Stockholms bästa smyckesbutiker

Allt är inte guld som glimmar... Det kan vara diamanter också! Här guidar vi dig till juvelerare och butiker för smycken i Stockholm. Diamanter sägs ju vara en tjejs bästa vän och kanske också en bit på vägen i jakten på hennes hjärta. Stockholm är känt världen över som en av de stora designstäderna. Vi kan möbler, inredning och även smycken. Nedan kan du läsa mer om Stockholms bästa smyckesbutiker.

Se även:
- Mode: Stockholms bästa shopping
- Vintage: Här hittar du Stockholms bästa vintage

Gunnar Fahlström Juvelerare: Exklusiv veteran
"Många säljer smycken men få tillverkar dem själva" lyder slagorden för Gunnar Fahlströms exklusiva juvelerarbutik som är en riktig veteran inom smyckevärlden. Sedan 1930 har Fahlström tillverkat vigselringar, juveler, smycken av alla dess slag och i alla skepnader. Dessutom kan du beställa eller reparera smycken enligt dina önskemål. Beställ din alldeles egna, unika vigselring eller fräscha upp ett betydelsefullt arvegods.
Mer information: Gunnar Fahlström Juvelerare, Sveavägen 33, City


Gunnar Fahlström Juvelerare

Efva Attling: Inspirerande kändis
Efva Attling är en av Sveriges mest välkända smyckedesigners. Sedan Attlings karriär verkligen tog fart 1996 har det bara gått uppåt. Smyckena är stilrena och kommer med ett budskap i form av ingraverade ord som skapar ett inspirerande helhetsintryck. Idag är Efva Attling också ett känt märke för glasögon och klockor.
Mer information: Efva Attling, Biblioteksgatan 14, Östermalm
Mer information: Efva Attling, Hornsgatan 44, Södermalm

Gaudy: Smycken med wow-effekt
Gaudy har funnits på Strandvägen sedan 1985 och skaparna brinner för det de gör. Här kan du få dina smycken specialtillverkade eller inspireras av skisser som visar spännande, framtida kreationer. Gaudy erbjuder åtråvärda smycken med allt från enkla linjer till detaljerade skapelser överrösta med fabulösa stenar.
Mer information: Gaudy, Strandvägen 3, Östermalm

Deisy's: Frossa i accessoarer
Exklusiv och unik smyckes- och accessoarbutik belägen på Humlegårdsgatan sedan 2003. Butiken är liten men sortimentet stort och välvalt, perfekt för smyckefrosseri. Smyckena säljs till bra priser och du hittar kända som okända designermärken. Ägaren Deise de Andrade har en stor passion för smycken och handlar själv in sortimentet som ska säljas i butiken. Deisy's har sedan butiksöppningen lånat ut smycken till tv-shower, filmer och teaterföreställningar.
Mer information: Deisy's, Humlegårdsgatan 9, Östermalm

Lo Jewelry: Skapa din egen drömjuvel
I trendiga Hornstull gömmer sig denna skattkammare som är fylld med granna kreationer. Det som gör att Lo smycken verkligen sticker ut är att du kan designa ditt eget smycke precis som du vill och för exakt så mycket pengar som du vill. Dessutom anpassar Lo, smyckesmakaren själv, stilen på smycket efter din personlighet.
Mer information: Lo Jewelry, Bergsundsgatan 16, Södermalm

Platina: Garanterat originellt
Platina, som är både en smyckebutik och ett showroom, kännetecknas av det verkligt originella. Utbudet sträcker sig långt bortom de vanliga smyckeklyschorna. Föreställ dig själva motsatsen till massproduktion.
Mer information: Platina, Odengatan 68, Vasastan

Georg Jensen: Dansk klassiker som glänser
I Georg Jensens butik på Birger Jarlsgatan sammanförs tidlös och framträdande design i en mängd skepnader. Georg Jensen var en silversmed och skulptör med verkstad i Köpenhamn. När Jensen gick bort 1935 hade hans design spridigt sig världen över och idag presenterar varumärket världskända formgivare och konstnärers alster och accessoarer. I butikerna hittar du läckra smycken framtagna av ledande smyckeformgivare.
Mer information: Georg Jensen, Birger Jarlsgatan 13, Östermalm

