Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Blå Porten

3,7
6 recensioner
Blå Porten

Obs. Blå Porten är stängt för renovering.

Att såväl kulturdamer och skådisar som unga konstintresserade och Djurgårdsspatserare riktigt vallfärdar till anrika Blå Porten för en fika eller solig lunch är ett faktum, som inte är svårt att backa upp. För med en stämning som känns opretentiös, en publik som är härligt brokig och en miljö som många gånger uppfattas som exotisk är här lätt att finna ro.

I många år har Blå Porten som ligger vägg i vägg med Liljevalchs konsthall fungerat som en livfull mötesplats, inte minst under sommarhalvåret då många väljer att njuta av en lunch i den lummiga trädgårdsoasen. Även vintertid besöks restaurangen av gängtalet fika-, lunch- och middagsgäster som gillar den välbevarade 1700-talsmiljön och den stimmiga atmosfären.

Blå Porten växte upp under 1600-talet intill en av de järngrindar som ledde in till kungens jaktpark. Här var alla från ynglingar, flickor, gamlingar och kungligheter. På 1700-talet slutade Djurgården fungera som jaktpark, men folket strömmade fortfarande både till Djurgården och Blå Porten. Gästerna var ofta välbergade riksdagsmän och grosshandlare, men det finns rykten om att även präster smugglades in bakvägen, vilken skämtsamt kom att kallas "den teologiska vägen".

Menyn erbjuder inget krångligt eller extravagant, men kvalitén är god, priserna överkomliga och servicen snabb. Måltiderna har europeiska och sydeeuropeiska förtecken och varierar efter säsong och råvaror. Och alltid så uppskattat på menyn är de välkända lammfärsbiffarna, som numera står som standardrätt på menyn, året runt. Vill du inte äta finns det ett hav med hembakta bakverk att välja mellan. Ett tips är att ringa och kontrollera öppettiderna då de kan variera en del från de angivna.

Användarbilder på Blå Porten

Lägg till bild
Bli den första att lägga till en bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
20 apr 2019

Klassiskt kafé med en mysig innergård (som iof ofta är fullsatt). Matmässigt är det mediokert men får man ett bord ute går det väl an.

28 feb 2018

Mysig innergård i trägården. På menyn finns ett urval av varm husman, kallas smörgåsar och sallader och ett stort dessertbord med bakelser. Perfekt för en lunch eller fika på sommaren!

Har för mig att jag hade med mig min hund dvs. att det... Visa hela »

30 mar 2015

En klassiker på Djurgården. Jag brukar komma hit efter en långpromenad på djurgården och avnjuta en kaffe i solen på deras trappa. Maten är helt okey, jag skulle nog rekommendera att bara ta en fika.
Deras innergård är superhärlig en varm... Visa hela »

20 jul 2019

Mysigt ,Jag väntar på nyöppnande .😊

7 sep 2018

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Detta har varit min och många andras favorit självbetjänings restaurang i många år. En unik och fridfull miljö, underbar mat (deras underskrift rätter som den bästa feta-spenat paj i Stockholm, lax och lammrätter är alltid perfekt förberedda... Visa hela »

19 apr 2019

Gillar stället. Det bästa kafe i stan på sommaren. En helt underbar trädgård samt fantastisk mat och fika med jättegott kondissmaskens 😊