Stockholms bästa streetwearbutiker

Obligatoriska sneakers och slappa favoritplagg. Streetkläder letar sig in i var och varannan garderob och uppdaterad butik i Stockholm. Numera behöver du knappast dra till New York för att hitta nya sneakermodeller eller nischade streetmärken - streetbutikerna gör jobbet åt dig. Trots att många har knoppat av rymmer stan en hajpad skara skate- och streetwearbutiker som satsar på streetfashion med rötter i skatekultur, surfmode och graffiti. Här varvas Vans och andra skatemärken fritt med avslappnad lyx och stilrena stuk. För att du ska hitta rätt guidar vi nedan till Stockholms bästa streetwearbutiker.

Sneakersnstuff

Komplett sneakerfavorit

Den obligatoriska sneaker- och streetbutiken på Åsögatan har idag ett eget märke, ensamrätt på vissa sneakermodeller och ett gäng samarbeten bakom sig. Utöver måste-ha-sneakers från New York hittar du allt från Nike och Carhartt till BACK, danska Wood Wood och Norse Projects på hyllorna, liksom outdoormärken som Patagonia.

Monkey Bizz

Nischat och handplockat

Lite avsides på Kocksgatan gäller handplockade och nischade märken som Mishka NYC, Ssur och Raised by Wolfs på streetbutiken Monkey Bizz. Affären, som även har ett eget märke, satsar inte minst på överdimensionerade prints, starka färger och mönstrade kepsar i "fashion casual"-stuk. Allt annat än strikt nordiskt alltså.

Highlights

Gatukonst, streatwear och galleri

Highlights började som en ren graffitibutik och har idag allt från konstnärsmaterial till streetwear och accessoarer från märken som Obey, Herschel Supply Co., Carhartt och WeSC. En våt dröm för designers, konstintresserade och givetvis klädintresserade med smak för street. På St Eriksplan kombineras dessutom butik nr 2 med galleri.

  • Adress:

Adidas Store

Klassiker i storformat

Den överdådiga Adidasbutiken vid Hötorget är Sveriges första och rymmer allt från de senaste Adidaskollektionerna. Utspritt över 800 kvadratmeter och två våningsplan hittar du kläder sorterade i färgskalor och sneakers i stilarna Performance, Originals och Style. Många uppdaterade streetklassiker på ett och samma ställe.

Hollywood

Skateveteran anno 1974

En inbiten skate- och streetbutik på Norrlandsgatan som startade redan 1974. Utbudet är stort och rymmer kläder och skor för både killar och tjejer, liksom mängder av skateboards och longboards. Streetmärkena sträcker sig från Vans och Obey till Huf, Volcom, Dickies och mycket mer. Är du inne på skatekultur har du kommit helt rätt.

  • Adress:

Kahalani Boardstore

Allt för brädan och lite till

Till Kahalani kommer du förmodligen för att sondera utbudet av skateboards och longboards i första hand, men här säljs även ett litet utbud av slappt gatumode att uppdatera garderoben med. Om inte annat borde butiken kunna bidra med en hel del streetrelaterad inspiration från de initierade.

6/5/4

Livsstilsbutik med surfinfluenser

Inramat av surfkultur rider 6/5/4 på vågen av livsstilsbetonat mode med designmärken som NN 07 och Samsoe Samsoe vid sidan av badkläder och givetvis surfutrustning. Sportigt, storstadsanpassat och civiliserat men genomsyrat av Kalifornien-vibbar och vintagekänsla. Espressobar och surflektyr på köpet.

  • Adress:
    • 6/5/4, Nytorgsgatan 27, Södermalm