Restauranger på Lilla Essingen

Med sin långa strandkant är Lilla Essingen trevligt att besöka även för den som inte bor på ön. Passa självklart på att äta på någon av de lokala restaurangerna - även om de är få så har Lilla Essingen en kulinarisk kroghistoria och bjuder alltid på en anledning att ta sig hit, även om du inte har vägarna förbi.

Lux Dag för Dag

Vardagslyx på anrik mark

Lilla Essingens forna stjärnkrog - Lux - heter idag Lux Dag för Dag. Kvaliteten håller man fortfarande hårt på, med lokala råvaror och mycket grönt på menyn. Perfekt för den som är sugen på hållbar vardagslyx. Restaurangen hittas i Electrolux gamla matsal några steg från vattnet.

Rianns Krog

Gamla klassiska skolan

Ägarna bakom den här intima restaurangen drev tidigare krog på Gotland och på Östermalm, innan de bestämde sig för att flytta verksamheten till Lilla Essingen. Här finns det plats för ungefär 20 gäster och på menyn hittar du svenska och europeiska klassiker med rena smaker, som mustiga långkok och såser gjorda på champagne och hummer.

  • Adress:

Trattoria Grazie

Lilla Neapel

På Primusgatan ligger Trattoria Grazie, en italiensk restaurag som hämtar sin inspiration från Neapel. Här äter du bland annat napolitanska pizzor, pastarätter och restaurangens hemgjorda gelato med utsikt över strandpromenaden.

Restaurang Byblos

Libanesiska smaker

Restaurang Byblos öppnade 2018 och här är menyn fylld av smaker från Libanon, även på dryckessidan. Bakom restaurangen står den erfarne krögaren Gaby Chennas.