Här dricker du goda alkoholfria drinkar i Stockholm

Vit månad, hälsomedveten, gravid eller nykterist? Bara för att du vill undvika alkohol så behöver du inte hålla dig borta från krogen. Många barer och restauranger i Stockholm blandar till minst lika goda mocktails och andra alkoholfria alternativ för den som inte dricker. Vissa gör det med extra mycket finess. Här ger vi tips på Stockholms bästa alkoholfria drinkar när du vill ha något annat än en cocktail att sippa på.

Andra guider du kanske är intresserad av:

Downtown Camper

VÀlmÄende-oas

I Downtown Campers wellnessavdelning och cocktaillounge högst upp i hotellet kan man hänge sig åt både välmåendet och den vackra utsikten. Passa på att varva ner och ta en nyttig mocktail, smoothie eller juice i den rogivande takbaren. Skulle du ändå föredra en cocktail så finns även det här.

Surfers

Fint med frukt

Surfers har skapat hype i både Visby och Stockholm med sina Sichuan-inspirerade rätter och fruktiga drinkar. Är du sugen på just en drink så går de att få utan alkohol, smaksatta med färsk frukt. Perfekt för den som vill ha något lite mer kreativt och samtidigt skippa spriten.

  • Adress:
    • Surfers, Regeringsgatan 88, Norrmalm/City

Tjoget

Drinkfavorit

Den prisbelönta, och extremt populära, cocktailbaren på Tjoget i Hornstull kan såklart också detta med alkoholfria alternativ. Här blandas ett gäng friska och fruktiga alkoholfria drinkar med bland annat kokos, ingefära och grapefrukt i. Vit månad låter ganska trevligt, eller hur?

  • Adress:
    • Tjoget, Hornsbruksgatan 24, Hornstull/Södermalm

Gondolen

Alkoholfritt pÄ hög höjd

Med stans kanske bästa utsikt har Gondolen genom åren lockat till tidlöst barhäng på hög höjd. Extra kul för den som inte dricker är att de anstränger sig även när det kommer till att servera alkoholfria drinkar. Här behöver man inte känna sig åsidosatt.

Fotografiska Restaurang

Grönt Àr skönt

Kombinera fotouställningen med ett glas i Fotografiskas prisbelönta restaurang där växtbaserat och ekologiskt är i fokus. Vid sidan om maten serverar de både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker – bland annat ett omtyckt dryckespaket helt utan alkohol.

20hundra5

Lekfullt och prisat

Den här lekfulla baren i Vasastan serverade från början bara juicedrinkar, men adderade snart alkohol till konceptet. Sedan dess har de vunnit flera utmärkelser, bland annat i Bartender's Choice Awards. Vill du ha ett alkoholfritt alternativ till deras vanliga cocktails så blandar de till goda, 0-procentiga drycker på förfrågan.

  • Adress:

Ljunggren

Asiatiska influenser

Sushi, barhäng och mingel har länge präglat populära Ljunggren i anslutning till Brunogallerian på Söder. Här kan du dessutom hänga i baren och släcka törsten med en alkoholfri drink. Välj bland några få, men utvalda "virgins" med exempelvis bär och exotisk frukt.

  • Adress:

Farang

Finfina mocktails

I baren på asiatiska lyxkrogen Farang kan man inte bara dricka välblandade cocktails, utan även mocktails som är minst lika goda. Självklart med asiatiska förtecken. Också barmaten är ett hett tips till den som är sugen på något välsmakande...

  • Adress: