Nyårsmenyer för avhämtning i Stockholm

Bubbel, hummer och avancerade desserter – nyårsafton är snart här, och för den som ska bjuda på nyårsmiddag hemma kan det innebära mycket planering. Men det går att sänka kraven och ändå imponera med god mat och en elegant final. På många restauranger i Stockholm kan man beställa nyårsmenyer som hämtas upp eller levereras på självaste nyårsafton, vilket betyder att maten helt enkelt lagas klart eller värms upp när gästerna kommer. Perfekt för den lata hemmakocken! Nedan listar vi våra bästa tips på nyårsmat med takeaway inför nyårsafton i Stockholm, helt utan stress.

Asplund

Gunnar Asplunds allé 2-4, Solna

Mat och dryck för hela kvällen

Restaurang Asplund, med Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus i spetsen, erbjuder en nyårsmeny för avhämtning även i år. Menyn består av tre rätter samt mingeltilltugg, och du får även vinrekommendationer till. Maten hämtas upp på nyårsafton och färdigställs sedan där hemma.

 • Pris: 525 kr/person
 • Info: Beställs senast 29 dec, avhämtning på nyårsafton kl 11-13

Noi

Norrmalmstorg 2-4, Norrmalm/City

Imponera på gästerna

Lyxiga Noi på Nobis Hotel har tagit fram en nyårskasse med tre rätter att bjuda gästerna på. Här ingår smörbakad hummer, dovhjortytterfilé och mjölkchokladkupol med smak av hjortron. Det medföljer även dryckesförslag från Nois sommelierer.

 • Pris: 780 kr/person
 • Info: Beställs senast 19 dec, avhämtning dagen före nyårsafton kl 12-15

Melanders

Dalagatan 9R, Vasastan

Lyxigt från hav och skog

Hos fisk- och skaldjursfavoriten Melanders går det bra att beställa sin nyårsmeny via hemsidan och hämta upp i valfri butik på självaste nyårsafton. Varmrätten består av färserad sjötungafilé alternativt helstekt renkalvfilé, och på menyn hittar man även nyårscocktail med vodkagravad lax, samt hummer och nyårsdessert.

 • Pris: 785 kr/person
 • Info: Beställs senast 29 dec, avhämtning på nyårsafton

Urban Deli

Sveavägen 44, Norrmalm/City

Fisk, kött eller vegan

Urban Delis nyårsmeny kan du antingen hämta upp på en av Urban Delis restauranger eller få hemlevererad. Här finns tre olika trerättersmenyer att välja mellan: fisk, kött eller vegan. Maten är färdig att värma på.

 • Pris: Nyårsmiddag (3-rätters) 395-495 kr/person
 • Info: Avhämtas/levereras 31 dec kl 10-15

Cajsa Warg

St Eriksplan 2, Vasastan

Småskaligt

Ekomedvetna matbutiken Cajsa Warg vid Sankt Eriksplan erbjuder även den en nyårsmeny för avhämtning. Fira med hummersoppa, lammytterfilé och chokladtarte, eller beställ endast delar av menyn. Varmrätten tillagar man själv, förrätten är bara att värma och desserten är helt färdiglagad. Vintips medföljer.

 • Pris: Nyårsmeny (3-rätters) 319 kr/person
 • Info: Beställs senast 30 dec kl 12

Pontus

Gjörwellsgatan 30, Kungsholmen

Gastronomiskt galej

I Pontus Frithiofs eleganta nyårssupé "to go" ingår hummersallad, hjortsadel och chokladtarte med körsbär. Det går även att addera ostar med tillbehör. Beställningen hämtas upp på nyårsafton och sedan är det bara att sätta på sig kockmössan och värma på.

 • Pris: 585 kr/person (+ ostar 95 kr/person)
 • Info: Beställs senast 29 dec, avhämtning 31 dec kl 10-13

Villa Godthem

Rosendalsvägen 9, Djurgården

Festmat från Djurgården

Du behöver inte besöka Djurgårdsrestaurangen Villa Godthem på nyårsafton för att äta deras nyårsmat, den går nämligen även att beställa hem. Här har man komponerat en nyårssupé som består av hummer- och krabbskagen, grillad oxfilé och chokladmoussetårta.