Restauranger på Lilla Essingen

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Med sin långa strandkant är Lilla Essingen trevligt att besöka även för den som inte bor på ön. Passa självklart på att äta på någon av de lokala restaurangerna - även om de är få så har Lilla Essingen en kulinarisk kroghistoria och bjuder alltid på en anledning att ta sig hit, även om du inte har vägarna förbi.

Lux Dag för Dag

Primusgatan 116, Lilla/Stora Essingen

Vardagslyx på anrik mark

Lilla Essingens forna stjärnkrog - Lux - heter idag Lux Dag för Dag. Kvaliteten håller man fortfarande hårt på, med lokala råvaror och mycket grönt på menyn. Perfekt för den som är sugen på hållbar vardagslyx. Restaurangen hittas i Electrolux gamla matsal några steg från vattnet.

Rianns Krog

Essinge Brogata 5, Lilla/Stora Essingen

Gamla klassiska skolan

Ägarna bakom den här intima restaurangen drev tidigare krog på Gotland och på Östermalm, innan de bestämde sig för att flytta verksamheten till Lilla Essingen. Här finns det plats för ungefär 20 gäster och på menyn hittar du svenska och europeiska klassiker med rena smaker, som mustiga långkok och såser gjorda på champagne och hummer.

Essinge Tapas

Disponentgatan 3, Lilla/Stora Essingen

Spansk tradition

Här är ambitionen att skapa en äkta spansk smakupplevelse med tradition i fokus. Med en mängd olika tapasrätter att välja mellan finns det något för alla. Vad sägs om grillad chorizo, klassiska heta gambas eller en hel bricka med kallskurna spanska delikatesser?

Essinge Thai Wok

Essinge brogata 1, Lilla/Stora Essingen

För myskvällen

Varje kvarter behöver en thailändsk restaurang, så det finns självklart även på Lilla Essingen. Hos Essinge Thai Wok hittar du traditionella thailändska rätter till ett budgetvänligt pris. För den som är sugen på något helt annat finns det dessutom både kebab och hamburgare.