Här hittar du rågod raw food i Stockholm

Runt om i Stockholm erbjuder caféer och restauranger raw food i form av oupphettad, plantbaserad mat och råa bakverk som får det att vattnas i munnen. Glöm spartanska råkostsallader – dagens raw food-utbud inkluderar allt från chiapudding och gröt till spännande varianter av klassiska maträtter, nyttiga raw-snacks och maffiga tårtor. Ofta ekologiskt och helt fritt från socker, gluten och laktos. Testa själv! Här visar vi vägen till Stockholms bästa raw food-ställen.

Fern & Fika

Långholmsgatan 11, Hornstull/Södermalm

"Totally delicious"

Det här raw food-caféet i Hornstull har det mesta att önska för den som vill äta gott och nyttigt på samma gång, utan inblandning av gluten, laktos eller socker. Allt från hälsosamma take away-smoothies till moderna lunchrätter och frestande raw-fika finns att hitta i utbudet.

Bliss Café

Östgötagatan 77, Skanstull/Södermalm

100% raw

En föregångare på Stockholms raw food-scen som drivs av Shantimaya, en yoga- och meditationslärare med stor passion för hälsa. Utbudet är veganskt och 100% raw. Utöver mat serveras bland annat fika och hemgjorda fermenterade ostar med ekologiska ingredienser. Hälsobutik, yoga och meditation hittar du under samma tak.

Mahalo

2 adresser

Instagram-vänligt

Hälsocaféet Mahalo har med sitt färgstarka utbud blivit en favorit bland många stockholmare. Hela menyn är vegansk och inkluderar allt från Instagram-vänliga smoothie bowls och chiapuddingar till kreativa lunchrätter och plantbaserade raw-bakverk med spännande smaker.

Ecobaren

Drottninggatan 88, City/Vasastan

För hälsofreaks och livsnjutare

Med passande läge inne på Centralbadet erbjuder Ecobaren eko-mat med fördelsamma hälsoeffekter. En del av menyn är raw, så du kan alltid mätta magen med något oupphettat och veganskt.

Reload Superfood

Sveavägen 78, City/Vasastan

Nyttiga sötsaker som i LA

Med inspiration från Los Angeles och hälsotrenderna levereras "superfood" för fulla muggar. Raw-fantasten hittar en hel monter full av godsaker, såsom raw-bollar och andra sötsaker – dock är inte maten av det råa slaget.