Stockholms bästa butiker för festklänningar

Lagom till middagar, fester och sena dansnätter vill man gärna både se toppen ut och känna sig bekväm på samma gång, men att hitta den där perfekta festklänningen är inte alltid så lätt. Oavsett om du är ute efter den lilla svarta, ett paljettfodral eller en mer avslappnad maxiklänning kan butikshyllorna ibland kännas som en snårskog. Nedan har vi listat butiker i Stockholm som kan hjälpa dig en bit på vägen när du är på jakt efter den perfekta partyklänningen. Här hittar du ställena med Stockholms bästa festklänningar.

Skindeep

Humlegårdsgatan 5, Östermalm

Feminint och tidlöst

För den som är ute efter lyxigare märken är Skindeep ett säkert kort. Här samlas läckra, feminina och stilsäkra festklänningar från märken som See by Chloé, Stella McCartney och Miu Miu. Tidlös design, hög kvalitet, exklusivitet och vågade detaljer präglar butiken som inriktar sig på den modemedvetna kvinnan.


Aplace

Götgatan 36, Södermalm

Trendigast på festen

Med ett eftertraktat urval av skandinaviskt mode har Aplace blivit ett riktigt modemecka i Stockholm. Här hittar du bland annat klänningar från svenska märken som Dagmar, Stylein, Rodebjer och Minimarket, och den kunniga personalen guidar dig gärna bland de senaste kollektionerna. Har du lite extra pengar över i plånboken till en sval och designriktig festblåsa lär du garanterat hitta ett och annat här.

NK

Hamngatan 18-20, Norrmalm/City

Allt och lite till

Det anrika varuhuset har föga förvånande allt och lite till att önska för den som ska på fest, oavsett stil. Ta en sväng och testa kreationer från såväl svenska designers, exempelvis Dagmar, Rodebjer och Filippa K, som från mängder av internationella namn och modehus.

Saker & Ting

Sturegatan 28, Östermalm

Glitter och glamour på liten yta

En riktig skattkammare på endast 11 kvadrat, knökfull med vackra vintageklänningar, väskor, skor och glittriga accessoarer. En stor del av behållningen är den omtyckta ägarinnan som i över 20 år har hjälpt sina kunder att göra personliga vintagefynd.

Lisa Larsson Second Hand

Bondegatan 48, Södermalm

Vintage-veteran

Hit har stockholmare vallfärdat sedan mitten av 80-talet för att botanisera bland ställets många vintageplagg. Fokus ligger på 30-70-tal samt moderna märkeskläder, och klänningar finns det givetvis gott om. Kanske hittar du en designklassiker från Pucci eller YSL...

Judits Second Hand

Hornsgatan 75, Södermalm

Stilsäkert

Trendigt second hand-mecka på Hornsgatan där man bland annat kan hitta aktuella designers, festklänningar och accessoarer. Hit kommer många för att komplettera garderoben eller hitta en snygg outfit inför kvällen.

Beyond Retro

2 adresser

Hipsterfavorit

I Beyond Retros butiker kan man rota fram både roliga och fina festklänningar i olika snitt. Varför inte gå all out med paljetter och fjädrar? Här behöver man inte oroa sig för att priserna ska skena iväg.

The Wow Сloset

Regeringsgatan 42, Norrmalm/City

Hyr din feststass

Om du inte vill lägga dyra pengar på att köpa en klänning för bara en kväll så går det såklart även att hyra en. The Wow Closet i NK Passagen har klänningar för olika stilar och klädkoder, bland annat vackra designerklänningar, och de erbjuder även personlig rådgivning om du känner dig lite villrådig.