Här hittar du bra dumplings i Stockholm

En ny snabbmatstrend fyller Stockholms många gatuhörn. Den här gången handlar det inte om korv, hamburgare eller kebab, inte heller thaimat eller sushi. Stockholm har fått upp ögonen för dumplings - fyllda kinesiska degknyten som ångkokas eller steks. I raketfart förökar sig dumpleriorna. För att hitta guldkornen i degknytevärlden guidar vi dig till Stockholms bästa dumplings.

Se även:
- Take-away: Guiden till Stockholms bästa take away-ställen
- Snabb mat: Guiden till Stockholms bästa snabbmat
- Sushi: Guiden till Stockholms bästa sushi

Berns Asiatiska: Stans lyxigaste dumplings i anrika lokaler
I Berns pompösa salonger och på den härliga uteterrassen kan du njuta av hundratals rätter inspirerade från länder i öst. Pricka in en afternoon tea-sittning och njut av dumplings, te och desserter. Även à la carten presenterar ett utbud av dumplings i form av helrätter med olika fyllning och tillbehör.
Prisexempel: Från ca 38 kr/st (à la carte)
Mer information: Berns Asiatiska, Berzeli Park, City

Cloud Nine: Dim Sum heaven
Ett besök till Cloud Nines eget Dim Sum Room för tankarna till en dov finsalong i fjärran östern. Slå dig ned vid ett bord i den fantastiska miljön och välj från den välvalda dumplingsmenyn.
Prisexempel: 4 st (större) ca 105 kr 
Mer information: Cloud Nine Food & Cocktails, Torsgatan 1, City

58 Dim Sum: Prisvärt och charmigt
Vad som utmärker Renstiernas Gatans egen dumpleria 58 Dim Sum är mängden variationer på dumplings och spännande tillbehör. Vad gäller namnet - Dim Sum, ja inte så svårt att lista ut. Men nummer 58 skvallrar om priset då man väljer en sorts dumplings under lunchtid. 68 kr vid middag. Stämningen på den lilla restaurangen följer SoFo-anda - brokigt, färgstarkt och opretentiöst.
Prisexempel: 58 kr för 10 st
Mer information: 58 Dim Sum, Renstiernas Gata 23, Södermalm

Ho's: Genuina kinarätter
Bland kinakrogar i kvartersanda och buffékoncept passar Ho's inte alls in. Och det är tur. Det är inte många gånger Stockholm får uppleva genuin kinamat där friterade bananer inte finns med på menyn. Väntelistan hit kan vara lång, men att trängas här känns inte jobbigt. Ho's har sedan öppning serverat sina hemmagjorda dumplings som blivit en riktig klassiker.
Prisexempel: ca 165 kr för en dumplingrätt, ca 8 st
Mer information: Ho's, Hornsgatan 151, Södermalm

Eat: Dumplings i mästerlig fusionmiljö
Sju mästerkockar från Kina står för smakupplevelsen på Eat. Här kan du bland annat testa dim sum med ångade och friterade dumplings till en lättare lunch eller middag. Fyllningen varierar från krabba till anka och skogschampinjon med fläsk. Signerat folket bakom B.A.R. och Lux Dag för Dag.
Prisexempel: ca 115-145 kr för 6 st
Mer information: EAT Restaurant, Jakobsbergsgatan 15, Östermalm

Waipo: Prisat i city
Mitt på Drottninggatan serveras prisbelönt kinesisk mat med den sociala måltiden i fokus, något som inkluderar dim sum med genuina smaker. Välj mellan exempelvis kycklingdumplings Hongkong style, fläskdumplings Shanghai style eller räkdumplings med "Chinese leek".
Prisexempel: Klassiska räkdumplings ca 55 kr för 4 st
Mer information: Waipo, Drottninggatan 25, City


Waipo

Beijing8: Snabbt, snyggt, enkelt och gott
På Beijing8 blir du serverad ekologiska dumplings som snabbt förbereds som du vill ha dem. Välj mellan en rad olika fyllningar och smaker som varierar efter säsong och råvaror. Missa inte deras iste eller något av tillbehören som ångkokad broccoli med vitlök eller den strimlade potatisen. Dessutom kommer allt i en snygg förpackning.
Prisexempel: 3 st ca 29 kr
Mer information:
Beijing8
, Grev Turegatan 1, Östermalm
Beijing8, Kungsgatan 25 (K25), City
Beijing8, Hornsbrukargatan 26, Södermalm

Steam: Sätter miljön i främsta rum
Steam slog upp portarna till den första restaurangen 2009. I dag finns Steam på tre adresser i stan. Här försöker man alltid ha miljön i åtanke, både när det gäller produktion och råvaror. Aldrig halvfabrikat och alltid egna recept, anpassade efter säsongens råvaror. Välj och vraka mellan ett gäng dumplingsorter och tillbehör.
Prisexempel: 8 st (veg utan tillbehör) ca 80 kr
Mer information: Steam, S:t Eriksgatan 118, Vasastan
Mer information: Steam, Tegnérgatan 4, Vasastan
Mer information: Steam, Krukmakargatan 19, Södermalm

Pong Buffé: Kinesiska tapas i city
Pong har lite av varje från Asien på menyn - bland annat ett gäng "kinesiska tapas", det vill säga dim sum i form av dumplings. Det är bara att välja och vraka bland fyllningar som exempelvis fläsk, räkor och kyckling.
Pris: ca 55 kr för 4 st
Mer information: Pong Buffé, Drottninggatan 71, City


Pong Buffé

Vad är Dumplings?
Dumplings eller Dim Sum är kort och gott kokade degknyten. Degen baseras på mjöl, potatis eller bröd och innehållet brukar bestå av kött, fisk, grönsaker eller sötsaker. Dumplings kan antingen kokas, ångas, stekas, friteras, bakas i ugn eller sjudas. Utformningen kan se annorlunda ut beroende på tycke och smak. Vissa liknar solida kokade degbollar, som gnocchi, medan andra ser ut som köttbullar med en tunn deg runt om. De kan ätas som de är, i soppor eller stuvningar eller som man känner för egentligen.

Andra guider du kanske är intresserad av
- Sushi: Guiden till Stockholms bästa sushi
- Asiatiskt: Stockholms bästa asiatiska restauranger
- Thailändskt: Stockholms bästa thailändska restauranger
- Vegetariskt: Vegetariska restauranger i Stockholm
- Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger

Om guiden till Stockholms bästa dumplings
Guiden till Stockholms bästa dumplingställen uppdateras löpande. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra dumplingrestaurang i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta