Här kan du spela boule i Stockholm

Boule är inte längre en sport som enbart förknippas med pensionärer, utan den franska nationalsporten har fått ett rejält uppsving de senaste åren och går hem i alla möjliga åldersgrupper. Numera kan man spela boule i Stockholm året om – ofta i kombination med god mat och dryck samt i trevliga miljöer. Att spela boule är en lika uppskattad aktivitet för familjen och kompisgänget som för en afterwork eller kick off med kollegorna. I den här guiden har vi samlat bra boulebanor i Stockholm som är väl värda ett besök när suget efter att kasta klot faller på.

Fler aktivitetsguider:

Boulebar

5 adresser

Komplett upplevelse

Boulebar drivs av ett gäng entusiaster och hittas på flera adresser runtom i Stockholm, varav vissa har öppet året om medan andra endast under sommaren. Hit kommer man för en komplett fransk upplevelse – från mat och dryck till ett parti i den franska nationalsporten. Njut av rätter som moules, steak frites och andra favoriter. Varför inte skölja ned med ett glas pastis, vin, bubbel eller en cocktail?

Royal Park

Frösundavik Allé 15, Solna

Boule med det lilla extra

I anslutning till uteserveringen på Royal Park i Solna hittar man hotellets två boulebanor, som lämpar sig perfekt för rafflande turneringar med vänner, familj eller kollegor. Man kan vara upp till sex spelare per bana och mellan kasten kan man koppla av vid sittgrupperna, som står intill där man kan beställa snacks och dryck. En bokning pågår i 90 minuter.

Prins Bertils Boulehall

Rosendalsvägen 38, Djurgården

Från september till maj

Prins Bertils Boulehall ute på Djurgården är en av Sveriges mest kända och anrika boulehallar. Sedan februari 1989, när prinsessan Lilian kom och invigde hallen, har det spelats boule här av såväl nybörjare som världsmästare. Boulehallen drivs av Sjöcaféet och är öppen för inomhusspel från september till maj. Här finns åtta banor och plats för närmare 100 personer.

Ugglan

Närkesgatan 6, Södermalm

Boule på Söder

På Närkesgatan ligger populära Ugglan Boule & Bar, som är som en ”fritidsgård” för vuxna. Här mixas en mängd olika aktiviteter med en festlig stämning som passar de flesta typer av sällskap. Kombinera boulespelet med en burgartallrik eller pizza ihop med det stora utbudet av öl, vin eller alkoholfritt. Här finns allt för en rolig afterwork med kompisgänget eller firmafesten.

Boule och Berså

Sjökvarnsbacken 13, Hammarby sjöstad/Nacka

Sommarnöje i skön atmosfär

Precis intill Danvikstullskanalen, mellan Nacka och Södermalm, kombineras boule med mat och dryck i det fria från maj till september. Är ni ett mindre sällskap är det drop in som gäller, medan större sällskap och företag kan boka boulespel tillsammans med en instruktör i förväg. I baren hittas flera ölsorter på fat och flaska, vin, cava, drinkar och alkoholfria alternativ. Kombinera med rätter som fish n' chips, BBQ-ribs eller räkplock.