Här kan du donera matlådor till vårdpersonal

I tider då restaurangbranschen står i kris, med tomma restauranger och otaliga avbokningar, är det flera aktörer som har behövt stänga helt och många som blivit av med sina jobb. Detta samtidigt som hårt pressad vårdpersonal jobbar dygnet runt, på överfulla sjukhus, för att rädda livet på patienter. Om du vill visa stöd och uppskattning för vårdpersonalen, samtidigt som du stöttar restaurangbranschen, är det flera restauranger i Stockholm som nu har börjat ta emot donationer från privatpersoner. Donationerna förvandlas sedan till matlådor som skickas ut till personal på sjukhusen. Nedan har vi listat några av de ställen som samlar in donationer till förmån för vårdpersonalen.

Gigafood

Magnus Ladulåsgatan 10, Södermalm

En middag för varje hundralapp

Gigafood är specialiserade på hållbar, vegansk mat som gör gott för både kroppen och planeten. Nu tar de emot swishdonationer där varje hundralapp förvandlas till en middagslåda som skickas iväg till sjukhusen.

Broms

Karlavägen 76, Östermalm

Bistrolådor

Genom en swishdonation till Broms kan sjukhuspersonalen få med sig en middagslåda fylld med vällagad bistromat hem. Middagslådan är för två personer och blir ett härligt avslut på en tuff jobbdag.

Brekkie

Hagaesplanaden 70-72, Vasastan

En näringsrik lunch

För att minska sitt matsvinn har Brekkie nu börjat använda sina råvaror till att producera lunchlådor som efter swishdonationer kan doneras till sjukhusen. Varje hundralapp blir en måltid.

K-märkt

Karlavägen 100, Östermalm

En stadig måltid

K-märkt skickar iväg en välfylld matlåda med rätter som lasagne, köttbullar och sallad för varje hundralapp som kommer in. Maten hamnar på sjukhus runt om i stan och i skrivande stund har de skickat ut över 750 matlådor.

Pom & Flora

2 adresser

Frukostleverans

Pom & Flora är kända för sina kreativa frukosträtter. Nu tar de emot swishdonationer så de kan skicka ut energifyllda frukostpåsar till vårdpersonal runt om i Stockholm så att de orkar hela arbetsdagen.

Adam/Albin

Rådmansgatan 16, Östermalm/Vasastan

Mat för varje 50-lapp

För varje femtiolapp som kommer in till Adam och Albin tillverkas en näringsrik matlåda till personal inom sjukvården som jobbar långa timmar. De har som mål att få ihop cirka 500 matlådor per dag.

Restauranglabbet

Valhallavägen 79, Östermalm

Hållbarhet i fokus

Restauranglabbet har startat upp initiativet Call for Action där de tar tillvara på de råvaror som restaurangerna nu inte kan använda, och omvandlar det till matlådor. Lådorna doneras sedan till isolerade riskgrupper och vårdpersonal.

Eriks Bakficka

Fredrikshovsgatan 4, Östermalm

Lådor till Attendo

Eriks Bakficka samlar in pengar som blir till matlådor som sedan skänks till vårdpersonalen som jobbar på Attendo. En hundralapp är lika med en matlåda och man kan donera via swish, bankgiro eller kontant.