Här kan du testa virtual reality i Stockholm

En annorlunda aktivitet som är riktigt spännande och nervkittlande är virtual reality, och det finns flera VR-ställen i Stockholm att besöka. Ta på dig VR-glasögonen och kliv in i virtuella världar, där du utmanar dina vänner i spel, eller upptäcker nya platser. Testa på hur det känns att sväva omkring i rymden, kriga mot zombies eller prova att hoppa från en skyskrapa. En perfekt aktivitet för födelsedagar, svensexor, kick-off eller bara för en rolig stund med vännerna. Här är guiden till var du kan testa virtual reality, även kallat VR, i Stockholm.

VREX

Bryggerivägen 16 c, Bromma

Virtuella vÀrldar

På VREX i Bromma har man skapat ett virtuellt landskap om 300 kvadratmeter som spelarna får upptäcka genom VR-glasögonen. Slåss mot zombies under apokalypsen, eller leta efter den mystiska diamond skull i djungeln med hjälp av gåtor och ledtrådar. Med hjälp av tekniken "full body tracking" kan du se och interagera med dina vänner i spelet.

Stockholm VR Center

Arenavägen 63, Johanneshov

Nervkittlande spel

Stockholm VR Center hittar du mittemot Globen och där kan du välja mellan hela 35 olika spel och världar att upptäcka. Testa hur det känns att gå runt under vattenytan, sväva i rymden eller utmana vännerna i virtuell laser tag. Vågar du hoppa ner från taket på en skyskrapa?

Questrooms

Kocksgatan 21A, Södermalm

Escape room i VR-format

På Questrooms kan du spela escape room-spel i VR och bland annat ge dig ut i ett iskallt kosmos, besöka en spökstad efter Tjernobyl eller förvandlas till Indiana Jones för en timme. Spelen passar lika bra för kompisgäng, kollegor, familjer och barn.

BallBreaker

Lindhagensgatan 114, Kungsholmen

Utmana vÀnnerna

På BallBreaker kan du välja mellan två olika virtual reality-spel där du tävlar mot dina vänner. I spelet "tower battle" kör ni en fyrkamp med utmaningar som pilbåge och att släcka eld. "Beat hero" är spelet där du får testa på att vara en jedi och samla poäng genom att krossa musikblock med ett lasersvärd.

Tido

Täby Torg, Täby

Passar alla Ă„ldrar

Tido är ett nöjeskoncept i Täby Centrum med underhållning för alla åldrar. Här finns ett helt "VR game zone", där man kan utmana varandra i olika VR-spel, och VR racing för den som vill tävla i racingspel. De har även shuffleboard och arkadspel, samt en restaurang och bar där man kan varva ner med mat och dryck.

JumpYard

Forumvägen 14, Nacka

Besegra zombies

Inne på Jumpyard i Nacka Forum har man skapat en VR-arena där ni i lag om tre personer ska besegra läskiga zombies genom att samarbeta med varandra. Här finns även det klassiska spelet "Beat saber" där du med hjälp av en ljussabel ska träffa olika kuber i takt till musiken.