Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Çok

4,2 • 5 recensioner
Çok

Mahmut Sucakci, som sedan tidigare driver Lily's Burger med bland andra Joel Kinnaman, tycker att döner är det godaste som finns efter hamburgare. Därför har han vigt en hel restaurang åt den turkiska kebaben.

Vid Hornsbergs strand på Kungsholmen ligger den ambitiösa snabbmatsrestaurangen som serverar traditionell döner under parollen ”fine fast food” – ett mellanting mellan fine dining och fastfood. På Çok står råvarorna i centrum. Här görs döner på klassiskt vis, med kalv- och lammkött, och serveras med bröd och grönsaker. Du kan även låta dig frestas av bland annat turkisk pizza eller hemgjord baklava. Vid sidan om maten erbjuds till exempel mikrobryggt öl att skölja ner med.

I den färggranna lokalen samsas brokiga vintagestolar, bord av drivved och andra personliga inredningsdetaljer med kontinental känsla. Väggarna pryds av graffitikonst. Maten, den plockas upp vid disken, eller ”Çokomaten” som den även kallas. Här skickas både varmrätter och tillbehör ut på löpande band. På somrarna är det bara att slå sig ner på uteserveringen några steg från vattnet och äta sin döner i solen. Det går även att beställa takeaway.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 jan 2019

En ny modern tappning av kebab som föll mig precis i smaken. Jävligt najs, inte sådär översåsat och sunkigt som det tenderar att både se ut och smaka. Gillar hela grejen med att det serverades i en papperslåda istället för på en tråki... Visa hela »

12 sep 2018

Älskar dessa nya kvalitativa snabbmatskoncept som dyker upp här och där. Jag tog en Iskender, vilket var en kebab, som låg på uppskuret bröd, med tomatsås och brynt smör över hela och yoghurt vid sidan av. Som tillbehör serverades riktigt fina pom... Visa hela »

26 aug 2019

Det här är grymt! Iskender och Falloumi Skönt med uteserveringen (som övriga ställen) vid strandpromenaden och även fint avbrott mot stans hamburgarhets. Iskender och Falloumi på menyn är toppen

8 apr 2017

Grymt ställe och fantastisk mat! Lätt ett återbesök.

18 okt 2019

Fräshar variant av snabbmat och kebab.

En annorlunda kebab med mer smak och mer av en "kött" känsla.
Bra mat men men den saknar en touch. Iskenderna är väldigt mäktig. Döner kebab rullen var lite torr önska den var lite mer sås i... Visa hela »