Här hittar du tjejgym och träning för kvinnor i Stockholm

Stockholm erbjuder allt fler nischade gym, bland annat tjejgym och andra träningsställen som vänder sig helt till kvinnor. Hit söker sig många för att köra styrketräning och gå på gruppträningspass i avslappnad och uppmuntrande miljö – eller kanske för att komma igång med ett bootcamp eller en PT. Även kampsportsklubbar har börjat dyka upp för och av tjejer. Nedan hittar du inspirerande klubbar och tjejgym i Stockholm där du kan träna lite mer systerligt.

The Workout Plan

Boutiquegym för alla kvinnor

Detta personliga "boutiqegym" på Kungsholmen öppnade 2018 och vänder sig till kvinnor i alla åldrar. Ambitionen är att varje medlem ska känna sig motiverad och ha kul. Bortsett från styrketräning erbjuds allt från högintensiva gruppträningspass till yoga och gravidträning – samt även bootcamps och PT. I deras "fuelbar" kan du varva ner med smoothies och annat nyttigt.

Rosa Skrot

För tjejer, av tjejer

Tjejgymmet Rosa Skrot drivs av kvinnor som vill inspirera till träning och välmående. Här kan du ägna dig åt styrketräning, gå på olika typer av pass, boka in en PT eller utmana dig själv med ett bootcamp. Eller varför inte åka på en träningsresa? Rosa Skrot passar oavsett träningsbakgrund och ålder.

  • Adress:

Fitness 24 Seven

Ett gym i gymmet

Fitness 24 Seven, som finns både innanför och utanför tullarna, har en speciell avdelning på sina gym som endast är till för tjejer. Här kan du dessutom träna dygnet runt och till låga priser.

Fitness 24 Seven Fridhemsplan
Fitness 24 Seven Hornstull

Alpha Training Center

Stockholms första thaiboxningsgym för tjejer

Vill du träna kampsport, men känner att klubbarna är lite väl mansdominerade? Då ska du bege dig till Alpha Training Center i Bagarmossen, Stockholms första thaiboxningsklubb och gym enbart för tjejer. Här kan du träna styrka och kondition i uppmuntrande miljö, oavsett ålder eller förkunskap. Grundarna Jenny Krigsman och Victoria Lauenstein erbjuder även PT-pass.

Aktiv Kvinna

Avslappnad träningsstudio

Hälsocentret Aktiv Kvinna i Hammarby sjöstad har ett avslappnat tjejgym för alla åldrar. Är du sugen på boxning så arrangerar dessutom Pink Gloves Boxing intensiva boxningskurser för tjejer här, perfekt för den som vill få mer energi och utmana sig själv.

  • Adress:

Wörkout

Hitta glädje och motivation

Wörkout grundades 2013 av PT:n Pischa Strindstedt och är känt för sitt populära bootcamp-koncept. I anläggningen på Sveavägen hålls gruppträning i mindre grupper, vilket ska ge träningsglädje och motivation. Wörkout är till för alla, men en stor majoritet av medlemmarna är tjejer.

Extratips

Stockholm Kampsport

På med handskarna

Den ansedda kampsportsklubben Stockholm Kampsport (tidigare Stockholm Kickboxning) i Vasastan är förvisso öppen för alla, så här tränar både tjejer och killar. Däremot är det jämn fördelning mellan könen och atmosfären är ödmjuk, vilket lockar många.