Här hittar du tjejgym och träning för kvinnor i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

I Stockholm blir det allt vanligare med tjejgym och andra träningsställen som vänder sig helt till kvinnor. Ett bra alternativ för dig som vill köra styrketräning och gå på gruppträningspass i avslappnad och uppmuntrande miljö – eller kanske komma igång med ett bootcamp eller en PT. Även kampsportsklubbar har börjat dyka upp för och av tjejer. Nedan hittar du inspirerande klubbar och tjejgym i Stockholm där du kan träna lite mer systerligt.

The Workout Plan Studio

Fridhemsgatan 51, Kungsholmen

Boutiquegym för alla kvinnor

Detta personliga "boutiqegym" på Kungsholmen öppnade 2018 och vänder sig till kvinnor i alla åldrar. Ambitionen är att varje medlem ska känna sig motiverad och ha kul. Bortsett från styrketräning erbjuds allt från högintensiva gruppträningspass till yoga – samt även bootcamps och PT. I deras "fuelbar" kan du varva ner med smoothies och annat nyttigt.

Rosa Skrot

Torkel knutssonsgata 41, Södermalm

För tjejer, av tjejer

Tjejgymmet Rosa Skrot drivs av kvinnor som vill inspirera till träning och välmående. Här kan du ägna dig åt styrketräning, gå på olika typer av pass eller boka in en PT. Eller varför inte åka på en träningsresa? Rosa Skrot passar oavsett träningsbakgrund och ålder.

Fitness 24 Seven

2 adresser

Ett gym i gymmet

Fitness 24 Seven, som finns både innanför och utanför tullarna, har en speciell avdelning på sina gym som endast är till för tjejer. Här kan du dessutom träna dygnet runt och till låga priser.

Alpha Training Center

Rusthållarvägen 27

Stockholms första thaiboxningsgym för tjejer

Vill du träna kampsport, men känner att klubbarna är lite väl mansdominerade? Då ska du bege dig till Alpha Training Center i Bagarmossen, Stockholms första thaiboxningsklubb och gym enbart för tjejer. Här kan du gå på fyspass och thaiboxning i uppmuntrande miljö, oavsett ålder eller förkunskap. De har även PT:s.

Aktiv Kvinna

Hammarby Allé 98, Hammarby sjöstad

Avslappnad träningsstudio

Hälsocentret Aktiv Kvinna i Hammarby sjöstad har ett avslappnat tjejgym för alla åldrar. Är du sugen på boxning så arrangerar dessutom Pink Gloves Boxing intensiva boxningskurser för tjejer här, perfekt för den som vill få mer energi och utmana sig själv.

Wörkout

Sveavägen 135, Vasastan

Hitta glädje och motivation

Wörkout grundades 2013 av PT:n Pischa Strindstedt och är känt för sitt populära bootcamp-koncept. I anläggningen på Sveavägen hålls gruppträning i mindre grupper, vilket ska ge träningsglädje och motivation. Wörkout är till för alla, men en stor majoritet av medlemmarna är tjejer.

Extratips

Stockholm Kickboxning

Gästrikegatan 5, Vasastan

På med handskarna

Den ansedda kampsportsklubben Stockholm Kickboxning i Vasastan är förvisso öppen för alla, så här tränar både tjejer och killar. Däremot är det jämn fördelning mellan könen och atmosfären är ödmjuk, vilket lockar många.