Här hittar du poké bowls i Stockholm

Poke bowls (stavas även poké, uttalas "pokej") spred sig snabbt via Los Angeles och New York till Stockholm. Den hälsosamma sushisläktingen från Hawaii består vanligtvis av en skål fylld med ljummet sushiris, rå fisk och mycket grönt, men idag kommer bowlsen i mängder av former och kombinationer. I Stockholm hittar du ett gäng populära pokebarer som bjuder på allt från sashimi till kött, vegotoppings och medelhavsinfluenser - nedan visar vi vägen till Stockholms bästa poke bowls!

Hawaii Poké

Poppis hål i väggen

En av Stockholms absolut första pokebarer hittas på Mäster Samuelsgatan, ett litet hål i väggen med endast några få sittplatser och poke bowls i en mängd olika utföranden. Här kan du kombinera din egen skål med ingredienser som mango, avokado, edamamebönor, kimchi, sjögräs, tofu och kyckling. Idag har Hawaii Poké flera filialer runtom i stan.

Hawaii Poké Mäster Samuelsgatan
Hawaii Poké Norrtullsgatan
Hawaii Poké Brunkebergstorg
Hawaii Poké Nordenflychtsvägen
Hawaii Poké Sveavägen

Rebel Kitchen

Passion för poké

Om du verkligen vill ha valmöjligheter, då ska du bege dig till omtalade Rebel Kitchen i Vällingby. Stället har över 6 000 (!) smakkombinationer av poke bowls och här brinner man för den hawaiianska klassikern. Skölj ner maten med an IPA om du känner för det och avrunda med en dessert - även maräng suisse kommer i en skål.

  • Prisexempel: Laxpoké ca 110 kr
  • Adress:

A Bowl Poke Poke

Minihak vid Mariatorget

Den här lilla pokebaren är en av stans absolut första och här kan du fylla skålen med ingredienser som lax, gulbeta, mango, kimchi, bläckfisk och svart ris. Eller vad sägs om en "lani bowl" med exempelvis banan, jordnöt, kokos och dadlar? Med grundare från toppkrogar som Oaxen och AG blir det givetvis bra.

Poké Burger

Fräsch fusion

Fusionkrogen Poké Burger fokuserar på både hamburgare och ambitiösa poke bowls med fisk, fågel, kött eller tofu. Bowlsen är innovativa och serveras tillsammans med bland annat "rawsallad", ett tips till den budgetmedvetna finsmakaren. Till lunch erbjuds en lite mindre meny med "true poke" och "fusion poke".

Poké Burger Alvik
Poké Burger Norr Mälarstrand
Poké Burger Fleminggatan

Mogge Sushi

Proffs i Gamla Stan

Den här proffsiga sushibaren (startad av folk från Akki Sushi) är inte bara värd ett besök för själva sushin - även deras bowls är ett tips till alla sushiälskare. Vackert upplagda med mycket lax, mycket grönt och mycket allt.

Maka Maka

Poke-lunch på Kungsholmen

Ett populärt lunchhak på Kungsholmen som gått in helt för hälsosamma, hawaiianska poke bowls, bland annat helt veganska. Precis intill hittar du syskoncaféet Hantverkargatan 9 som serverar frukost och andra lunchsallader.

  • Adress:

Shaka shaka

Hälsosamt på Söder

Befinner du dig i Hornstull eller Skanstull? Bege dig till Bergsunds strand 51 respektive Ringvägen 123, där Tro, Hopp & Kaffe tidigare legat. Här huserar numera Shaka shaka som har hakat på poké-trenden.

Shaka shaka Hornstull
Shaka shaka Skanstull

Orange County Foods

Influerat av Cali

I anslutning till Paradiset City finns denna pokebowlbar som var tidigt ute i Stockholm. Inspirationen kommer från den amerikanska västkusten och här kan du räkna med nyttiga skålar med mycket grönt. Välj mellan tofu, kyckling och lax. Passa även på att göra lite nyttiga matinköp när du ändå är på Paradiset!

  • Prisexempel: Surf's Up (lax) ca 119 kr
  • Adress:

Namami

Snabb take away

Vägg i vägg med Hattori Sushi Devil på Drottninggatan ligger den här lilla bakfickan som serverar hälsosamma bowls, sallader och juicer i farten. Här kan du bland annat få en bowl med råa laxkuber, cashewnötter, sesamfrön och annat gott. Men alltså endast som take away - stället har inga sittplatser.

  • Adress:
    • Namami, Drottninggatan 85, Norrmalm/City/Vasastan