Kostymer i Stockholm - här hittar du de bästa butikerna

I Stockholm har kostymen alltmer blivit en markör för stil, medvetenhet och karaktär; ett plagg man till och med kan ha till vardags. Men för att hitta den perfekta kostymen som framhäver din personlighet och dessutom är bekväm, krävs lite eftertanke. En ny kostym är ju trots allt inget vanligt klädinköp, utan en speciell investering. Med denna guide till Stockholms bästa kostymbutiker hittar du rätt.

Lund & Lund

Sturegatan 12, Östermalm

Hyllning till det klassiska skrädderiet

Med passion för skrädderi kan Lund & Lund räknas till en av stans mest självklara herrekiperingar. Här är tredelad kostym, blanka skor och slips inga konstigheter. Och till kundskaran hör såväl unga män med intresse för väldressat mode som äldre gentlemän som gärna handlar sin finuniform (kostym) här.

Rose & Born

Grevgatan 2, Östermalm

Brittisk tradition möter italiensk lekfullhet

Grevgatans egen herrekipering Rose & Born presenterar ett utbud som framförallt har sina rötter i det brittiska finmodet, men här finns också hintar om italiensk eldighet och färgklickar. Bland butikens handplockade plagg finns bland annat kavajer, skjortor och kostymer som tillverkats av små familjeföretag i italien.

Ströms

Kungsgatan 38, Norrmalm/City

Tips och råd av veteranen

Med över hundra år på nacken är Ströms ett säkert kort för den som vill ha något stiligt eller lite mer casual, och kostymer finns det givetvis gott om. Sortimentet är brett och sträcker sig från det tidlösa till det lite mer moderna. Butiken är även inriktad på service och kan ge dig hjälp på traven i djungeln av herrekipering.

NK Man

Hamngatan 18-20 (NK), Norrmalm/City

Exklusiva kostymer i klassiskt varuhus

NK Man förser stilintresserade män med klassiska plagg som kostymer och finskjortor. Den stora ytan och det mångsidiga varumärkesutbudet underlättar jakten på den ultimata kostymen. NK erbjuder även skräddarservice för den som till exempel vill sy in eller om sin kavaj.

Douglas

Humlegårdsgatan 14, Östermalm

Designa din egen kostym

På Douglas ligger måttsytt varmt om hjärtat. Genom att de erbjuder ett gäng olika kostym- och skjorttyger av bra kvalitet kan kunderna skapa unika kostymer för skräddarna att sy upp.

Gabucci

Nybrogatan 14, Östermalm

Stilmedvetet

Gabucci på Nybrogatan är specialister på italienskt herrmode. Du som inte vill ha hippa skärningar eller djärva snitt kan gå loss bland deras tidlösa och klassiska kvalitetskostymer i ull.

Jupiter

2 adresser

Modern herrekipering

Det finns goda skäl för modeintresserade män med ett särskilt intresse för stil att besöka Jupiter. Butiken finns på tre adresser och här kan du botanisera bland moderna finplagg och exklusiva accessoarer. Personalen har stor passion för dressat mode och håller sig à jour med aktuella världstrender. Här får du tips och råd gällande modell och passform.

Hugo

S:t Eriksgatan 39, Kungsholmen

God kundrelation och väldig kunskap

I över 30 år har Hugo på S:t Eriksgatan byggt upp en relation med många av stans modemedvetna män. Och här sätter man just kundrelationen i första rummet. Botanisera bland alltifrån dressade plagg och kostymer till kläder som mer lutar åt casual-hållet.

Hans Allde

Birger Jarlsgatan 58, Östermalm/Vasastan

Skrädderi i klassiskt snitt

På Birger Jarlsgatan 58 hittar man den klassiska herrekiperingen Hans Allde. Butiken har legat på samma adress sedan öppningen år 1949. Här kan du vara säker på att du hittar en kostym, kavaj, frack eller smoking, som skapats på traditionellt vis, med underarbete i tagel och vattulin.

Thernlunds

3 adresser

Brett utbud av stora varumärken

Thernlunds multibrandbutiker finns på flera platser i stan. Och som kedja stoltserar de med såväl ett brett varumärkesutbud som skräddarservice. Personalen är kunnig, så om du vill ha råd och tips när du letar efter en kostym som passar just din stil och kroppsform - fråga.

Konceptbutiker med bra kostymutbud

5 adresser

Vi rekommenderar främst någon av multibrandbutikerna ovan, men följande konceptbutiker kan också vara av intresse för den som är intresserad av en kostym från ett specifikt märke.