Här kan du äta vegansk pizza i Stockholm

Vem älskar inte pizza? En kär favorit som brukar toppas med smält ost, men är du vegan så behöver du inte misströsta. Allt fler pizzerior i Stockholm serverar plantbaserade veganpizzor helt utan animaliska produkter. Vissa nöjer sig med att byta ut osten mot veganost och skinkan mot veganskinka, andra tar steget lite längre och låter fantasin flöda. Testa själv – nedan listar vi våra bästa tips på var du äter god veganpizza i Stockholm.

Feca

Torkel Knutssongatan 35, Södermalm

Veganvänlig italienare

Den här italienska pizza- och pastabaren vid Mariatorget passar perfekt för veganen som vill ha lite mer omsorgsfullt lagad mat. Restaurangen har en separat veganmeny fylld med antipasti, pizza, pasta och desserter. Välj mellan ett tiotal veganpizzor som även finns att få utan gluten.

Omnipollos hatt

Hökens Gata 3, Södermalm

Hippaste veganpizzan

Stockholms mesta "hipster"-pizzeria (och mikrobryggeri) kan garanterat konsten att servera nytänkande pizzor. Flera av dem är vegetariska och en brukar vara vegansk – toppad med muhammara, soltorkade oliver, dadlar, fänkål och andra spännande ingredienser.

Pizzeria Timone

Bagarfruvagen 3

Stockholms största utbud av veganpizzor

Vill du verkligen ha valmöjligheter, då ska du göra som många andra och bege dig till Sköndal och kvarterspizzerian Timone. Här finns inte mindre än 27 veganska pizzor på menyn, men också veganska dipsåser och andra rätter utan animaliska produkter. Veganpizzorna toppas med bland annat veganost, veganskinka, veganskt bea och "fejkon".

Crispy Pizza

3 adresser

"Sharing is caring"

På omtyckta Crispy Pizza toppas pizzorna med fina delikatesser och serveras i sharing-stuk. Pizza-bistron erbjuder både klassiska och lite mer nytänkande pizzor att välja bland, och dessutom går alla att få glutenfria och med veganost. Gå loss på hela härligheten eller dela med bordsällskapet.

Oliven

Folkungagatan 86, Södermalm

Plantbaserad kvarterspizza

Den omtyckta kvarterspizzerian började servera plantbaserade pizzor för några år sedan. Här hittar du ett gäng veganpizzor med bland annat grönsaker, veganskinka och vegansalami – eller varför inte ananas, banan och curry. Det går även att få glutenfri pizza för den som föredrar.

Tellus Pizzeria

Vattenledningsvägen 57A, Hägersten-Liljeholmen

Klassiker i Kransen

Tellus Pizzeria i Midsommarkransen lockar både närboende och folk från resten av stan som nåtts av ryktet om deras goda kvarterspizzor. För att vara just en kvarterspizzeria är menyn relativt stor, med flera veganversioner av klassiker som capriciossa, margarita och vesuvio.

Kungsholmens Pizzeria & Deli

Celsiusgatan 9, Kungsholmen

Veganskt och glutenfritt

Befinner du dig på Kungsholmen och är sugen på en vegansk eller en glutenfri pizza, då är det hit du ska bege dig. Restaurangen har flertalet veganpizzor med veganost, veganskinka, sojafärs och andra gröna råvaror. Dessutom går de att få i två olika storlekar: antingen för en person eller en stor pizza att dela.