Guiden till Vasastans bästa tatueringsstudios

Har du börjat fundera på att föreviga ett konstverk på din kropp, i form av en tatuering? Oavsett om det är dags att lägga dig under nålen för allra första gången, eller om du är rutinerad, så är det alltid bra att ha koll på vilken tatueringsstudio som du bör vända dig till. Ofta har tatuerare en viss stil som sin specialitet, så ditt uttänkta motiv bör vara det som avgör vilken tatuerare du bestämmer dig för att gå till. I denna guide har vi samlat de bästa tatuerarna i Vasastan – allt för att du ska hitta den studio som passar dig bäst.

Stockholmink Tattoo Studio

Passion för blÀck

Med en rejäl passion för bläck har tatueringsstudion StockholmInk varit igång sedan 2014. Här kan du låta skickliga tatuerare skapa unika konstverk på din kropp, de strävar efter att uppfylla alla kunders önskemål och jobba brett med olika stilar. Studion gästas också av erfarna och talangfulla tatuerare då och då. På Instagram kan du se studions samlade verk.

Hilma

Flera olika stilar

Hilma erbjuder inte enbart mat och dryck, hit kan du även komma om du är sugen på att tatuera dig. Tatueraren som jobbar här heter Anton Ågren Svensson, och han behärskar flertalet olika stilar. Oavsett om du är ny under nålen, eller gammal i gemet, så kommer han att sätta konstverk på din kropp, helt efter dina önskemål. Spana in hans verk på Instagram.

  • Adress:
    • Hilma, Torsgatan 10, Norrmalm/City/Vasastan

Bläck

Tre tatuerare

På Surbrunnsgatan hittar du tatueringsstudion Bläck. Här jobbar tre olika tatuerare med att uppfylla kundernas önkemål kring motiv och stil, nya kunder välkomnas lika varmt som stammisarna. Utöver att gadda nya motiv, erbjuder de även en kostnadsfri ifyllning senast tre månader efter ditt första besök. På Instagram kan du se studions samlade verk.

  • Adress:
    • Bläck, Surbrunnsgatan 50, Vasastan

Art Arrow Tattoo Stockholm

Expert pÄ realistiska motiv

Art Arrow Tattoo Stockholm drivs av tatueraren och konstnären Sasa Tkalcevic, som är en expert på realistiska motiv, men som också är grym på frihand. Hans passion för att måla och tatuera föddes tidigt och på salongen i Vasastan kan du även se hans porträttmålningar av rockikoner och andra tavlor som pryder väggarna. Besök Instagram för att se tatueringar.

Carneval Tattoo

Konsten i fokus

I januari 2012 slog portarna till Carneval Tattoo upp portarna i Vasastan. Då startade Håkan Åkerman sin egen studio efter mer än 10 år i branschen, och snart anslöt Tom Thorsén som blev delägare och som också tatuerar. Här fokuserar de på att erbjuda sina kunder kreativitet, renlighet och en miljö där konsten står i fokus. På Toms Instagram kan du se hans verk.

Catapult Tattoo

Inspirerande lokal

Studion Catapult ligger belägen i den gamla delen av Vasastan. Här jobbar man i en lokal med stora fönster, enorm takhöjd och smakfull inredning. Totalt jobbar tre tatuerare för att möta kundernas behov och uppfylla deras tatueringsdrömmar. Här erbjuds i princip alla olika stilar, beroende på vilken tatuerare du väljer att gå till. Se mer på Catapults hemsida.

Royal Kave

Olika typer av tatueringar

Royal Kave är en passionerad tatueringsstudio nära Odenplan som specialiserat sig inom realism, flash, dot work, geometric, polka trash och alla typer av specialanpassade önskemål. Här kan även den som inte är nöjd få hjälp med omarbetning och borttagning av sin tatuering. Studion erbjuder också olika typer av kosmetisk tatuering. Se mer på Instagram.