Här hittar du rågod raw food i Stockholm

Raw food-trenden växer så det knakar i Stockholm. Allt fler caféer och restauranger hakar på hälsotåget och erbjuder oupphettad mat och råa bakverk som får det att vattnas i munnen. Glöm spartanska råkostsallader – dagens raw food-utbud inkluderar allt från chiapudding och gröt till spännande varianter av klassiska maträtter, nyttiga raw-snacks och maffiga tårtor. Ofta ekologiskt och helt fritt från socker, gluten och laktos. Testa själv! Här visar vi vägen till Stockholms bästa raw food-ställen.

Se även:

Matapoteket

Ekologiskt och oupphettat

Matapoteket går all in och bjuder på ekologiskt och oupphettat från naturriket från morgon till kväll. Filosofin är att man ska äta det som är bra för kroppen utan att för den delen gå på några extrema dieter. Menyn innehåller bland annat råa bakverk och smårätter i stil med morotsfalafel och rödbetsburgare.

STHLM RAW

"Totally delicious"

Det här raw food-caféet i Hornstull har det mesta att önska för den som vill äta gott och nyttigt på samma gång, utan inblandning av gluten, laktos eller socker. Allt från hälsosamma take away-smoothies till moderna lunchrätter och frestande raw-fika finns att hitta i utbudet.

 • Adress:
  • STHLM RAW, Långholmsgatan 11, Hornstull/Södermalm

Ecobaren

För hälsofreaks och livsnjutare

Med passande läge inne på Centralbadet erbjuder Ecobaren eko-mat med fördelsamma hälsoeffekter. En del av menyn är raw, vilket gäller såväl maten som desserten och det som mixas i glaset.

 • Adress:
  • Ecobaren, Drottninggatan 88, City/Vasastan

Ecoist

Hälsobutik och café i ett

Naturen och hälsan står i centrum hos Ecoist, där man både kan äta på plats och inhandla nyttiga produkter utan socker, gluten och laktos. Menyn har råa inslag i form av exempelvis dagens raw food-tallrik och raw-fika för den som vill njuta med gott samvete.

 • Adress:
  • Ecoist, Sibyllegatan 51, Östermalm

Bliss Café

Good vibes

En föregångare på Stockholms raw food-scen som drivs av Shantimaya, en yoga- och meditationslärare med stor passion för hälsa. Här hittar du rå veganmat, råa snacks och smoothies i färgstark mys-miljö, där även yoga, meditation och homeopati erbjuds under samma tak.

 • Adress:

Reload Superfood Bar

Nyttiga sötsaker som i LA

Med inspiration från Los Angeles och hälsotrenderna levereras "superfood" för fulla muggar. Raw-fantasten hittar en hel monter full av goda bakelser, såsom rawbollar, cheesecake och rawglass - dock är inte maten av det råa slaget.

Rawstation

Rullande rawfood

Varför inte beställa rawfood från en foodtruck när du ändå är i farten? Rawstation är ett populärt alternativ som syns i Tantolunden där de erbjuder ett härligt utbud av mat, bakverk och smoothies via luckan. Allt är raw.

 • Adress: