Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

À la Crêpe

3,8
4 recensioner
À la Crêpe

Förknippar du crêpes med barndomens svampfyllda pannkakor? Då bör du ta en sväng förbi det lilla creperiet À la Crêpe på Söder. Här serveras matiga galetter och söta crêpes precis som i Frankrike med både klassiska och nytänkande fyllningar.

Crêpetrenden har kommit och gått i det svenska köket under de senaste decennierna, och i stan har små franskdoftande creperier dykt upp på restauranghimlen. En av dem är kvarterskrogen À la Crêpe, ett mysigt litet krypin på Katarina Bangata där stammisarna duggar tätt och atmosfären alltid är lika opretentiös. Här serveras både galetter och crêpes med en lång rad fantasifulla fyllningar att kombinera sin pannkaka med.

Är du sugen på något mättande är det en galette som gäller; en matig, glutenfri pannkaka gjord på bovete. Fyllningen varierar med allt från strimlad biff och roquefortost till vegetariska alternativ som chèvre eller haloumi. För den som väljer nötkött är det alltid svenskt kött som gäller. Lika fantasifulla är fyllningarna som creperians söta och frasiga efterrättspannkakor, crêpes, fylls med. Välj mellan allt från Nutella till rårörda blåbär eller färskost. Eller gör ett litet nummer av desserten och låt den flamberas i mörk rom vid bordet. Här finns med andra ord något för såväl dig med riktigt sötsug som för köttälskaren och vegetarianen. För den som är törstig finns dessutom ett stort utbud av fransk cider och calvados att utforska, liksom franska viner och öl.

À la Crêpe är mysigt inrett och passar perfekt för en enkel måltid på sydeuropeiskt vis; här får du personlig service istället för fine dining. Varmrätterna går loss på 100-200 kr och lockar allt från par och stammisar till barnfamiljer, inte minst under sommaren när uteserveringen är öppen. Ett gemytligt upplägg som garanterat bjuder på en smakrik liten bit av Normandie, Bretagne eller Paris.

Användarbilder på À la Crêpe Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från À la Crêpe av Fredrik J.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 jan 2021

Trevligt litet Crêperie, stenkast från Skrapan (Götgatan). Goda crêpes och galetter. Fransk mysig känsla i lokalen. Rekommenderas.

14 jan 2017

Goda galetter, mysig miljö och superservice! Stark trea.

8 maj 2016

Har kanske bara varit på drygt 5 crêperier i min tid, så har inte jättemånga att jämföra med. Relativt gott, men är ingen crêpe-fantast. Personal och miljö är däremot trevligt. Mysigt med uteserveringen vid Katarina Bangatas fina trä... Visa hela »

20 aug 2018

Super mysigt och romantiskt ställe. Toppen service med trevlig personal och god mat!

Så tycker pressen

3 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-05

“Bäst på À la crêpe är huvudrätterna, den mysiga lokalen och att man faktiskt kan äta sig mätt för runt en hundring.”

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.