Här hittar du Stockholms bästa julmarknader

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Julklappar, mat, mysig stämning och gediget hantverk – Stockholms julmarknader har allt och lite till. Passa på att fynda originella presenter, dricka glögg, julpyssla, titta på hantverk och se vad designskolorna har snickrat ihop under hösten. Hitta en marknad i närheten av där du bor eller gör en mysig dagsutflykt till en lite längre bort. Här ger vi tips på några favoriter när det kommer till julmarknader i Stockholm.

Gamla stans virtuella julmarknad

Shoppa från julbodarna online

När det blev känt att Stortorgets julmarknad blev inställd under 2020 ville de sex julbodsvärdarna erbjuda de bästa delarna av det ordinarie sortimentet av julvaror som vanligen säljs i julbodarna, fast online. Detta gör man via en virtuell julmarknad, där besökaren väljer vilken bod man vill handla från. Bland utbudet hittar du det som du brukar hitta i Gamla stan, såsom dam- och barnmössor, svenskt mathantverk, keramik, krukmakeri, karameller och smycken i glas.

Gamla stans virtuella julmarknad

Steninge Slottsby

Jul i Sigtuna

I Steninge Slottsby kan du uppleva julstämning, njuta av julfika och handla hantverksprodukter och julpynt. Promenera i de vackra omgivningarna när snötäcket (förhoppningsvis) ligger på, för äkta julkänsla.

Steninge Slottsby

Beckmans julmarknad

Rosendalsterrassen 12, Djurgården

Fönstershopping

Beckmans Designhögskola bjuder som vanligt på några av årets mest finurliga julklappar, med kreativt hantverk i begränsad upplaga, producerat av studenterna själva. Under helgen den 12-13 december presenteras julklapparna i deras skyltfönster på Östermalm, där besökarna kan fönstershoppa, swisha, och sedan hämta sin kasse i receptionen.

  • Datum: 12-13 dec
  • Tid: kl 11 - 17

Hötorgshallen

Hötorget, Norrmalm/City

Hallen flyttar ut

För att minska trängseln nere i hallen så satsar Hötorgshallen på en utomhusmarknad varje lördag året ut. Här kan du botanisera bland olika delikatesser, kryddor, råvaror och mycket mer från hallens olika aktörer. Hitta något nytt till julbordet, eller överraska någon med en god julklapp.

WAY gallery Sthlm

Upplandsgatan 57, Vasastan

WAY of craft

WAY gallery på Upplandsgatan arrangerar en minijulmarknad tillsammans med tidigare studenter från Konstfack. Här kan man hitta allt från keramik och glas till smycken och möbler. Allt som ställs ut är till salu och på plats finns även munskydd och alkogel.