Här firas nationaldagen i Stockholm

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag med mat, musik och underhållning på flera håll i Stockholm. Delta i internationella parkfester, kolla in stora artister och traditionsenligt flaggviftande på Skansen, grilla korv och fira med aktiviteter utanför tullarna. Eller varför inte köra ett spontanbröllop? Här ger vi tips på roligt nationaldagsfirande i Stockholm för alla åldrar.

Skansen

Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

Årets nationaldagsfirande på Skansen sker utan publik och sänds istället live på SVT. I år kommer kronprinsessan Victoria att dela ut fanorna, vilket annars brukar vara kungens uppgift. Nationaldagsfirandet kommer dock att pågå på Skansen även under dagen. Bland annat kommer det delas ut små svenska flaggor till alla barn, i övre rulltrappshallen visas riksdagens utställning om demokrati och alla har möjlighet att pyssla ihop sin egen krona.

Vitabergsparken

Vitabergsparken, Södermalm

Är du och din partner sugna på ett spontanbröllop? Fira nationaldagen med en vigsel i Trädgården vid kyrkstugorna i Vitabergsparken. Ta med din älskling, legitimation och en giltig hindersprövning från Skatteverket. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan. Max åtta personer per vigselsällskap gäller.

  • Tid: Kl 12-16 (registrering kl 11-14 i Sofia kyrka)