Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Adam/Albin

4,9 • 13 recensioner
Adam/Albin

"En fantastisk restaurangmåltid behöver inte vara komplicerad. Men den måste vara obeskrivligt god." Så resonerar Adam Dahlberg och Albin Wessman, kockduon bakom superhajpade Adam & Albin Matstudio som 2016 förvandlades till drömprojektet Adam/Albin.

Efter succén med Adam & Albin Matstudio var det dags för Adam/Albin att hyllas av både krogbesökare och matskribenter. Konceptet grundas i helhetsupplevelsen och bjuder på fine dining kombinerat med modern kvarterskrogsmiljö, upplagd för att äta och umgås i. Med köket placerat tätt inpå matsalen och baren mitt i lokalen rymmer krogen ett femtiotal platser. Tanken är att upplevelsen ska kännas levande, närvarande och modern på samma gång, och som kockarna själva uttrycker det eftersträvas intimitet och fullkomlig njutning. Här står mat, service och dryck i "måttlöst hög fokus".

Måltiderna består av fem serveringar och skapas till ett bestämt pris, men som gäst väljer man själv vad man vill äta. Vad du än bestämmer dig för kan du dock räkna med att kockduons filosofi alltid utgår från enkla idéer och "sublim" tillagning.

Se även Tvätteriet, Raamen

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.
Linnea K.

Om det var bra? Japp! Om jag kommer tillbaka? Utan tvekan!

Adam & Albin var den restaurang som en rätt samstämmig kör rekommenderade när jag bad om tips på "fine dining till ett rimligt pris". På plats tog vi oss igenom totalt fyra rätter v... Visa hela »

Oskar S.

Ojojoj. En smakupplevelse utöver det vanliga utan att vara allt för "knepigt". Makalöst gott, avslappnad, lyhörd och personlig personal. Hjärt och finnes i köket. Kunde inte vara mycket bättre av en restaurang som inte ligger på ett AA+ läge. S... Visa hela »

Richard S.

Jag har ätit både middag och nudelluncherna här och kommer ofta tillbaka. Bättre nudlar är svårt att hitta någon annanstans. Personalen är mycket ödmjuk och vänlig vilket göra att atmosfären är lite "hemma hos vän" kä... Visa hela »

Maud E.

Helt fantastisk matupplevelse både för öga och gom! Blev bjuden av min son i måndags 6/3. Skulle gärna vilja ha menyn skriftligen! Tack! Mvh Maud

Fredric E.
Niklas E.

Kliver in i en restaurang som är smakfullt inredd, samt har öppet kök och barliknande bord i mitten där man sitter bredvid varandra och äter. Längs kanterna i restaurangen är det klassiska bord.

Personalen är trevlig och välkomnar på ett sä... Visa hela »

Malin S.

Det är förvånande vad Adam & Albin lyckas åstadkomma med annars ganska så tråkiga nudlar. När jag år lunch där förra veckan var det verkligen en smakupplevelse, och då hade jag verkligen höga förväntningar.

Doc... Visa hela »

Camilla A.

Jag rekommenderar alla som inte varit på Adam & Albin att gå hit och äta lunch. Trevlig, energisk atmosfär och riktigt bra mat som dessutom känns fräsch :)

Fredrik F.

Denna recension är helt baserad på Adam & Albins luncher som kan sammanfattas såhär: sjukt bra!! Stället är otroligt trevligt, som att komma in i köket hemma hos någon. Kostar mer än en "vanlig" lunch men sen är det också ruski... Visa hela »

Lennart S.

Som en powerbalad. Lämnar efter en längtan tillbaks.

Mario G.

Ät din lunch på Adam & Albin om du får chansen. Magiskt! Var i god tid, annars kan du bli utan sittplats och behöva vänta. Personalen är trevlig och tillmötesgående. Allt fungerade bra även för den med knepiga allergier!

Joel T.

Fick veta att jag skulle käka nudlar till lunch och trodde min vän tappat förståndet men ack så fel jag hade. Hela smakupplevelsen de lyckats få i den här skålen var fantastisk. Nudlarna utgjorde en perfekt grund för denna kavalkad av perfekt balans m... Visa hela »

Så tycker pressen

6 av 6 · SvD Mat & Vin · 2016-10-14

“Allt stämmer på Adam/Albin – ljudnivån, vinlistan (vi är nära att tycka att det är alldeles lagom med en tusenlapp för en flaska Meursault efter ett inledande glas champagne), personalen, miljön, musiken – ja, den alltigenom behagliga stämningen.”

5 av 5 · DN Krogkommissionen · 2016-09-22

“Krögarna på Adam/Albin lyckas med konststycket att kombinera fine dining med kvarterskrogsmys.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2016-08-08

“I övrigt är det svårt att se hur Adam/Albin inte skulle få sin första stjärna inom en relativt snar framtid. ”

4 av 5 · Metro · 2016-06-10

“Det som verkligen blåser min hjärna är dock sparrisrätten: grillad sparris med bakat ägg, tryffelkräm på en bädd av syrat, rundkornigt ris.”