Här hittar du Stockholms bästa popcorn

Ibland är man bara sugen på något gott tilltugg – och det behöver inte alltid vara just något sött man suktar efter. Popcorn är ett av våra mest klassiska snacks till fredagsmyset, men de som man köper och poppar hemma i micron är inte direkt spännande längre. För vad är väl det jämfört med tryffelpopcorn? Allt fler restauranger har börjat addera just popcorn, i nya varianter, till sina bar- eller dessertmenyer. Här nedan har vi listat restauranger i Stockholm som serverar popcorn på menyn.

Artilleriet

Här poppas tryffelpopcorn

Varje fredag är det dags för after work på populära Artilleriet där mat, dryck och musik skapar en härlig symbios. På den uppskattade menyn för kvällen, hittar du givetvis ost- och tryffelpopcorn för en billig slant. Skölj ner med en spännande drink, ett glas vin eller en öl. Gott om alkoholfria alternativ finns givetvis också.

Pinchos

Med en smak av choklad

På den populära kedjan Pinchos restaurang på Folkungagatan hittar du, förutom en gedigen tapasmeny, även ett gäng härliga desserter. Här har man exempelvis valt att använda popcorn som ett spännande komplement till restaurangens chokladmousse. Den veganska desserten är nämligen toppad med kokoskanderade popcorn.

Nook

Spana in dessertmenyn

Restaurang Nooks filosofi är att kunna erbjuda sina gäster den typen av mat som de själva älskar. I baren kan du välja mellan en rad olika snacks och måltider, men det är först när du tagit dig ner till desserterna som popcornen dyker upp. För vad sägs om popcornglass med chokladjord, miso dulce de leche, hasselnötter och salt maräng?

  • Adress:
    • Nook, Åsögatan 176, Södermalm

The Flying Elk

Populärt alternativ

På The Flying Elk, beläget mitt i Gamla stan, serveras vällagad mat på riktiga råvaror. Gastropuben, som ingår i Frantzén Group, har förutom en gedigen och spännande meny även flertalet snacks att välja bland innan det är dags att inleda middagen. Ett populärt alternativ är tryfferade popcorn med riven comté och torkad svart trumpetsvamp.

Björk

Egen popcornmaskin

På söndagar kan du avsluta veckan med en härlig brunch inne på Courtyard by Marriott Stockholm på Kungsholmen. På menyn hittar du flertalet amerikanska brunchklassiker och desserter att avnjuta tillsammans med ditt sällskap. Restaurang Björk har dessutom en egen popcornmaskin, som används extra flitigt just på söndagar.