Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Beirut Café

3,5
8 recensioner
Redigera Beirut Café
Beirut Café

Beirut Café på Engelbrektsgatan, precis ovanför Humlegården, är som ett matpalats fyllt med libanesisk mat. Hit kommer stockholmare, turister och artister för att njuta av meze, drinkar och en mysig miljö. De flesta lämnar krogen med intentionen att komma tillbaka så snart som möjligt.

Inredningen går i modern stil med influenser från Mellanöstern och musiken följer samma tema. I loungedelen en trappa ned finns låga bord, kuddar och dämpad belysning för myshäng. Är man ute efter en personlig kväll kan man även boka "Beiruts pärla", ett avskilt middagsrum för 10-15 personer, och sommartid är det fritt fram att sippa drinkar på uteserveringen.

På matfronten finns ett 40-tal libanesiska smårätter, meze, att välja mellan, men också grillade huvudrätter såsom fisk och kött. Uppstår beslutsångest kan avsmakningsmenyerna grill, vegetarisk eller vegansk (på efterfrågan) vara ett alternativ. Till maten erbjuds libanesiska viner för att förhöja smakupplevelsen, exempelvis Chateau Musar-viner med årgångar från 1956 till 2009.

Hela konceptet låter gästerna förflyttas hela vägen till Beirut. Och inte nog med att restaurangen är en favorit bland stockholmare; utländska kändisar som besöker huvudstaden verkar också ha hittat till Beirut Café. Bland dem finns superstjärnor som Lady Gaga, Justin Timberlake, Jay-Z, Shakira och Taylor Swift. Trots det passar restaurangen lika bra för en familjemiddag som för en kompismiddag med utgång.

Se även Beirut Café Deli Östermalmshallen, Beirut Café Deli T-Centralen

Användarbilder på Beirut Café Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Beirut Café av Elin E.
  • Bild från Beirut Café av Elin E.
  • Bild från Beirut Café av Emmi A.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 sep 2018

Har bara kört take away vid några olika tillfällen i större sällskap och då har vi varit väldigt nöjda med maten varje gång. Lätt att beställa olika paket så att ni får en egen buffé. Gillar man libanesiskt är detta ab... Visa hela »

4 dec 2018

Helt ok. Prissvänlig avsmakningsmeny men tyvärr 50/50 bra som dåligt.
Inte så spännande smaker men trots detta är det ok och ger en behaglig upplevelse. Dock ej för den kräsne.
Fin atmosfär, romatiskt och bra för date,

3 maj 2018

Bra men inte wow! Snygg och trevlig restaurang och ett plus att det var lugnt. Inte stimmig och inte för hög musik vilket jag gillar så man kan prata utan att skrika till varandra. Vi tog en så kallad avsmakningsmeny med olika meze och vissa av dom var jättebra och andra m... Visa hela »

12 feb 2019

Favoritrestaurang i Stockholm! Fantastiskt god mat. Om du gillar Libbo, Meze eller smårätter ska du gå hit. Har ätit här i sju år och aldrig blivit besviken. Trevlig personal och fin lokal med bra ljudnivåer. Prisvärt och mysigt!

29 apr 2016 · Uppdaterad

Bra, med en tydlig ambition och god libanesisk mat. En klassiker numera och böra vara någon typ av referenspunkt för de som gillar libanesiskt. Gillar även deras filial i Östermalms saluhall (som just nu renoveras) där de har en grym wrap med stekt potatis, oxfilé... Visa hela »

28 jan 2020

Helt okej Libanesisk resturang. Kan inte säga att det inte va gott men utbudet kunde vara bättre! 😊

13 feb 2019

Vilket fantastiskt mysigt ställe! Jag gjorde mitt första besök här igår och blev positivt överraskad. Att lokalen är supermysig, för såväl dejten som kompisgänget eller familjemiddagen är det inget snack om. Men även servicen var i t... Visa hela »

18 dec 2018

Sämsta stället jag vart på! De försökte tvinga på oss en viss andel mat när vi ej ville ha så mycket.
JÄTTEOTREVLIG personal.
Gå ej hit!

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-05

“Omsorgsfullt lagad mat i välkomponerade avsmakningsmenyer. Östermalmspärlan Beirut Café ligger en bit från krogtäta Stureplan, men den är värd en omväg.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2008-03-27

“Maten är inte bara kompetent utan har ofta en extra omsorg i kryddning och konsistens.", "en välskött och njutbart etablissemang i det östermalmska kroglivet med uppmärksam och lugn service. Rekommenderas både för en stora släktmiddag, ett romantiskt rendez-vous eller början på en festkväll.”