Här firas nationaldagen i Stockholm

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag med mat, musik och underhållning på flera håll i Stockholm. Delta i internationella parkfester, kolla in stora artister och traditionsenligt flaggviftande på Skansen, grilla korv och fira med aktiviteter utanför tullarna. Eller varför inte köra ett spontanbröllop? Här ger vi tips på roligt nationaldagsfirande i Stockholm för alla åldrar.

Vitabergsparken

Vitabergsparken, Södermalm

Är du och din partner sugna på ett spontanbröllop? Fira nationaldagen med en vigsel i Trädgården vid kyrkstugorna i Vitabergsparken. Ta med din älskling, legitimation och en giltig hindersprövning från Skatteverket. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

  • Plats: Vitabergsparken, Södermalm
  • Tid: 11-16 (registrering kl 10-14 i Sofia kyrka)

Nationaldagskonsert sänds live från Konserthuset

Konserthuset firar nationaldagen tillsammans med Kungliga Filharmonikerna som anordnar en sommarkonsert dagen till ära. Konserten sänds live på Konserthusets hemsida där det kommer framföras musik från välkända artister som Evert Taube, Povel Rammel och Hugo Alfvén.

Nationaldagskonsert sänds live från Konserthuset

Digital musik- och konstfestival 

Från åtta olika platser i Stockholm livesänds festivalen United We Stream med syfte att samla in pengar till Stockholm kultur- och nattliv. Under 24 timmar kommer det sändas livemusik och konstinstallationer från bland annat Trädgården, Södra Teatern och Stadstornet.

  • Plats: United We Streams hemsida
  • Tid: Från kl 10 och 24 timmar framåt
Digital musik- och konstfestival