Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Duvel Café

4,6 • 7 recensioner
Duvel Café

Duvel Café intill Norra Bantorget kan vara lätt att missa från utsidan, men inne duggar både gästerna och de kända musslorna tätt. Här står det bästa från de europeiska matkulturerna i fokus, med kulinariska rätter från hela kontinenten. I cocktailbaren serveras nytänkande drinkar och belgisk tappöl.

Trots de höga fönsterrutorna ut mot Vasagatan är Duvel Café något av en doldis. Bistron ligger i ett 1800-talshus vars källare en gång lär ha varit ett kvinnofängelse, och lokalen kantas av blåmålade träpaneler, bruna läderstolar och enkla träbord för små och stora sällskap. Hit hittar vänner, affärspartners och teaterbesökare för att äta klassiska skaldjursrätter och kött kombinerat med ett glas vin och en drink före maten. Ett hett inslag på menyn är musslorna - enligt många bland de bästa i stan - och större grupper kan även beställa in en hel teatermeny med två eller tre rätter. Dagtid erbjuds tvårätterslunch i klassisk husmansanda.

Cocktailbaren
För den som längtar efter en drink eller belgisk öl (såsom en Duvel) har Duvel Cafés cocktailbar en hel del att erbjuda. Bakom bardisken i marmor blandar bartendern experimentella drinkar med finess och man kan även testa ett gäng olika ölcocktails; belgisk öl mixad med klassiska och egna drinkrecept. Inta en plats vid bardisken eller välj någon av fåtöljerna med utsikt över gatan och kombinera drinken med ostron, toast skagen, musslor eller något annat från barmenyn.

Se även Pressklubben

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 sep 2018

Ett favoritställe för lunch. Alltid gott och mycket trevlig service. Visserligen är priset därefter men ändå värt tycker jag. Har ännu inte riktigt utmanat den rejäla baren som alltid lockar precis vid entrén. I min uppfattning passerar det lite u... Visa hela »

24 apr 2019

Trevlig ölhak med bra käk, stenkast från Centralen. Om man önskar ett gigantiskt ölsortiment kliver man dock hellre in på systerkrogen Pressklubben vägg-i-vägg.

25 apr 2015

Tycker man hör förvånansvärt lite om Duvel Café ute på stan. Det är verkligen ett ställe som förtjänar mer uppmärksamhet!

Allra bäst var miljön. Fantastiskt fin lokal som passar för alla tillfällen. Till middag... Visa hela »

2 jul 2019

Premiärlunch på Duvel Café! Wow vilken lunch, matkoman är ett faktum! Supergott och trevligt och fullt med folk! Vi åt dagens och det var toppen. Hjortfärsbiffar till varmrätt och lax till förrätt. Äntligen hittat ett perfekt lunchställe!

10 jul 2018 · Uppdaterad

Då jobbet ligger nära blir det många luncher här på Duvel Café - fantastisk personal, god mat och superfin inredning gör att jag ständigt vill gå tillbaka!

8 nov 2018

Ett ställe som bara växer ju oftare man är där. Bra mat o dryck förstås, men dessutom en fantastisk och proffsig personal. Mkt fin o varm miljö. Jag återkommer ständigt. /Urban Schönbeck

8 jun 2019

Stort sällskap med olika smak och matval trots det en fantastisk service

Så tycker pressen

5 av 6 · Nöjesguiden · 2017-04-05

“Allt är överlag oklanderligt vällagat och kommer i rejäla, näst intill groteska, portioner.”