Smide och Form: Naturnära och handgjort på Hornsgatan
Sedan 1985 har Smide och Form funnits till på Hornsgatan i regim av guldsmederna Hedvig Westermark och Michael Hamma. De vackra naturnära men ändå detaljrika smyckena tillverkas och utformas främst i ädelmetall. Allt tillverkas för hand och bara i fåtalet exemplar, utbudet är alltid i förändring. Om du vill bära ett alldeles eget unikt smycke, tar butiken även emot beställningar.
Mer information: Smide och Form, Hornsgatan 36, Södermalm

Swarovski: Glittrande stenar sedan 1800-talet
Alla minns väl tiden då mobiltelefonerna i Hollywood var täckta med Swarovski-kristaller. Swarovskis glittrande stenar har sedan slutet av 1800-talet prytt många kvinnors händer, halsar, ja, till och med mobiler och nycklar under de senare åren. Stilen på accessoarerna håller alltid en klassisk standard men utvecklar och följer ständigt modetrenderna. På Biblioteksgatan finner du butiken som förser dig med tidlösa, glittrande kristaller.
Mer information: Swarovski, Biblioteksgatan 5, Östermalm

Nina/STHLM: Vackert hantverk i silver och ädelsten
Den framgångsrika smyckedesignern Nina Lindblad öppnade butik 2008 på Lidingö och flyttade till Södermalm under 2012. Hjärtat är det välkända signumet som representerar varifrån inspirationen kommer ifrån. De vackra hantverken är noga tillverkade i silver och får extra touch med härliga ädelstenar och sötvattenpärlor. Varje unikt exemplar är handgjort och görs bara i en viss upplaga.
Mer information: Nina/STHLM, Nytorgsgatan 23, Södermalm

DesignTorget: Designkedja med både stilrent och kitsch
Designtorget måste vara ett av de bästa ställena för presentinköp. I butikerna säljs noga utvalda prylar av alla möjliga slag medan kända som okända designers får presentera sina fiffiga designerting och accessoarer. Smyckeavdelningen är alltid spännande och uppdateras kontinuerligt. Här finns något för alla smaker och plånböcker. Stilen på accessoarerna följer ofta trenderna och tillåter både stilrent och kitsch.
Mer information: DesignTorget Kulturhuset, Sergelgången 29, City
Mer information: DesignTorget Götgatan, Götgatan 31, Södermalm
Mer information: DesignTorget Nybrogatan, Nybrogatan 16, Östermalm
Mer information: DesignTorget Västermalmsgallerian, St Eriksgatan 45, Kungsholmen
Mer information: DesignTorget Centralstationen, Centralstation, City
Mer information: DesignTorget Sickla Köpkvarter, Järnvägsgatan 11, Nacka

Pandora: Charms för alla
Populärt för sina armband som byggs på med valfria små berlocker (charms). Berlockerna görs i bland annat silver, guld och glas och finns i över 600 varianter - från glittrande figurer till stora bokstäver. Sött, personligt och inte så vansinnigt dyrt om man köper en i taget. En perfekt present, helt enkelt.
Mer information: Pandora, Hornsgatan 2, Södermalm

Relztiq: Smyckesromantik i Gamla Stan
Här hittar du vintageinspirerade, sagolika och originella smycken från märken som Lotta Jewellery - en romantisk samling accessoarer som matchar Gamla Stans historiska kvarter. Bland annat består utbudet av ringar, armband, halsband och örhängen i såväl silver som andra material.
Mer information: Relztiq, Köpmanbrinken 6, Gamla Stan

Andra guider du kanske är intresserad av
- Skobutiker: Guiden till Stockholms bästa skobutiker
- Kostymbutiker: Kostymer i Stockholm - här hittar du de bästa butikerna
- Underkläder: Underkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna
- Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa

Om guiden till Stockholms bästa smyckesbutiker
Guiden till Stockholms bästa smyckesbutiker uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se om du vet någon smyckesbutik som vi har glömt. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.

Relaterade artiklar:

Visa på karta