Här kan du fira Thanksgiving i Stockholm

Thanksgiving är den högtid som kanske främst förknippas med USA. Där firas Thanksgiving den fjärde torsdagen i november och då samlar man sina nära och kära för en lång och festlig måltid. Genom amerikanska böcker, filmer och tv-serier har högtiden Thanksgiving spridit sig till andra länder i världen – däribland Sverige. Detta är något som flera restauranger har hakat på och numera firas därför Thanksgiving på ett antal ställen. Här guidar vi dig till var du kan fira Thanksgiving i Stockholm.

Kitchen & Table

Östra Järnvägsgatan 35, City/Norrmalm

Allt som hör till

På Marcus Samuelssons Kitchen & Table firar man en riktig Thanksgiving med allt som hör högtiden till. Den specialkomponerade menyn bjuder på kalkon med pumpa samt bakat äpple med mandelfyllning, kolasås, karamelliserade pekannötter och vaniljglass till dessert. Man serverar även speciella cocktails kvällen till ära.

Hard Rock Cafe

Sveavägen 75, Vasastan

Klassisk buffé

På Hard Rock Café kan du fira en klassisk Thanksgiving med traditionell mat, fotboll och vänner. Här kan du frossa i kalkon, gravy, stuffing, tranbärssylt och grönsaker i gott sällskap. Det går även att beställa take away fram till den 23 november.