Stockholms bästa smyckesbutiker

Allt är inte guld som glimmar... Det kan vara diamanter också! Här guidar vi dig till juvelerare och butiker för smycken i Stockholm. Diamanter sägs ju vara en tjejs bästa vän och kanske också en bit på vägen i jakten på hennes hjärta. Stockholm är känt världen över som en av de stora designstäderna. Vi kan möbler, inredning och även smycken. Nedan kan du läsa mer om Stockholms bästa smyckesbutiker.

Gunnar Fahlström Juvelerare

Sveavägen 33, Norrmalm/City

Exklusiv veteran

"Många säljer smycken men få tillverkar dem själva" lyder slagorden för Gunnar Fahlströms exklusiva juvelerarbutik som är en riktig veteran inom smyckevärlden. Sedan 1930 har Fahlström tillverkat vigselringar, juveler, smycken av alla dess slag och i alla skepnader. Dessutom kan du beställa eller reparera smycken enligt dina önskemål. Beställ din alldeles egna, unika vigselring eller fräscha upp ett betydelsefullt arvegods.

Efva Attling

2 adresser

Inspirerande kändis

Efva Attling är en av Sveriges mest välkända smyckedesigners. Sedan Attlings karriär verkligen tog fart 1996 har det bara gått uppåt. Smyckena är stilrena och kommer med ett budskap i form av ingraverade ord som skapar ett inspirerande helhetsintryck. Idag är Efva Attling också ett känt märke för glasögon och klockor.

Gaudy

Strandvägen 3, Östermalm

Smycken med wow-effekt

Gaudy har funnits på Strandvägen sedan 1985 och skaparna brinner för det de gör. Här kan du få dina smycken specialtillverkade eller inspireras av skisser som visar spännande, framtida kreationer. Gaudy erbjuder åtråvärda smycken med allt från enkla linjer till detaljerade skapelser överrösta med fabulösa stenar.

Deisy's

Humlegårdsgatan 9, Östermalm

Frossa i accessoarer

Exklusiv och unik smyckes- och accessoarbutik belägen på Humlegårdsgatan sedan 2003. Butiken är liten men sortimentet stort och välvalt, perfekt för smyckefrosseri. Smyckena säljs till bra priser och du hittar kända som okända designermärken. Ägaren Deise de Andrade har en stor passion för smycken och handlar själv in sortimentet som ska säljas i butiken. Deisy's har sedan butiksöppningen lånat ut smycken till tv-shower, filmer och teaterföreställningar.

Lo Jewelry

Bergsundsgatan 16, Hornstull/Södermalm

Skapa din egen drömjuvel

I trendiga Hornstull gömmer sig denna skattkammare som är fylld med granna kreationer. Det som gör att Lo smycken verkligen sticker ut är att du kan designa ditt eget smycke precis som du vill och för exakt så mycket pengar som du vill. Dessutom anpassar Lo, smyckesmakaren själv, stilen på smycket efter din personlighet.

Platina

Odengatan 68, Vasastan

Garanterat originellt

Platina, som är både en smyckebutik och ett showroom, kännetecknas av det verkligt originella. Utbudet sträcker sig långt bortom de vanliga smyckeklyschorna. Föreställ dig själva motsatsen till massproduktion.

Georg Jensen

Biblioteksgatan 1, Norrmalm/City/Östermalm

Dansk klassiker som glänser

I Georg Jensens butik på Birger Jarlsgatan sammanförs tidlös och framträdande design i en mängd skepnader. Georg Jensen var en silversmed och skulptör med verkstad i Köpenhamn. När Jensen gick bort 1935 hade hans design spridigt sig världen över och idag presenterar varumärket världskända formgivare och konstnärers alster och accessoarer. I butikerna hittar du läckra smycken framtagna av ledande smyckeformgivare.

Smide och Form

Hornsgatan 36, Södermalm

Naturnära och handgjort på Hornsgatan

Sedan 1985 har Smide och Form funnits till på Hornsgatan i regim av guldsmederna Hedvig Westermark och Michael Hamma. De vackra naturnära men ändå detaljrika smyckena tillverkas och utformas främst i ädelmetall. Allt tillverkas för hand och bara i fåtalet exemplar, utbudet är alltid i förändring. Om du vill bära ett alldeles eget unikt smycke, tar butiken även emot beställningar.

Nina/STHLM

Nytorgsgatan 23, Södermalm

Vackert hantverk i silver och ädelsten

Den framgångsrika smyckedesignern Nina Lindblad öppnade butik 2008 på Lidingö och flyttade till Södermalm under 2012. Hjärtat är det välkända signumet som representerar varifrån inspirationen kommer ifrån. De vackra hantverken är noga tillverkade i silver och får extra touch med härliga ädelstenar och sötvattenpärlor. Varje unikt exemplar är handgjort och görs bara i en viss upplaga.

DesignTorget

7 adresser

Designkedja med både stilrent och kitsch

Designtorget måste vara ett av de bästa ställena för presentinköp. I butikerna säljs noga utvalda prylar av alla möjliga slag medan kända som okända designers får presentera sina fiffiga designerting och accessoarer. Smyckeavdelningen är alltid spännande och uppdateras kontinuerligt. Här finns något för alla smaker och plånböcker. Stilen på accessoarerna följer ofta trenderna och tillåter både stilrent och kitsch.

Pandora

Hornsgatan 2, Södermalm

Charms för alla

Populärt för sina armband som byggs på med valfria små berlocker (charms). Berlockerna görs i bland annat silver, guld och glas och finns i över 600 varianter - från glittrande figurer till stora bokstäver. Sött, personligt och inte så vansinnigt dyrt om man köper en i taget. En perfekt present, helt enkelt.

Relztiq

Köpmanbrinken 6, Gamla stan

Smyckesromantik i Gamla Stan

Här hittar du vintageinspirerade, sagolika och originella smycken från märken som Lotta Jewellery - en romantisk samling accessoarer som matchar Gamla Stans historiska kvarter. Bland annat består utbudet av ringar, armband, halsband och örhängen i såväl silver som andra material.