Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Häktet

3,9 • 11 recensioner
Häktet

Efter premiären 2012 blev Häktet snabbt en het Södersuccé. Här hittar du en avskalad matsal plus bar, ölbar och den dolda cocktailbaren Vänster, samt innergård på sommaren. En hängvänlig mötesplats som lockar medveten och blandad publik.

Namnet anspelar på Stockholms Bysättningshäkte som låg på samma adress mellan åren 1781 och 1872 - ett häkte för de skuldsatta. Idag är Bysis en lite mer glamourös adress än så. Häktet rymmer matsal och flera barer samlade under ett och samma tak, där middagsfolk samsas med sena bargäster oavsett om det är vardag eller helg.

Matsalen går i det avskalade bistrostuket med slipad betong, pastellfärger och trämaterial i interiören. Här serveras rustika bistrorätter med moderna, nordiska influenser. Kött, fisk och vegetariska alternativ ryms på menyn, och stort fokus läggs på själva upplevelsen. Även lunchen är ambitiös och bjuder på både vegetariskt och icke-vegetariskt alternativ. I lunchen ingår alltid en liten soppa och sallad.

Ölbaren är annars ett alternativ för den som vill testa utvalda ölsorter, bland annat från gästande bryggerier. Ytterligare ett dragplåster är den stora baren med sitt utbud av öl och välblandade drinkar.

Vänster
För den som vill ha riktigt intim vardagsrumskänsla döljer sig den renodlade cocktailbaren Vänster bakom en egen dörr. Här ska drinksugna gäster kunna umgås utan att störas av hög musik. Baren fungerar som en plattform för den som vill utforska intressanta drinkar och lyssna på dj:s, och temat och drinklistan byts ut varje månad för variationens skull. Vänster håller öppet från torsdag till lördag.

Lagom till sommarens utekvällar öppnar Häktet den avskilda innergården där det är drinkar och dj:s som gäller.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 mar 2015

Var här med ett gäng kompisar och vi hade en lyckad kväll från första drinken i baren till sista kaffet. Dryckesmässigt var det en fullträff. Drack en god IPA, en sjukt god drink (tog två faktiskt) och en iskall Coca-Cola. Även maten höll hög... Visa hela »

17 apr 2017

Grym bar och grym restaurang. Jättebra service och maten var perfekt, vi satt vid chefs table och det var en härlig upplevelse.

22 dec 2014

Jag har varit här och ätit mitt i veckan och gillar både inredningen och maten. Lagom trendigt och grymt vällagade, om än rätt få, rätter på menyn. Åt vegoalternativet som klart överträffade vad man normalt förväntar sig nä... Visa hela »

Listad i: Cocktails
17 okt 2017

Har inte käkat här än men gillar stället! Bra personal och härlig atmosfär!

29 jan 2015

Jag hamnade här av en ren slump. Sett folk kö nattetid för att komma in... nu vet jag varför. Stället är grymt! Fåtal kvadratmeter med lågt i tak, engelsktalande personal och konstnärligt intryck i lokalen. Garanterat fritt från Sture P och hans v... Visa hela »

31 mar 2016

Alltid nöjd! Grym personal som alltid är hjälpsamma även om man blir några för många eller försöker boka först när hungern slår in.

26 maj 2015

Har bara varit där på kvällarna och alltid varit nöjd. Sjukt bra stämning och mycket folk! Framförallt snyggt folk oxå..

19 apr 2017

Fantastisk mat, dryck och personal! Charmig inredning och go stämning.

18 apr 2017

Bästa stället på söder!

27 maj 2015

Har varit där och ätit på en helg. Väldigt mysig atmosfär, bra service, gott vin och grym råbiff!

30 jan 2016

Var där och hade en trevlig kväll innan vakten bätemde sig för att jag var för full för att vistas på området. Eftersom jag inte hade druckit speciellt mycket så ansåg både jag och att mitt sällskap att detta var ett beslut taget ur... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2013-03-02

“Häktet gör rätt för sig”

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-02-27

“Medvetet, hett - och väldigt trevligt”