Här kan du se fyrverkerier på nyårsafton i Stockholm

En tradition som sitter i år efter år är att fira in det nya året när klockorna ringer vid tolvslaget, då gäller det att man har bra utsikt över fyrverkerierna i Stockholm. Har du ingen balkong att se från gäller det att ta sig till den bästa utkiksplatsen, men du kanske undrar var den ligger? Här guidar vi dig till de bästa platserna att se fyrverkerier på under nyårsafton i Stockholm.

Skeppsbron

I Gamla stan, framför Kungliga Slottet, med Stockholms inlopp intill finner du en ypperligt central plats med garanterad utsikt över fyrverkerierna som skjuts upp från Slottsbacken.

Fjällgatan

Denna plats är känd för att ha en av Stockholms absolut bästa utsikter. Fjällgatan hittar du på Södermalm, en bit från Slussen och direkt ovanför Stadsgårdsleden. Här får du en panoramavy över hela staden och fullständig överblick över Stockholms fyrverkerier.

Skeppsholmen

Ta dig ut på Skeppsholmen och fira in det nya året omringat av vatten. Här får du direkt utsikt över Gamla stan och Slottsbacken där de officiella fyrverkerierna skjuts upp, plus nästan 360 graders vinkel med vy över Södermalm och Östermalm.

Skinnaviksberget

Berget, som fick sin framgång mycket tack vare filmen Stockholm Boogie, är ett populärt utkiksställe hela året om, men kanske framför allt på somrarna. På nyårsafton kan man dock räkna med att det är välbesökt, då det ger en full överblick över Kungsholmen och resten av stan.

Skansen

På Solliden får du inte bara utsikt över Stockholm och Saltsjön, på scen är det fullt program fram till midnatt. Sång och musik framförs av kända artister och vid tolvslaget hålls det traditionsenliga talet, i år av ingen mindre än Mikael Persbrandt.

 

  • Adress:
    • Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

Tänk på

Biltrafiken spärras av i delar av Stockholm, detta gäller bland annat Gamla stan, Skeppsbron, Strömbron, Kungsträdgården, Nybrohamnen och Södra Blasieholmen. Detta gäller från och med 31 december kl. 20.00 till den 1 januari kl. 05.00.