Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bistro Bon

3,4 • 8 recensioner
Bistro Bon

I genuin bistroanda serverar Bistro Bon franska smaker och skön atmosfär på Södermalm. Hit kommer gästerna ofta och gärna tillbaka för såväl den omtalade hamburgaren som för ostronen och den avspända krogstämningen.

Med vitkaklade väggar, höga barstolar, dämpad belysning och rustika rätter på menyn skapar Bistro Bon en helgjuten bistrokänsla som passar lika bra för kompisgänget som för dejten. Här i närheten av Nytorget möts Paris och en bit av New York, inte minst bland maträtterna som bjuder på såväl omtalade musslor som en minst lika omtalad hamburgare med bacon och chilipesto.

Främst är det givetvis det franska som gör sig påmint bland smakerna. På Bistro Bons kvällsmeny hittar du allt från hummer och grodlår till "Bon's favoriter", där fransk råbiff, chevre chaud och den gruyergratinerade wagyuburgaren ingår. Favoriterna går även att få som hel- och halvrätter beroende på aptiten. Testa annars kockens val, dagens rätt eller Bons vintips. För dig som behöver lite extra betänketid finns det kanske plats för en kir royale till fördrink. Och är det dags för dagen-efter-häng så serveras på helgerna även brunch på Bistro Bon. Här görs det plats för "hangover drinks", ägg och tillbehör men även ostron och Bon's favoriter. Kanske en fransk råbiff är vad som lockar vid sidan om det svarta kaffet, eller bara en liten macaron.

Oavsett om du kommer för middag, brunch eller lite hederligt barhäng så bjuder Bistro Bon på kvarterskrogskänsla såväl i bardelen som i restaurangen.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredrik J.

Gillar verkligen Bistro Bon. Maten håller alltid hög klass.

Adam L.

Har än så länge bara hunnit testa brunchen (helglunchen) på Bistro Bon. Hamburgaren var god, men levde inte riktigt upp till den enorma hypen. Däremot har jag hört av kompisar som har ätit den att den kan variera mellan god och overkligt god. Så jag ska ge... Visa hela »

Nils H.

- DENNA RECENSION AVSER ENDAST BURGAREN -

Tyvärr. Förväntningarna var skyhöga. Jag hade hoppas på en umami-upplevelse utöver det vanliga. Fick istället en förvisso välsmakande, men alltför överambitiös och spretig hamburgare. Så... Visa hela »

Malin S.

Jag besökte Bistro Bon under deras brunch och beställde en Egg benedict och köket glömde bort själva ägget, när jag väl fick den så var ägget kallt. Vi fick också vänta på maten väldigt länge, men det kompenserades dock ge... Visa hela »

Fredric E.

Bistro bon är en är kvarterskrog fast med högre ambition. Vill verkligen slå ett slag för deras skaldjursplatåer som är både stora och prisvärda. Har även provat deras hamburgare som är to die for.

Jacob H.

Bortsett från det något saftiga priserna på flertalet rätter på menyn är detta en mycket bra restaurang. Hamburgaren är också saftig, fast i positiv bemärkelse.

Erica P.

Är generellt svag för fransk bistro, och denna håller standarden jag är ute efter. Både skaldjur och kött är bra här. Moules frites är favvon! Bra för häng med vänner, familj och även att för dejting.

Mikael

Var där i början då hade jag gett 5. Sen gjorde jag ett återbesök, fick tyvärr skämmas inför mina vänner och konstaterade att dom tappat det. (förhoppningsvis var det en engångsföreteelse, men ska mycket till för att jag återv... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-05

“Hit reser vi gärna igen [...] Anklevernterrinen är en Höjdare”

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2012-09-21

“Stämningen är avspänd och ger goda förutsättningar både för kompissällskapet och dejten. Det vår servitör inte kan svara på tar han reda på kvickt. När vi velar mellan olika vinval så får vi smaka på båda, vilket vi gör hatten av för.”

4 av 5 · Mitt i Gourmand · 2012-04-06

“Så här ska en råbiff smaka. Köttet är riktigt, riktigt bra.”

3 av 5 · Mitt i Gourmé · 2012-04-06

“Gourmé väljer grillad oxfilé. Den serveras med pommes och tomatsallad. Köttet är perfekt grillat och det är en rejäl bit.”