Guiden till tapasrestauranger på Kungsholmen

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

På Kungsholmen finns det en hel del restauranger och barer där man kan äta tapas, samt dricka sangria och spansk öl. Spanska tapas erbjuder en hel uppsjö av smaker som passar alla, och det är samtidigt ett socialt sätt att äta på, då man kan ta in flera rätter som hela sällskapet delar. Oavsett om man är sugen på klassiska spanska rätter som gambas, patatas bravas och calamares, eller lite annorlunda och internationella tolkningar, så finns det ett ställe för er. Här är guiden till bra tapasrestauranger på Kungsholmen.

Tapas i varje stadsdel:

Xarcuteria

Hantverkargatan 40, Kungsholmen

Stimmigt och familjÀrt

På Xarcuteria har man hämtat inspiration från stimmiga, sydeuropeiska tapasbarer. Här inleder man med fördel måltiden med charkuterier, som skärs upp på beställning, innan tapasrätterna flödar in. Hit kommer såväl afterworkare som barnfamiljer för att umgås i den familjära miljön.

Tapas 28

Pontonjärgatan 28, Kungsholmen

Internationella influenser

På Tapas 28 är det inte endast spanska smaker som råder, här hittar du även rätter från hela världen. Botanisera bland ceviche, skagen, hamburgare och mycket annat och ackompanjera måltiden med väl utvalda viner och signaturcocktails.

Caliente

Fleminggatan 22, Kungsholmen

PrisvÀrda smÄrÀtter

Caliente finns på flera håll i Stockholm och filialen på Kungsholmen hittar du på Fleminggatan. Här serveras ett urval klassiska tapasrätter som gambas, calamares och patatas bravas till humana priser, samt spanska viner och iskall öl.

El Cielo

Fleminggatan 22A, Kungsholmen

Sydamerikanska vibbar

På El Cielo är det sydamerikanska tapas som gäller med argentinska kötträtter, quesadillas och klassisk peruansk ceviche på menyn. På vardagarna bjuder man in till hemtrevlig afterwork med specialpriser på både mat och dryck. Du får inte glömma att testa deras egna sangria.

Olé-Olé

Hantverkargatan 30, Kungsholmen

Genuin tapasbar

Det här stammistäta tapashaket serverar prisvärda smårätter, generösa sangriakannor och en trevlig atmosfär med pratglad personal. Borden är få, så det är bäst att komma tidigt, men matsalens storlek och mysiga inredning skapar en intim och genuin känsla genom hela kvällen.

Boteco Da Silvania

Kungsholm strand 173, Kungsholmen

Mammas recept

Boteco Da Silvania är som en liten bit av Brasilien mitt i Stockholm. I det här lilla hålet i väggen kan du beställa in vällagade brasilianska specialiteter efter ägarens mammas recept. Testa rätter som brasilianska köttbullar och friterad kassavarot och skölj ner med den syrliga drinken caipirinha.

Pinchos

Alströmergatan 20, Kungsholmen

FamiljevÀnligt och lekfullt

Det lekfulla restaurangkonceptet Pinchos har öppnat upp på flera håll i Stockholm och har även en filial vid Fridhemsplan. Här serveras blandade smårätter från hela världen och sockersöta godisdrinkar. Beställer gör du via deras app innan du hämtar upp maten i luckan.