Här kan du se fyrverkerier på nyårsafton i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

En höjdpunkt på nyårsafton är när klockan slår tolv och då gäller det att man har en bra utsikt över fyrverkerierna som lyser upp Stockholm. Har du ingen balkong att fira tolvslaget på, gäller det att ta sig till den bästa utkiksplatsen. Men var finns den då? Här guidar vi dig till de bästa platserna där du kan se sprakande raketer på tolvslaget under nyårsafton i Stockholm.

Skeppsbron

I Gamla stan, framför Kungliga Slottet, med Stockholms inlopp intill finner du en ypperligt central plats med garanterad utsikt över fyrverkerierna som skjuts upp från Slottsbacken.

Fjällgatan

Denna plats är känd för att ha en av Stockholms absolut bästa utsikter. Fjällgatan hittar du på Södermalm, en bit från Slussen och direkt ovanför Stadsgårdsleden. Här får du en panoramavy över hela staden och fullständig överblick över Stockholms fyrverkerier.

Skeppsholmen

Ta dig ut på Skeppsholmen och fira in det nya året omringat av vatten. Här får du direkt utsikt över Gamla stan och Slottsbacken där de officiella fyrverkerierna skjuts upp, plus nästan 360 graders vy över Södermalm och Östermalm.

Skinnarviksberget

Berget, som fick sin framgång mycket tack vare filmen Stockholm Boogie, är ett populärt utkiksställe hela året om, men kanske framför allt på somrarna. På nyårsafton kan man dock räkna med att det är välbesökt, då det ger en full överblick över Kungsholmen och resten av stan.

Skansen

Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården

På Solliden får du inte bara utsikt över Stockholm och Saltsjön, på scen är det fullt program fram till midnatt. Sång och musik framförs av kända artister och vid tolvslaget läses den traditionsenliga dikten, skriven av Alfred Tennyson, upp innan fyrverkerierna tänds på.