Här äter du tryffel i Stockholm

Hösten är den älskade tryffelns tid, och det är det flera restauranger i Stockholm som vill ta vara på. Om det är någon gång du ska unna dig råvaran som så ofta jämförs med guld, så är det nu. Tryffelpasta, tryffelpizza, tryffelhamburgare, tryffelägg... det finns flera former att servera denna underjordiska svamp på, och tack vare tryffelveckorna är det något du kan ta del av. Här guidar vi dig till restaurangerna som serverar tryffel i Stockholm.

Diplomat

Elegant miljö

Hela november månad serverar restaurangen på Hotel Diplomat en säsongsanpassad meny med tryffelrätter. Njut av exempelvis gnocchi med höstsvamp, hasselnöt och tryffel eller hängmörad biff med pommes anna och tryffelsky i en sofistikerad och rofylld miljö på Strandvägen.

Aubergine

Genuint och mysigt

På en av Östermalms mest välbefolkade adresser hittar du kvarterskrogen Aubergine. Här går man "all in" på tryffel, och serverar såväl vit som svart från både Italien och Gotland. Tryffelveckorna tar över menyn månaden ut, med tryffel bland såväl förrätter som varmrätter, och till och med till kilopris. Äter du här tillräckligt ofta har du även möjligheterna att ta hem deras årliga pris, Tryffelsvinet.

La Vecchia Signora

Lady & Lufsen-romantik

Under två kvällar i november har du möjligheten att ta del av en exklusiv upplevelse. Giovanni Angeli från Massolini har med sig viner från Piomonte av högsta klass. Förvänta dig en afton tillsammans med goda Barolo-viner och mängder av vit Albatryffel i olika former.

Trattoria Montanari

Generationer av Italien

Trattoria Montanari doftar Italien och självfallet bjuder de på tryffel. Här flockas vanligtvis lokalbor och många stammisar för att njuta av genuina italienska smaker. Under november månad presenteras stolt såväl vit som svart tryffel i olika former, så länge lagret räcker.

Urban Deli

Modern oas

Från och med den 5 november utlovar Urban Deli ljuvliga dofter av tryffel i deras restaurang och butik. Respektive köksmästare har tagit fram flera tryffelrätter som går att beställa i två veckor framåt, och i deras butiker och saluhallar hittar du extra mycket tryffelprodukter. Ta även del av flera tryffelerbjudanden.

Urban Deli Nytorget
Urban Deli Sveavägen
Urban Deli Sickla

Extratips

L'Avventura

Alltid tryffelpasta på menyn

Sedan öppningen har Stureplansgruppens restaurang L'avventura varit en av de mest bokade och välbesökta restaurangerna i Stockholm. Här serveras en gedigen italiensk à la carte-meny med allt du kan tänka dig, och den omåttligt populära tryffelpastan är stående.

Eataly

Stockholms italienska matmecka

I den italienska saluhallen på Biblioteksgatan hittar du självklart en tryffelpasta, dränkt i hyvlad tryffel. I deras ”piazza", den stora samlingspunkten som kan liknas vid ett italienskt torg kan du droppa in för en kaffe, ett glass mousserande, lite antipasti - eller en genuin tryffelpasta på tagliatelle.

  • Adress:
    • Eataly, Biblioteksgatan 5, Norrmalm/City/Östermalm