Stråk för hundpromenader i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Vad är trevligare än en långpromenad med människans bästa vän? Hundar måste ju som bekant motioneras, stimuleras och rastas samt få njuta av friskluft. Stockholm är vackert beläget med närhet till både skog och hav. Varför inte kombinera hundpromenaden med en sträcka i skogen eller spatsera längs vattnet. För att förhöja njutningen av powerwalken eller långpromenaden med vovven maximalt har vi skapat denna guide till Stockholms bästa promenadstråk för dig och hunden.

Alla våra hundguider:

Gärdet

Ta en promenix med hunden runt Gärdet. Med sitt behändiga avstånd från city är det ett populärt ställe när man ska motionera och rasta hunden efter en lång arbetsdag. Här finns även många bra hunddagis i närheten. För den som vill ta en längre promenad är det bara att fortsätta bort mot Djurgården.

  • Bra att veta: På Gärdet får man ha hundar lösa

Djurgården

En PW med vovven runt Djurgården är en riktig Stockholmsfavorit. Här finns vackra vyer över kungliga parken, kanalen samt byggnaderna som kantar grönskan. Djurgården erbjuder även trevliga fik för den som vill kombinera de två. Rosendals Trädgård och Flickorna Helin Skånska Gruvan är blanda annat kända för sina bakverk.

  • Hundrastområde: Ja

Hagaparken

För en lantlig känsla nära stan; ta med dig hunden på en promenad i Hagaparken. Här njuter powerwalkare av vacker skogsnatur, ängar och vattenutsikt samt anrika slott. Den perfekta helgaktiviteten.

  • Hundrastområde: Ja

Lill Jansskogen

Många stockholmare känner till denna skog. Här kan man njuta av friluftsliv, trots närheten till stan. Lill Janskogen bjuder även på härliga motionsspår för dig och vovven.

  • Hundrastområde: Ja

Vinterviken

Vackra Vinterviken är ett populärt tillhåll för många söderbor. Gå en härlig långpromenad och njut av naturen tillsammans med din fyrbenta vän. Här kan man även ta del av aktiviteter året om och givetvis ta en fikapaus på populära Winterviken Café.

  • Hundrastområde: Ja

Tantolunden

Ta en prommis på Söder. Tantolunden mellan Zinkensdamm och Hornstull är ett perfekt promenadstråk för dig och hunden. Blicka ut över natursköna Årstaviken och ta ett matstopp på Göstas Korvrestaurang, på sommaren kan både du och hunden bada här.

  • Hundrastområde: Ja

Nackareservatet

Strax bakom Hammarbybacken i Hammarby sjöstad stäcker sig Nackareservatet. Promenera utefter Sickla och Järla Sjö med din fyrbenta vän - i vissa områden råder inte heller koppeltvång. Eller ta med dig vovven till Hellasgården.

Långholmen

Långholmen är en ö mitt i Mälaren, rik på natur och hundvänliga promenadstråk. Hit kommer du via Hornstull eller Västerbron, och här finns även många platser för hunden att bada om den gillar det. På sommaren kan man även besöka Stora Henriksvik och sitta i trädgården och fika.

  • Hundrastområde: Ja

Bellevueparken

Bortanför Norrtull ligger den vackra Bellevueparken. Här kan man promenera och låta hundarna bada vid en liten sandstrand. Ett plus är att hundarna får gå lösa norr om Brunnsviken.

  • Bra att veta: Delivs koppelfritt

Utanför tullarna

Liljeholmen
Väster om järnvägen och norr om Årstaskogsvägen-Sjöviksbacken ligger det ett promenadvänligt skogsområde.

Årstaskogen
Vid Årstaviken finns ett rastområde för hundar.

Ulvsunda industriområde
Skogsområdet mellan Huvudstaleden och Pripps bryggerier.

Gröndal
Vid Vinterviksvägen, söder om sjön Trekanten, finns ett större skogsområde ner mot Mälaren.

Läs mer om hundrastområden på Stockholms Stad.