Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Beirut Café

4,0 • 1 recension
Beirut Café

Beirut Café på Engelbrektsgatan, precis ovanför Humlegården, är som ett matpalats fyllt med libanesisk mat. Hit kommer stockholmare, turister och artister för att njuta av mezes, drinkar och orientalisk miljö. De flesta lämnar krogen med intentionen att komma tillbaka så snart som möjligt.

Inredningen går i modernt orientalisk stil och musiken följer samma tema. I loungedelen en trappa ned finns låga bord, kuddar och dämpad belysning för myshäng i äkta orientaliskt stuk. Är man ute efter en personlig kväll kan man även boka "Beiruts pärla", ett avskilt middagsrum för 10-15 personer, och sommartid är det fritt fram att röka vattenpipa och sippa på drinkar på uteserveringen.

På matfronten finns ett 40-tal libanesiska smårätter, meze, att välja mellan, men också grillade huvudrätter såsom fisk och kött. Uppstår beslutsångest kan avsmakningsmenyerna grill eller vegetarisk vara ett alternativ. Till maten erbjuds libanesiska viner för att förhöja smakupplevelsen, exempelvis Chateau Musar-viner med årgångar från 1956 till 2004.

Hela konceptet låter gästerna förflyttas hela vägen till Beirut. Och inte nog med att restaurangen är en favorit bland stockholmare; utländska kändisar som besöker huvudstaden verkar också ha hittat till Beirut Café. Bland dem finns superstjärnor som Lady Gaga, Justin Timberlake och Jessica Biel. Trots det passar restaurangen lika bra för en familjemiddag som för en kompismiddag med utgång.

 

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Magnus Å.

Bra, med en tydlig ambition och god libanesisk mat. En klassiker numera och böra vara någon typ av referenspunkt för de som gillar libanesiskt. Gillar även deras filial i Östermalms saluhall (som just nu renoveras) där de har en grym wrap med stekt potatis, oxfilé... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-05

“Omsorgsfullt lagad mat i välkomponerade avsmakningsmenyer. Östermalmspärlan Beirut Café ligger en bit från krogtäta Stureplan, men den är värd en omväg.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2008-03-27

“Maten är inte bara kompetent utan har ofta en extra omsorg i kryddning och konsistens.", "en välskött och njutbart etablissemang i det östermalmska kroglivet med uppmärksam och lugn service. Rekommenderas både för en stora släktmiddag, ett romantiskt rendez-vous eller början på en festkväll.”