterskrog vid Tegnérlunden med skandinavisk meny och inredning. Vill man satsa lite extra på upplevelsen kan man boka platserna vid köksluckan och se kockarna jobba. Här serveras en experimentell sexrättersmeny som varierar från dag till dag.

  • Max antal personer: 5
Dining Room & Cocktail Bar At Six – Chef's table
Dining Room & Cocktail Bar At Six
Dining Room & Cocktail Bar At Six – Chef's table
Dining Room & Cocktail Bar At Six
Dining Room & Cocktail Bar At Six – Chef's table
Dining Room & Cocktail Bar At Six
Dining Room & Cocktail Bar At Six – Chef's table
Dining Room & Cocktail Bar At Six
Dining Room & Cocktail Bar At Six – Chef's table
Dining Room & Cocktail Bar At Six
Dining Room & Cocktail Bar At Six – Chef's table
Dining Room & Cocktail Bar At Six

At Six

På lyxigt hotell

Livsstilshotellet At Six på Brunkebergstorg erbjuder chef's table i restaurangen Dining Room. Här ingår minst sju serveringar som väljs ut av kökschefen Cor Van Der Plas. Maten ackompanjeras även av ett vinutbud som fulländar smakupplevelsen för den som vill.

  • Max antal personer: 8
Restaurang AG – Chef's table
Restaurang AG
Restaurang AG – Chef's table
Restaurang AG
Restaurang AG – Chef's table
Restaurang AG
Restaurang AG – Chef's table
Restaurang AG
Restaurang AG – Chef's table
Restaurang AG
Restaurang AG – Chef's table
Restaurang AG

AG

Mys i skafferiet på Kungsholmens pärla

I skafferiet på härliga restaurang AG kan du njuta av kött, öl och rödvin av högsta klass. Vid deras chef's table är det mysigt och intimt och ditt sällskap får njuta av den i allmänhet fulla, stimmiga restaurangen - och samtidigt av det privata och avskilda. 

  • Max antal personer: 8
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10
Restaurang Skeppsbron 10 – Chef's table
Restaurang Skeppsbron 10

Skeppsbron 10

Innovativt i tolv serveringar

Skeppsbron 10 består av tre delar – matsalen, baren och chef's table. Det sistnämnda bjuder på full insyn när kockarna tillagar menyn på tolv serveringar, där ledorden är lekfullt och innovativt. Kockarna räds inte heller spännande tillagningstekniker och kryddningar, men fokus ligger på de råvaror som säsongen erbjuder.

  • Max antal personer: 12
Unn – Chef's table
Unn
Unn – Chef's table
Unn
Unn – Chef's table
Unn
Unn – Chef's table
Unn
Unn – Chef's table
Unn
Unn – Chef's table
Unn
Unn – Chef's table
Unn
Unn – Chef's table
Unn

Unn

Japan möter Norden

I anslutning till syskonkrogen Tak hittas Unn, en minikrog som erbjuder en lyxig nytolkning av en japansk teppanyaki med fina nordiska råvaror. Med endast åtta sittplatser är detta ett givet alternativ för en chef's table-upplevelse av rang.

  • Max antal personer: 8

Skepparholmen Nacka

Njutning och matlagningstips

Under några utvalda kvällar om året kan du boka en exklusiv upplevelse tillsammans med kökschef Daniel Engellau på Skepparholmen. Här får totalt 16 middagsgäster ta del av en kulinarisk upplevelse i deras chambre séparée. Förutom att njuta av mat kan man lära sig ett och annat matlagningsknep.

  • Max antal personer: 16

Nytorget 6

Överraskningar på Nytorget

Gillar ni överraskningar ska ni boka in er vid kockarnas bord på Nytorget 6. Här finns det ingen meny utan ni serveras en ström av små och stora rätter, direkt från kockarna.

  • Max antal personer: 2

Frantzén

Hela restaurangen är ett chef's table

På Frantzén omges köket och kockarna av höga, långa bord där besökarna sitter uppradade och kan bevittna magin som sker. En otroligt häftig upplevelse som alla matintresserade bör unna sig minst en gång i livet, trots det väl tilltagna priset 3 000 kr per person (för maten!).

  • Max antal personer: 4, om ni vill se bra och kunna prata med varandra

Cirkus

Lekfulla kreationer

Till Cirkus kreativa och lekfulla bistro kan man bege sig oavsett om det vankas föreställning efteråt eller ej. Här är ambitionen att bjuda på det extraordinära och lite oväntade. Chef's table är en exklusiv upplevelse där kockarna serverar sällskapet personligen och överraskar med oväntade smakkombinationer och kreationer.

  • Max antal personer: 6

Lilla Ego

Värt att köa

Här är det inte lätt att haffa ett bord, men platserna i baren är ämnade för drop in-gäster som här sitter i anslutning till köket. Trots det hajpade konceptet råder avslappnad atmosfär med hemsnickrade bord, industriella inslag och handskrivna menyer.

  • Max antal personer: Varierar
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden
K-märkt Hagastaden – Chef's table
K-märkt Hagastaden

K-märkt

Privat alternativ

Ett lite lyxigare alternativ när det stora gänget smider middagsplaner kan vara så kallad private dining, när man får rummet för sig själv och sitt sällskap. På K-märkt i Hagastaden är inte bara det möjligt – ett av rummen har dessutom chef's table. Låt kocken ta hand om er med chef's choice, vilket kombineras med dryck och avslutas med K-märkts egen konditor Daniel Roos Nobeldessert från valfritt år.

  • Max antal personer: 24

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;