Här hittar du rågod raw food i Stockholm

Raw food-trenden växer så det knakar i Stockholm. Allt fler caféer och restauranger hakar på hälsotåget och erbjuder oupphettad mat och råa bakverk som får det att vattnas i munnen. Glöm spartanska råkostsallader – dagens raw food-utbud inkluderar allt från chiapudding och gröt till spännande varianter av klassiska maträtter, nyttiga raw-snacks och maffiga tårtor. Ofta ekologiskt och helt fritt från socker, gluten och laktos. Testa själv! Här visar vi vägen till Stockholms bästa raw food-ställen.

STHLM RAW

"Totally delicious"

Det här raw food-caféet i Hornstull har det mesta att önska för den som vill äta gott och nyttigt på samma gång, utan inblandning av gluten, laktos eller socker. Allt från hälsosamma take away-smoothies till moderna lunchrätter och frestande raw-fika finns att hitta i utbudet.

 • Adress:
  • STHLM RAW, Långholmsgatan 11, Hornstull/Södermalm

Ecobaren

För hälsofreaks och livsnjutare

Med passande läge inne på Centralbadet erbjuder Ecobaren eko-mat med fördelsamma hälsoeffekter. En del av menyn är raw, vilket gäller såväl maten som desserten och det som mixas i glaset.

 • Adress:
  • Ecobaren, Drottninggatan 88, City/Vasastan

Ecoist

Hälsobutik och café i ett

Naturen och hälsan står i centrum hos Ecoist, där man både kan äta på plats och inhandla nyttiga produkter utan socker, gluten och laktos. Menyn har råa inslag i form av exempelvis dagens raw food-tallrik och raw-fika för den som vill njuta med gott samvete.

 • Adress:
  • Ecoist, Sibyllegatan 51, Östermalm

Bliss Café

Good vibes

En föregångare på Stockholms raw food-scen som drivs av Shantimaya, en yoga- och meditationslärare med stor passion för hälsa. Här hittar du rå veganmat, råa snacks och smoothies i färgstark mys-miljö, där även yoga, meditation och homeopati erbjuds under samma tak.

 • Adress:

Reload Superfood Bar

Nyttiga sötsaker som i LA

Med inspiration från Los Angeles och hälsotrenderna levereras "superfood" för fulla muggar. Raw-fantasten hittar en hel monter full av goda bakelser, såsom rawbollar, cheesecake och rawglass - dock är inte maten av det råa slaget.

Rawstation

Rullande rawfood

Varför inte beställa rawfood från en foodtruck när du ändå är i farten? Rawstation är ett populärt alternativ som syns i Tantolunden där de erbjuder ett härligt utbud av mat, bakverk och smoothies via luckan. Allt är raw.

 • Adress: