Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Björk Bar och Grill

3,2 • 5 recensioner
Björk Bar och Grill

Stockholm har sedan en tid tillbaka fått ännu ett tillskott i kategorin designade hotellrestauranger. Björk uppfyller alla de krav som en stylad innerstadskrog bör ha för att ligga i framkant. En meny med en tvist, ett tydligt tema, designade möbler och därtill en kunnig personal.

Det verkar som att det krävs ett hotell eller en restaurangkoncern för att idag slå sig in i den populära krogtoppen. Många ambitiösa nykomlingar på restaurangkartan har idag ett ambitiöst hotell i ryggen, eller åtminstone en ambitiös systerkrog i ryggen. Björk är ett bra sådant exempel där mat, koncept och design möts i lyckad harmoni. Här på nya Courtyard Hotel Stockholm är inredning, service och utbud noggrant balanserat. Menyn består av lokala rätter med en internationell tvist. Om nu inte fusion-cuisine riktigt slagit i Sverige än, så är det här ett bra exempel på ännu en restaurang som tar klassikerna ur sitt sammanhang, och in med nya innovativa inslag. Som namnet föreslår består även inredning och möbler till mångt och mycket av träslaget björk. Kombinerat med de röda textilinslagen får restaurangdelen av lobbyn en riktig 'hemma hos känsla'.

Om söderborna har sitt Rival, östermalmarna sitt Mornington Hotel, norrmalmarna sitt Clarion Hotel Sign så har kungsholmsborna länge stått utan ett hyggligt designhotell med bra mat. Väntan är över och redaktionen tippar på att Björk kommer att locka picknickande Rålambshovsbesökare över på en drink eller en bit mat när solen gått ner. Uteserveringen lär inte stå tom hur som.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 dec 2014

Nu var det nog ett år sedan jag var här, så jag kan inte beskriva rätterna specifikt men jag minns helhetsupplevelsen väl. Starkast i minnet ligger den fantastiska service jag och flickvän fick. Maten var också bra rakt igenom, men inte så man ramlade av s... Visa hela »

9 maj 2019

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Jag har varit här både för en konferens men även frukost och rätters och allt var helt okej! Maten är vad som är bäst med denna restaurang, utrymmet är mycket stort och Swollows en massa människor.

28 jan 2020

Mysigt, gott och familjärt. Inget uteställe precis och lite utanför stan men vill man ta några öl efter jobbet riktigt bra.

24 apr 2016

Jättemysig atmosfär och bra brunch som har något som passar alla. Minihamburgare, olika sallader och sillar, paj, äggröra och bacon,plättar, kallskuret, kyckingdrumsticks med mera! De har även en popcornmaskin. Kommer definitivt tillbaka hit!

26 nov 2017

Det här måste vara Stockholms sämsta brunch.
Otrevlig hovmästare som i stort sett bara vill stressa iväg en, personal som var väldigt ointresserad och inte särskilt trevlig.
Maten var antingen torr, smaklös eller helt enkelt inte god, det var ingen r... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2010-09-17

“Kungsholmens nya krogplanta har det geografiska läget emot sig, men imponerar med sin vällagade och välfunna nordiska finmat.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2010-04-16

“Nyöppnade Björk bar och grill lyckas servera utsökta svenska smaker i smått stimmig skogsmiljö till attraktiva priser. En potentiell favorit på Kungsholmen när våren gör entré.”