Här hittar du Stockholms bästa fågelrestauranger

Chicken wings, hot wings, svensk gårdskyckling, confiterad anka och fjäderbeklädd streetfood från hela världen. Fågel har blivit ett hett inslag på Stockholms krogscen. Unna dig lite comfort food från andra sidan Atlanten eller dela på en helgrillad kyckling från det hållbara rotisseriet - nedan visar vi vägen till Stockholms bästa fågelrestauranger, både helgjutna koncept och krogar med en eller ett par goda fågelrätter på menyn.

Yellow

Jakobsbergsgatan 23a, Norrmalm/City

Innovativa kycklingrätter och urbana cocktails

Stans första riktiga kycklingkoncept är inspirerat av Miami och New York och hittas på Jakobsbergsgatans krogstråk mitt i stan. Här serveras innovativa kycklingrätter med råvaror från svenska ekologiska gårdar, bland annat tillagade i rotisseriet. Ambitionen är att skapa den perfekta helhetsupplevelsen, vilket även inkluderar en urban cocktailbar.

Bird

Regeringsgatan 89, Norrmalm/City

Fullfjädrat koncept

Den här centrala fågelrestaurangen satsar helhjärtat på fjäderfä i form av nytänkande streetfood från hela världen, dessutom med fokus på småskalig produktion och bra djurhållning. Testa allt från hot wings till burgare med anklår och ekologisk anklever, och kombinera med en cocktail om du känner för det.

Extratips: Ingelsta Kalkon

Humlegårdsgatan 13, Östermalm

Allt för kalkonmiddagen

Om du behöver fylla på förrådet med kalkon och tillbehör så är det hit du ska gå. Butiken erbjuder inte bara råvaror över disk utan även sallader och färdigrätter att plocka med sig i farten. Catering går också att få här.