Stockholms bästa butiker för festklänningar

Lagom till middagar, fester och sena dansnätter vill man gärna både se toppen ut och känna sig bekväm på samma gång, men att hitta den där perfekta festklänningen är inte alltid så lätt. Oavsett om du är ute efter den lilla svarta, ett paljettfodral eller en mer avslappnad maxiklänning kan butikshyllorna ibland kännas som en snårskog. Nedan har vi listat butiker i Stockholm som kan hjälpa dig en bit på vägen när du är på jakt efter den perfekta partyklänningen. Här hittar du ställena med Stockholms bästa festklänningar.

Se även:
- Multibrandbutiker: Multibrandbutiker för kvinnor i Stockholm
- Skobutiker: Guiden till Stockholms bästa skobutiker
- Modebutiker: Lyxigaste modebutikerna i Stockholm

Skindeep: Feminint och tidlöst
För den som är ute efter lyxigare märken är Skindeep ett säkert kort. Här samlas läckra, feminina och stilsäkra festklänningar från märken som See by Chloé, Stella McCartney och Miu Miu. Tidlös design, hög kvalitet, exklusivitet och vågade detaljer präglar butiken som inriktar sig på den modemedvetna kvinnan.

Mer information: Skindeep, Humlegården 5, Östermalm

 
Skindeep

Aplace: Trendigast på festen
Med ett eftertraktat urval av skandinaviskt mode har Aplace blivit ett riktigt modemecka i Stockholm. Här hittar du bland annat klänningar från svenska märken som Dagmar, Stylein, Rodebjer och Minimarket, och den kunniga personalen guidar dig gärna bland de senaste kollektionerna. Har du lite extra pengar över i plånboken till en sval och designriktig festblåsa lär du garanterat hitta ett och annat här.
Mer information: Aplace, Götgatan 36 (Brunogallerian), Södermalm
Mer information: Aplace, Norrlandsgatan 11
, City

Ida Sjöstedt: Sagolik svensk design
De sagolika festblåsorna har gjort Ida Sjöstedt till en svensk designfavorit, och hon går hem både inom haute couture och ready to wear. Är du ute efter en av klänningarna (oftast i spets) så säljs de bland annat på Åhléns City, Mathilde et sa vie och NK. Om du inte bokar in en tid i showroomet, det vill säga...
Mer information: Ida Sjöstedt, showroom på Heleneborgsgatan 3, Södermalm

NK: Allt och lite till
Det anrika varuhuset har föga förvånande allt och lite till att önska för den som ska på fest, oavsett stil. Ta en sväng och testa kreationer från såväl svenska designers, exempelvis Dagmar, Rodebjer och Filippa K, som från mängder av internationella namn och modehus.
Mer information: Nordiska Kompaniet (NK), Hamngatan 18-20, City

Vintage

Saker & Ting: Glitter och glamour på liten yta
En riktig skattkammare på endast 11 kvadrat, knökfull med vackra vintageklänningar, väskor, skor och glittriga accessoarer. En stor del av behållningen är den omtyckta ägarinnan som i över 20 år har hjälpt sina kunder att göra personliga vintagefynd.
Mer information: Saker & Ting, Sturegatan 28, Östermalm

Lisa Larsson: Vintage-veteran
Hit har stockholmare vallfärdat sedan mitten av 80-talet för att botanisera bland ställets många vintageplagg. Fokus ligger på 30-70-tal samt moderna märkeskläder, och klänningar finns det givetvis gott om. Kanske hittar du en designklassiker från Pucci eller YSL...
Mer information: Lisa Larsson Second Hand, Bondegatan 48, Södermalm

Judits Second Hand: Stilsäkert
Trendigt second hand-mecka på Hornsgatan där man bland annat kan hitta aktuella designers, festklänningar och accessoarer. Hit kommer många för att komplettera garderoben eller hitta en snygg outfit inför kvällen.
Mer information: Judits Second Hand, Hornsgatan 75, Södermalm

Beyond Retro: Hipsterfavorit
I Beyond Retros butiker kan man rota fram både roliga och fina festklänningar i olika snitt. Varför inte gå all out med paljetter och fjädrar? Här behöver man inte oroa sig för att priserna ska skena iväg.
Mer information: Beyond Retro Drottninggatan, Drottninggatan 77, City
Mer information: Beyond Retro Zinken, Brännkyrkagatan 82, Södermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Skobutiker: Guiden till Stockholms bästa skobutiker
- Kostymbutiker: Kostymer i Stockholm - här hittar du de bästa butikerna
- Smyckesbutiker: Stockholms bästa smyckesbutiker
- Underkläder: Underkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna
- Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa

Om guiden till festklänningar i Stockholm
Guidens syfte är att hjälpa dig hitta bra butiker för festklänningar i Stockholm och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon butik som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Visa på karta