Guiden till tidlösa klockbutiker i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Gammalt, nytt, vintage, nostalgiskt, sportigt, stiligt. Som accessoar talar armbandsuret om långt mycket mer än bara tiden. Klockan har gått från fickur till high-tech och tillbaka flera gånger om, men för vissa tidlösa klassiker står tiden alltid still. Här tar vi ett kliv in bland Stockholms urmakare och klockbutiker för att sondera utbudet av klockmärken som gäller när det är dags att köpa ny klocka. Från begagnade klockor med tradition till nya och exklusiva modeller; nedan listar vi Stockholms klockaffärer som är värda ett besök när handleden ska prydas av nästa långlivade investering – eller helt enkelt när det är dags att reparera nuvarande.

Nymans Ur

Biblioteksgatan 1, Norrmalm/City

Skandinaviens största utbud

Sedan starten 1851 har Nymans Ur skaffat sig Skandinaviens största utbud med några av världens mest välkända klockmärken. Här hittar du allt från tradiitonellt till innovativt med märken som Rolex, Cartier, Jaeger-LeCoultre och Omega. Som gammalt familjetag kan Nymans Ur lugnt utlova lång erfarenhet, kunskap och service. Här finns också tio egna urmakare.

Bo Berggren Urhandel

Biblioteksgatan 4, Norrmalm/City

Familjärt och lyxigt

En äkta veteran efter 50 år på Biblioteksgatan. Hos familjeföretaget Bo Berggren Urhandel kan du lämna in ditt urverk och köpa noggrannt utvalda schweizare som Patek Phillippe och Bvulgari (de senare finns även representerade bland smyckeskollektionerna). Här är det småskaligt och familjärt som genomsyrar den exklusiva klockmiljön.

Krons Ur

Hamngatan 14 (PK-huset), Norrmalm/City

Klassiker i PK-huset

Under 70-talet var Krons Ur en ny trendsettare med moderiktiga ur i hyllorna. Idag finns butiken kvar i samma lokal (som dock har utvidgats) i PK-huset där de säljer exklusiva och traditionella klockor med växande sortiment. Bland märkena hittar du kända namn som Breitling, Jaeger LeCoultre, Omega och Tudor.

TID Watches

Torsgatan 59, Vasastan

Stort utbud

TID Watches är ett klockmärke som ligger på Torsgatan i Stockholm. Här hittar du ett stort utbud av klockor i olika modeller och utföranden. Alla kollektioner kommer med ett begränsat antal klockor, vilket gör att märket ligger i framkant vad gäller trender. Försäljningen sker både i butik och online.

Fredmans Ur

Strandvägen 15, Östermalm

Från begagnat till resor till Schweiz

Nytt, begagnat och vintage - Fredmans Ur säljer allt från exklusiva schweiziska klockmärken till böcker och klockresor. Här kan du även få tips och råd samt snabba reparationer från urmakaren på plats. Ägarna har lång erfarenhet inom branschen och sätter service i fokus, med passion.

Rob. Engström

Drottninggatan 32 , Norrmalm/City

Veteran anno 1832

En riktig veteran i centrala stan - urmakaren Rob. Engströms historia går hela vägen tillbaka till 1832. Letar du klocka från stora märken som Rolex, Cartier och Chanel finner du de flesta i butikens breda utbud. Urmakarna på plats är specialutbildade i fabrikerna hos samma märken och hjälper till med reparation och service.

Luxury Watches

Grev Turegatan 12, Östermalm

Passionerad klockentusiast

Lyxig och serviceinriktad klockbutik som har allt från det senaste till vintage och klassiskt. Här kan du både köpa, sälja och byta ut din gamla klocka, och har du siktet inställt på en ovanlig modell kan du även få hjälp med att leta upp den.