Gastrotek Zink Italian Cuisine

inga betyg
$$$
Italiensk restaurang
Zink
inga betyg
Zink i en mening: Italiensk kvarterskrog med egna tolkningar av traditionella rätter
Typiska rätter: Antipasti, pasta, pizza, kött och fisk
Kort om drycken: Klassiska och kreativa cocktails, vin från världen över

Familjär trattoria med genuina smaker från Italien

Med hjärtat i matglädjen har man på Gastrotek Zink samlat inspiration från Roms familjeägda kvarterskrogar, Neapels färgstarka matmarknader och de solkyssta kuststäderna längs Amalfikusten, och skapat sin egen version av en italiensk trattoria. Här välkomnar man gäster in på såväl lunch som en stökig lördagsmiddag eller afterwork i baren, med filosofin att en måltid inte bara ska vara en måltid, utan en hyllning till livet. 

I stämningsfulla lokaler på Grev Turegatan, dekorerade med färgglada konstverk, vinflaskor och glasburkar med oliver, bjuder Gastrotek Zink in till en smakresa genom det pittoreska Italien. Här är ambitionen att erbjuda en otvungen atmosfär där varje gäst känner sig som en del av familjen. På menyn sammanflätas traditionella smaker med nytänkande inslag, och blir till moderna rätter att uppleva tillsammans med nära och kära. I klassisk italiensk manér består à la carten av både små och stora rätter såsom antipasti, pasta, pizza och huvudrätter med kött och fisk. Även dolci har sin givna plats med klassiker som tiramisu, pannacotta och gelato.

Det går även bra att ramla in på Zink för ett glas i baren eller en AW med cocktails och snacks. Här skakas både klassiska och kreativa drinkar spetsade med färsk frukt och örter, liksom ambitiösa varianter utan alkohol. På vinlistan ligger betoningen förstås på Italiens olika regioner, men även etiketter från såväl nya världen som andra områden i Europa finns att tillgå.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Zink Användarbilder

Recensioner av Zink

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

29 nov. 2022

MIddag en kall novemberkväll.
Mysig liten lokal med välkomnade atmosfär, varma färger med stänk av konstnärliga inslag

Servicen var mycket trevlig, professionell och uppmärksam.

Åt råbiff som jag kan klassa bland de bästa i St... Visa hela »

2 okt. 2023 · Uppdaterad

Till att börja med är det en fantastisk lokal, mysig och vacker. Även uteserveringen är trevlig och man vill sitta här länge.

Pommesen var så himla goda, blev lite besviken när jag såg att de var tjocka, men dom var toppen. Smörgåse... Visa hela »

30 sep. 2023 · Uppdaterad

Zink är ett ställe med många ansiktet: oavsett om du vill ha en avslappnad lunch, en trevlig middag eller bara koppla av med en drink, så är du välkommen här.

När jag gick in möttes jag av en riktigt härlig atmosfär och trevlig servic... Visa hela »

7 okt. 2021

Middag på Gastrotek Zink med Ulrika & Rosie. Grymt bra mat. 70-talet platser i bistromiljö. Kantarelltoast, hummer och massa annat gott på menyn. Rekommenderas. Dock något svajig service. Fullständiga rättigheter.

29 apr. 2022

Recension baserat på en middag med två vänner, och är absolut nöjd över mitt besök - hit kan jag komma tillbaka!

Om vi börjar med maten; utbudet var tillräckligt brett men samtidigt inte för många rätter - och vi alla 3 var nö... Visa hela »

6 nov. 2019

Upplevelsen här blev tyvärr inte riktigt vad jag hade hoppats på, men jag antar att man får ha lite överseende med att det är nyöppnat..

På frukostmenyn finns många bra alternativ, däribland frukostpaket med klassiska tillbehör, av... Visa hela »

19 nov. 2019

Över förväntan ändå måste jag säga. Började med att dela på lite smårätter, säkert 6-7 olika, och alla var riktigt bra. Lasagnen som vi tog till huvudrätt var dock tyvärr trist. Tycker ofta man blir besviken på lasagne,... Visa hela »

25 nov. 2022

Brukar äta lunch här och ja blir ofta Oxtartar med pommes. Alltid lika nöjd och mätt när jag går därifrån.

12 dec. 2019

Avser brunch. Vi gick till zink spontant en lördag med vår nyfödda och blev väldigt fint mottagna, vi bad om ett bord avskilt och det ordnades lätt.
Maten var god men inte fantastisk, vi testade äggröran och club sandwich. Vill gärna gå till zink e... Visa hela »

11 jan. 2020

Åt en trevlig middag här med några vänner! Perfekt ställe om du vill äta lite plockmat och ha en trevlig kväll. Vi delade på en del rätter och jag åt kvällens kött (potatisgratängen var bland det godaste jag ätit) men inte rik... Visa hela »

12 jan. 2020

Jag hade väldigt höga förväntningar innan besöket och kanske är det anledningen till att poängen blir så låg. Jag var otroligt pepp på att testa deras lasagne som tydligen skulle vara så god. Det blev tyvärr en stor besvikelse. Lasagnen... Visa hela »

Listad i: M I D D A G
21 okt. 2022

Otroligt trevligt bemötande… först när vi kom… en engagerad personal… vi kom snabbt in o prata mat… min kompis hade lite låg blodsockernivå o var så hungrig så hon ville beställa fort-fort… det löstes dock proffsigt... Visa hela »

17 apr. 2020

Zink har blivit mitt lilla go-to ställe, snygg inredning, stimmig atmosfär på Östermalm. Här kan du äta en brunch, ta ett glas i bardelen eller en mysigare middag i matsalen. Mellanrätter, god dryck och prisvärt!

23 sep. 2020

Det finns mycket kvar att jobba in på smaker, servicen likaså, lite synd på den grymt fina och ombonade lokalen och synd att Grev Turegatan inte får något nytillskott med wow upplevelse, väntar nu med spänning när veteranen Per öppnar i början p... Visa hela »

22 feb. 2020

Var här på lunch! Mycket mysigt ställe, god mat, trevlig personal och härlig känsla.
Vill verkligen gå tillbaka för middag!

10 jan. 2023

Jättehärlig restaurang med trevlig personal!

29 jan. 2020

Jag åt här innan dom stängde igen då tyckte jag att maten var sådär. Åt en bit kött vilket jag upplevde som torrt då jag älskar det mer saftigt och mört. Nu va jag där
för en vecka sen och måste säga att det har bli... Visa hela »

5 maj 2021

Ditt eget vardagsrum/kök på Östermalm. Enormt trivsam inredning, allt på menyn är gott, generös drink/vin lista och bästa Bloody Mary. Lunch och middag likvärdigt trevligt.

16 sep. 2020

Otrolig miljö, riktigt god mat och vänlig personal - vad mer kan en önska? När du går hit - missa inte kalvrätten om säsongen är rätt. En av de godaste rätterna jag ätit på LÄNGE - matchad perfektion med citrus och en ingrediens som... Visa hela »

12 maj 2020

Översätt till svenska »

A year ago I visited this restaurant, I remember very nice. short waiting time for food :)

Sida 1 av 2