Så firas internationella kvinnodagen i Stockholm

Den 8 mars uppmärksammas internationella kvinnodagen med allt från utställningar till klubbar, författarsamtal och yoga i Stockholm. Här hittar du några tips på vad som händer i huvudstaden dagen till ära.

Vassa Eggen

Birger Jarlsgatan 29, Norrmalm/City/Östermalm

Lyfter fram kvinnliga kreatörer

På internationella kvinnodagen inleds AW- och utställningsprojektet POP T/ART som kommer att pågå i Vassa Eggens bar under våren med vernissage varannan torsdag. Först ut är konstnärerna och kreatörerna Elsa Ekman, Ida Sundquvist, Filippa Smeds, Sophia Somajo och Judit Fritz.

Södra Teatern

Mosebacke Torg 1–3, Södermalm

Helkväll med feminism, scensamtal och mingel

På Södra Teatern samtalar Clara Henry med bokaktuella författare och feministiska inspiratörer om jämställdhet och framtidshopp. Det nyinstiftade feministiska priset Årets Selm delas ut och så blir det fest i Södra Bar där DJ Fatima Osman spelar skivor från 21.

Nalen

Regeringsgatan 74, Norrmalm/City

Firar med Bang

Nalen firar internationella kvinnodagen traditionsenligt tillsammans med den feministiska och antirasistiska tidningen Bang. Bland annat blir det poesi, konst, dj och uppträdanden med dansgruppen Juck och artisten Beatrice Eli.

  • Tid: Från 20
  • Entré: Från 195 kr
  • Åldersgräns: 18 år

Miss Clara

Sveavägen 48, Norrmalm/City

Vernissage för Hylla Kvinnan

Miss Clara firar kvinnodagen med en vernissage där Wall of Art lanserar den limiterade konstkollektionen Hylla Kvinnan. Ett 20-tal kreatörer har bidragit med varsitt hyllningsverk. Under kvällen utlovas bubbel, peppig musik och panelsamtal med två inspirerande kvinnor. Dj för kvällen är Sara Lindblom.

Yoga för tjejers och kvinnors rättigheter

Yogobe arrangerar Fem Empowered – en donationsbaserad yogaklass på Norrsken House. Yogaklassen anordnas tillsammans med organisationerna Tjejzonen och Kvinna till Kvinna, och för den som inte kan vara där IRL hålls klassen även gratis online.

  • Plats: Norrsken House
  • Tid: 18-20, yogaklassen startar 18.30 och pågår ca 75 min
Yoga för tjejers och kvinnors rättigheter