Här hittar du bra dumplings i Stockholm

Vem älskar inte dumplings? De fyllda, kinesiska degknytena är ett populärt inslag på många asiatiska krogar i Stockholm, och självklart är de perfekta att dela runt bordet med hela sällskapet. Samla familjen eller vännerna eller kör en middag på tu man hand - här guidar vi till restaurangerna med Stockholms bästa dumplings på menyn.

Berns Asiatiska

Stans lyxigaste dumplings i anrika lokaler

I Berns pompösa salonger och på den härliga uteterrassen kan du njuta av hundratals rätter inspirerade från länder i öst. Pricka in en afternoon tea-sittning och njut av dumplings, te och desserter. Även à la carten presenterar ett utbud av dumplings i form av helrätter med olika fyllning och tillbehör.

Cloud Nine

Dim Sum heaven

Ett besök till Cloud Nines eget Dim Sum Room för tankarna till en dov finsalong i fjärran östern. Slå dig ned vid ett bord i den fantastiska miljön och välj från den välvalda dumplingsmenyn.

58 Dim Sum

Prisvärt och charmigt

Vad som utmärker Renstiernas Gatans egen dumpleria 58 Dim Sum är mängden variationer på dumplings och spännande tillbehör. Vad gäller namnet - Dim Sum, ja inte så svårt att lista ut. Men nummer 58 skvallrar om priset då man väljer en sorts dumplings under lunchtid. 68 kr vid middag. Stämningen på den lilla restaurangen följer SoFo-anda - brokigt, färgstarkt och opretentiöst.

  • Adress:

Ho's Kina

Genuina kinarätter

Bland kinakrogar i kvartersanda och buffékoncept passar Ho's inte alls in. Och det är tur. Det är inte många gånger Stockholm får uppleva genuin kinamat där friterade bananer inte finns med på menyn. Väntelistan hit kan vara lång, men att trängas här känns inte jobbigt. Ho's har sedan öppning serverat sina hemmagjorda dumplings som blivit en riktig klassiker.

  • Adress:
    • Ho's Kina, Hornsgatan 151, Hornstull/Södermalm

Chong Qing

Populär doldis i Liljeholmen

En oanad foodie-favorit på andra sidan vattnet från Hornstull. Paradnumret må vara ställets hot pot, men restaurangen är även ett hett tips till dig som älskar hemgjorda dumplings. Ät dem till förrätt eller gå loss på en hel varmrätt med valfri fyllning. Opretentiöst och prisvärt.

  • Adress:
    • Chong Qing, Liljeholmsvägen 8, Hägersten-Liljeholmen

Beijing8

Snabbt, snyggt, enkelt och gott

På Beijing8 blir du serverad ekologiska dumplings som snabbt förbereds som du vill ha dem. Välj mellan en rad olika fyllningar och smaker som varierar efter säsong och råvaror. Missa inte deras iste eller något av tillbehören som ångkokad broccoli med vitlök eller den strimlade potatisen. Dessutom kommer allt i en snygg förpackning.

Beijing8 Grev Turegatan
Beijing8 K25
Beijing8 Hornstull

Steam

Sätter miljön i främsta rum

Steam slog upp portarna till den första restaurangen 2009. I dag finns Steam på tre adresser i stan. Här försöker man alltid ha miljön i åtanke, både när det gäller produktion och råvaror. Aldrig halvfabrikat och alltid egna recept, anpassade efter säsongens råvaror. Välj och vraka mellan ett gäng dumplingsorter och tillbehör.

Steam Sankt Eriksgatan
Steam Tegnergatan
Steam Krukmakargatan

Dumplings eller Dim Sum är kort och gott kokade degknyten. Degen baseras på mjöl, potatis eller bröd och innehållet brukar bestå av kött, fisk, grönsaker eller sötsaker. Dumplings kan antingen kokas, ångas, stekas, friteras, bakas i ugn eller sjudas. Utformningen kan se annorlunda ut beroende på tycke och smak. Vissa liknar solida kokade degbollar, som gnocchi, medan andra ser ut som köttbullar med en tunn deg runt om. De kan ätas som de är, i soppor eller stuvningar eller som man känner för egentligen.